Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.08.2012., 10:48   #25171
Stewanov
Registered User

Datum registracije: Aug 2012
mene su nove Oneal element(valjda njihov najjeftiniji model) rukavice skup sa poštarinom došle cca 100 kn prije 2 godine....sa ebaya naravno mxoutfit korisnik...tak neš...i osim kaj su se malo scufale na par prstiju sastrane...sve ostalo drži i još uvijek su ko nove...

kaj se mene tiće niš drugo osim Oneala nebi uzimao da moram opet kupovat..
Stewanov je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2012., 11:14   #25172
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
Ma samo da mi je saznat da li su rukavice koje furam 2 godine M ili L odmah bi iste uzeo (fox incline) ali se isprala oznaka i sad ti znaj. Obicne su skroz ali to i trazim.
Staro 07.08.2012., 11:40   #25173
Stewanov
Registered User

Šta si nemožeš izmjerit šaku pa tak uzet....??? Ja kad sam prvi puta naručivao rukavice sam se sjebo jer xl veličina mi je bila onako na knap....pa sam drugi put uzeo xxl i ove su ko salivene za moju šaku...

I konačno ću sutra imat kolko tolko bolju oprugu za zadnji shock, paket je u dobovi i čeka me.......

Doduše sad trebam još sa ovih 107kg past do oko 100tke ako ne i na 95 i onda bu sve eci peci pec...
Staro 07.08.2012., 11:44   #25174
Stewanov
Registered User

I jedno pitanje kak sam prije imao long cage zadnju mašinicu a sad si uzeo xt-a short cage al još i dalje imam onu najveću šajbu na pogonu koju zapravo i ne koristim....kaj bi bilo najbolje da ju skinem i uzmem bashguard ???

Zna netko di ih ima za uzet a da baš nisu neš preveć para...totalno sam presušio za ovaj mjesec....ili da se strpim do 9tog al da ne shiftam sa mjenjačem pa lanac nebu padao...
Staro 07.08.2012., 11:49   #25175
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor riceburner Pregled postova
kaj se dogadja s DYADom???
DYAD je na reklamaciji u Ljubljani
Cuje se odredjeni zvuk u prvih 2-3mm hoda klipa, cuo se i prije servisa, mislio sam da ce servis rijesiti problem, ali nije, pa sam nakon odvozenih 550km reklamirao.

...sad bi trebao doci nazad, samo sto nije, taman su se poklopile ove nesnosne vrucine pa sam lako izdrzao jedan vikend bez bajka, a i prosli mjesec sam opalio 16 voznji , pa mi je odmor dobro dosao.

KAd bajk dodje u planu je ponavljanje Psunja (vjerojatno ovaj vikend) i Sjev. Velebit (prvi slijedeci vikend s dobrom prognozom)...pa ako ima zainteresiranih nek si ovo uzmu u obzir.

Sjev. Velebit po terenu i tezini nema veze s Juznim Velebitom, tu je puno vise zemlje i sume a puno manje kamenja, i ne bi trebalo biti problem za voziti i sa HTom.

Citiraj:
Autor Stewanov Pregled postova
Doduše sad trebam još sa ovih 107kg past do oko 100tke ako ne i na 95 i onda bu sve eci peci pec...
Vidim da imamo slican problem, ja bi trebao sa 100 pasti na 92-93kg, ali kile nikako dolje, a non stop sam u pokretu...od ovog mjeseca sam drasticno reducirao slatko, drukcije nebu islo.

Zadnje izmijenjeno od: Nik. 07.08.2012. u 11:55.
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2012., 12:58   #25176
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Ja sam se sinoc bacio u rastavljanje cijeloga bajka nakon popijene 4.5 pive

Skinuto je sve osim pogona i linkagea do kraja jer ne mogu odsarafiti linkage na chainstayu jer sam na obje strane sjebao utor za imbus jer je linkage napravljen od nekog mekanog aluminija. Ostala mi je jos jedna sansa da probam odsarafiti sa kontra strane i sa drugim imbusom ak mi to ne uspije morat cu u proteji naruciti nove sarafe

Danas se nadam da cu sve to odsarafiti i ocistiti lezajeve pa onda sutra sloziti bajk nazad.

