|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
2XPC + 1XLaptop
Ne znam gdje ovo ide i unaprijed se ispričavam, ako je u krivoj stranici, ali je neki problem. Sad je li hardwerski ili softwerski....? Dakle, preko BNetovog žičnog modema (Atlanta 2203) spojen mi je Acerov laptop i još 2 PC-a, sve preko D-Linkovog switchera (DES-1005D). Ethernet kabel iz Atlante na ulaz u DES-1005D, a odatle s LAN izlaza u 2 PCa i laptop. Problem je - rade samo dva uređaja istovremeno (Izlaze na internet). Kad rade dva PC-a, ne može laptop, ili ako radi jedan PC i laptop ne radi drugi PC. Ovo "ne radi" mislim ne izlazi na internet. U oba PC-a, u LAConection-properties, u TCP/IP properties je podešeno: Obtain IP adress automatski i Obtain DNS server address, na automatski. Tako je i na laptopu. Ako su na interneti 1 PC i laptop, a želim da mi drugi PC ide na internet, moram resetirati modem Atlantu, onda mi nastavlja raditi laptop i ovaj drugi PC, ali više neće onaj prvi PC. I tako u krug. Može li se podesiti da na internet izlaze istovremeno svi uređaji, bez resetiranja modema? Ako može, kako i gdje? Je li možda ručnim ubacivanjem IP adrese, DNS-a i ostalog za jedan od PC-a? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx I još nešto - Mislim ovih dana uzeti jedan wireless router i dilema je TP Link TLWR740N, ili Tenda W316R - oba kinezi i oba isti cjenovni razred-oko 180 kn. Taj router bi spojio na modem da mogu na internet s laptopom u wireless modu. Eto, hvala na eventualnim odgovorima.
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Može, kupi / nabavi WAN Router i stavi ga umjesto tog switcha. Pogledaj temu o Bnetu gdje se govorilo o tome. Dobro bi bilo da ako kupuješ da se dogovoriš za vraćanje / zamjenu u trgovini jer poneki routeri ne surađuju najbolje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
![]() |
#4 |
Moderator
|
Za TP-Link TL-WR740N su kolege govorile da radi sasvim ok, potraži na forumu, za ovog Tenda kineza nemam info. Kad kupiš i doneseš doma, utvrdi koju pod verziju si dobio pa ovisno o tome napravi fw update ako je u uređaju starija verzija. FW update obavezno radi žično (Lan) sa kompa na kojem je XP, nikako sa Vista/W7. Ako potrefiš TL-WR740ND može biti interesantno za neke stvari jer mu je antena skidljiva (pazi kako barataš sa antenom / konektorom), dok kod TL-WR740N nije. DL > http://www.tp-link.com/lk/products/d...TL-WR740N#down Manual > http://www.tp-link.com/Resources/doc...740N_V4_UG.pdf Tu sve piše šta i kako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Hvala puno na odgovoru, kad počnem javim se ako zapne. Pogledao sam malo upustvo i ono je toliko opsežno da ne znam gdje bih počeo i što koristio. Ima li nešto krače i ono što mi treba, a ne ovo od "Kulina bana do atomskog doba"
Bez reklama u sigu! Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 10.08.2012. u 18:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
E to su ova nova djeca, nebi ništa naučili a hoće nešto napraviti. Igra samo klikni tu, tu i tu > gotofo. Ako se potrudiš naći ćeš i takve upute na forumu po starijim temama, hint Dynamic IP. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Bravo! Nasmijao si me, primjedba u redu. Samo me muči BNetova Atlanta modem - ne mogu mu uči u postavke. Znam samo da radi u router modu. S nikakvim lozinkama ni user name nisam uspio. Inače, zanimljivo mi je i ono iz posta 1. Ni s jednog drugog foruma mi nisu odgovorili. Nema veze, jašimo dalje. Idemo pobjediti Francuze! Ništa od finala. K vragu i Francuzi! Što se tiče BNetovog modema, ne znam više ni radi li u router modu?? Kako ću to saznati??
Bez reklama u sigu! Zadnje izmijenjeno od: mars952. 11.08.2012. u 19:58. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|