Posaljem slike kada dodjem doma kak to trenutno zgleda

I stavim koliko je samo rama teska ak nadjem vagu jer ne znam di mi je.

Jeben filmic

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=SAmVoFFs28A
zgmmax je online   Reply With Quote
Staro 07.08.2012., 13:41   #25177
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
Vidim da imamo slican problem, ja bi trebao sa 100 pasti na 92-93kg, ali kile nikako dolje, a non stop sam u pokretu...od ovog mjeseca sam drasticno reducirao slatko, drukcije nebu islo.

vidim još netko ima borbe!

ja sa 116 spustio na 111. Po tjednu gubim 2 kg. Sredio prehranu drastično. Kad dodje plaća ubacit ću tu i malo L-karnitina pa bi sve to trebalo bit lakše.
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2012., 13:57   #25178
Tean
Premium

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
I konačno ću sutra imat kolko tolko bolju oprugu za zadnji shock, paket je u dobovi i čeka me.......
Jel to riječ o magic linku na Coilair-u?

Kakav problem imaš s njime?
Tean je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2012., 14:03   #25179
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Kad se discipliniram i uz brdo treninga ide dolje kg/tjedno, otprilike, ali samo do 93-94kg i onda stane ili jako uspori, i te zadnje 2kg nikako prelomiti...ali nakon 3mj. rezima meni disciplina popusti uz to zena zakljuci da sam premrsav i pocne peci kolace i druge delicije ...i onda se zna.

Trenutno mi je jos najveci problem sto sam eto vec 3x nabio rebra+istegnuo obje rotatorne mansete, to su sve bezvezni ali nezgodni padovi di se bas dogodi to nesto s jako neugodnim i dugorocnim posljedicama (najcesce bolnim)...ali picim ja i dalje, i trpim, he he.

I onda bajk mogu voziti, ali snagu (sklekovi i trbusnjaci), istezanje takodjer i trenkanje borilackih vjestina mogu zaboraviti. Kilaza laganini naraste do 100kg.
Onda se pali alarm i pocinjem paziti na prehranu...a to mi nekako najteze pada
Sad sam u toj fazi, do zime sam ja fit, ali tko ce to izdrazat.
Kad dodjete u moje godine, budete vidli kak se kilaza nabere cim se covjek malo opusti...a tesko se skine.
Staro 07.08.2012., 14:39   #25180
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Jel se sa Hollowtec II kljucem moze skinuti GXP BB? I jel ga netko ima za posudit na 2-3 dana
Staro 07.08.2012., 15:12   #25181
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Blue_Fatal1ty Pregled postova
Sredio prehranu drastično. Kad dodje plaća ubacit ću tu i malo L-karnitina pa bi sve to trebalo bit lakše.
Nemoj trošiti na L-karnitin. Uloži to u hranu/trening/odmor.

Max, ako ide taj BB dolje sa alatom za Hollowtech, to ti ja posudim. Za novac .
Staro 07.08.2012., 15:18   #25182
evilZlayo
Registered User

Datum registracije: Jun 2012
nedavno sam skidao GXP sa uniorovim alatom za HT2, dakle ide. imam i alat no ne znam gdje bi ti ga dao, a nisam pretjerano mobilan.
evilZlayo je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2012., 15:20   #25183
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Fuel EXu za 2013g. raste hod suspenzija na 130mm...IMHO tocno to mu je falilo, sigurno ce mu i cijena narasti.

izvor
Staro 07.08.2012., 15:39   #25184
D-I-A-B-L-O
Bannija :D
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Dečki, jel ima tko da mi posudi radapciger, ili s čime se već skida pedala sa bajka nakon što se odvrne onaj imbus ključ u pedali??? Naime, moram rastaviti pogon i pogledat šta se unutra događa jer počelo mi je pucketat unutra svaki puta kad jače nagazim na pedalu. Jbg, nemam love da to odfuram na servis ili da platim nekome, već moram sam. E da, i kak se skida ovaj suntourov pogon? Ima tko alat i za to?
Bike je ovaj http://www.norco.com/2007bikes/templ...&view=&deets=3
Staro 07.08.2012., 15:53   #25185
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Sredjen je alat za skindanje BB-a Vuco je imao najbolju ponudu

Fala Zlayo i Riceburner na ponudjenoj pomoci.
Staro 07.08.2012., 16:24   #25186
the55mic
Registered User

the55mic's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Ekipo jel netko za Grmu/Strmopeć/mooožda Dotku oko 18-19h?
the55mic je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2012., 16:34   #25187
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
Dotka u pol 7 ak ti se da doć.

Zračnica WTB u DSG-u 45kn :/ ali je fina friška i za 2.1-2.4 gume pa valjda neće gruvat ko ova uska govanca.
Staro 07.08.2012., 16:40   #25188
the55mic
Registered User

the55mic's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Ajd javim ti još, to mi je zadnja opcija ak se ne dogovorim za jedno od ovih dvoje prije
Čisto jer imam 5 dana jahanja PO CESTI do tamo
p.s. baš gledam...

EDIT: Lovorov list me kupio za grmu, pedala Sile ili dodji ti malo sa nama skakutat i na pump

Zadnje izmijenjeno od: the55mic. 07.08.2012. u 17:08.
the55mic je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2012., 17:08   #25189
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
predobra ideja. još na to složiti hidrauliku...uf...
Staro 07.08.2012., 18:00   #25190
Stewanov
Registered User

Citiraj:
Autor Tean Pregled postova
Jel to riječ o magic linku na Coilair-u?

Kakav problem imaš s njime?
Ma ne opruga na zadnjem shocku....jer kad sam kupovao ramu sa shockom i pogonom(rabljeno jel) sam dobio dhx 5.0 coil verziju ali sa preslabom oprugom za mene teškaša.. 550x2.0 mi je jednostavno premekano...Sutra idem po 650x2.3
Staro 07.08.2012., 20:32   #25191
Lovrix
Premium
Moj komp

Lovrix's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Ja i Mic bili na Grmi , jebeno je bilo , pogotovo zadnji dio koji je jako fluidan sa malim kickerom i pumpom. Mic skakao 4 puta kicker preko ceste , ja 2 put al nikak da skupim muda da se jače zaletim i lendam kak treba , a ne na flat.

edit : Sutra 10h tunel , idemo ja i Sanda. Svi su dobrodošli.

Zadnje izmijenjeno od: Lovrix. 07.08.2012. u 20:39.
Lovrix je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2012., 22:20   #25192
Shoshy
Gear breaker!

Shoshy's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Dobar dan, evo mene s mora
Fali mi voznja ko ribi voda pa se penjem sutra oko 6 na grmu, malo skakati i jurcati. Ko se zeli pridruziti je dobrodosao!
Staro 07.08.2012., 22:59   #25193
Mitsuoka
Samsung Mob!ler
Moj komp

Mitsuoka's Avatar

Datum registracije: Mar 2012
Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
Fuel EXu za 2013g. raste hod suspenzija na 130mm...IMHO tocno to mu je falilo, sigurno ce mu i cijena narasti.

izvor
Meni taj 1 cm i ne treba baš, meni je ovih 12 ludilo.

Nego, danas sam se i ja stuka pošteno, na 3900tici, u gradu, niz zid od 30-40 cm pri max 5km/h, jer sam u jednoj ruci nosio plakat, pa jedna ruka nije uspjela dovoljno jako odgovoriti sili silaska na donji plato. Iskrivljen volan, nabiveno rebro, ofrižano kolino, ali zato su plakat i fotoaparat Canonove Rebel serije (USA EOS) bez ozljede. Sutra vam slikam kako to divno i krasno izgleda, zapanjen sam jer mi je ovo najgora ozljeda, a bilo je padova pri 30-40km/h.

I Fuel je dobia lip friž na pedalama, odvalia je lipi kamen, ali sad mi je jasan kavez na trail XT pedalama
Mitsuoka je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2012., 00:34   #25194
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Javi se za godinu dana dal ti fali hoda...i meni je u pocetku bilo previse tih 120mm.

Tih 130mm mu je bas dobra mjera, pogotovo ako se pocnes naganjati i vise skakutati po stazi, a kad skokovi postanu visi i duzi onda se prelazi na 150mm, i to je onda prava stvar
Staro 08.08.2012., 01:37   #25195
zubich
Premium
Moj komp

zubich's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
kod fuela nebi rekao da je toliko bitan taj prijelaz sa 120 na 130, nego to što su poagresivili geometriju... e to se osjeti odmah.
zubich je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2012., 08:32   #25196
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Da, stave ti agresivniju geometriju da se vozis na jos jace nego prije tak da ti jos bolje pofali hoda na suspenzijama, mogli su odmah taj hod povecati na 130mm a ne cekati godinu dana...lukavci jedni.

Meni je konstantno falilo malkice vise hoda, ta rezerva da mogu opusteno voziti, ovak sam nakon svakog jaceg skoka ili divljanja sabio tih 120mm do kraja ( i kasnije provjeravao stanje vilje), i to se osjeti u voznji itekako, na svu srecu vilja je sve to istrpila
Staro 08.08.2012., 09:00   #25197
Stewanov
Registered User

Znam da trebam kontaktirat Zmijoljupca al ak bu netko znao odgovor nek slobodno napiše čisto da znam(a kad plata sad sjedne onda bum se i njemu javio)....Naime na svom Coilairu imam prednju vilju Marzza Z1 sport i vilja ok radi..kolko vidim ne slini....al me samo nešto kod nje kopka a to je povrat rebounda koji isto radi kak spada jedino mi se povrat čuje kad recimo prelazim preko prepreka pa kad se vraća čujem udarac unutar vilice...prek riznola kad silazim i tako....

Se može to kak riješit kod te vilice da se taj povrat ne čuje???
Staro 08.08.2012., 10:08   #25198
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp

riceburner's Avatar

Citiraj:
Znam da trebam kontaktirat Zmijoljupca al ak bu netko znao odgovor nek slobodno napiše čisto da znam(a kad plata sad sjedne onda bum se i njemu javio)....Naime na svom Coilairu imam prednju vilju Marzza Z1 sport i vilja ok radi..kolko vidim ne slini....al me samo nešto kod nje kopka a to je povrat rebounda koji isto radi kak spada jedino mi se povrat čuje kad recimo prelazim preko prepreka pa kad se vraća čujem udarac unutar vilice...prek riznola kad silazim i tako....

Se može to kak riješit kod te vilice da se taj povrat ne čuje???
to je tzv. topout, moze se malo resit sa uljem, ali ne na svakoj vilici...

riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2012., 10:59   #25199
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor zubich Pregled postova
neće moći ove noći...
Zubichu, nemaš pojma. Stavio shifter od 7 brzina na mašinicu sa 6, radi bez problema.

Hvala na pomoći svima...NOT.
Staro 08.08.2012., 11:31   #25200
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Kad sam sa Sandom i Skulijem isao na Kuzeljsku stenu (pretprosli tjedan), zaboravio sam u izvjestaj napisati jednu vjerujem zanimljivu stvarcicu...a to je da se Sandi dogodio, nazovimo to DTD - Destro tubeless defect

Dan ranije na Sljemenu je probusila gumu, i mlijeko ju je zakrpalo, doduse jedva ali je.
Krenemo na voznju iz Kuzelja kad odjedanput nakon par sto metara cujem neko sistanje. Zrak curi van a mlijeko zaspricava bajk i ruksak . Stanemo, zavrtimo kotac, mlijeko pokrpa, cim se optereti guma i pocne se voziti opet ista pjesma - guma pusta, mlijeko tusira.

Zracnica je rijesila problem i vozi/mo dalje.
Najzanimljivije od svega je to sto se bajk vratio sa servisa (Buhin) na kojem je izmedju ostalog promijenjeno mlijeko u gumama...znam da ce vas interesirati koje ali Sanda ne zna.

Takodjer joj je i ganc novi XT lanac puknuo na prvoj voznji (mislim da je to bilo tjedan ranije) i to na Dotki po skroz ravnom terenu (onaj dio uz kanale prije rampe), mislim da je pukla bas karika.
Sto se mene tice ja ionako nikad ne bi uzeo XT lanac, ali ako netko ima dvojbi nek si razmisli jos jedanput prije kupnje.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na