|
![]() |
#4024 | |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
E sad, ako imaš 2 auta, ne znam kako ide bonus za drugi.
![]() |
![]() |
#4025 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4026 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Bonus je vezan za osobu. Seliti se može sa vozila na vozilo iste kategorije. Ako kupiš iduće vozilo i osiguraš ga na vlastito ime u kući gdje već imaš policu na vozilo te iste kategorije imaš pravo na bonus koji je cca polovica stečenog. Konkretno vidi Čl.9 točka 3 To isto vrijedi i ako supružnik kupi auto i ide ga osigurati. Za dijete ne vrijedi. Dijete može naslijediti policu od roditelja. U glavnom sve vam piše ovdje. https://webshop.crosig.hr/b2c/Condit...AO20080101.pdf
![]() |
#4028 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#4029 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Hvala svima na pojašnjenju. Budemo onda stavili na papir i odvagnuli što je dugoročno jeftinije. Još samo jedno pitanjce Citiraj:
![]() |
![]() |
#4030 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#4031 | |
Moderator
|
Citiraj:
Ja sam dobio info da ne mora biti ostavinska rasprava već da roditelj može prepisati vozilo i policu osiguranja na dijete tj odreći se bonusa u njegovu korist.
![]() |
![]() |
#4032 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
To sto to tvoja firma prizna, uz uvid u rjesenje i fotokopiju police je druga stvar ali ne znaci da priznaju i ostali. Tak da to ovisi od osiguranja do osiguranja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4034 |
Moderator
|
Uzet vozačku doživotno i zaplijenit auto te ga dat Clarksonu da napravi još jedan ovakav prilog
![]() |
#4036 |
Premium
|
Obicno takvi odsecu ili zavrse u bolnici dok suputnici izvuku deblji kraj. Sad sam se sjetio Colaka i one cure kaj je izgorila u Ferrariju. Tata vuce veze sve u 16 da se sudenje i sve odulji sto je vise moguce i vjerojatno ce se izvuc bez neke konkretne kazne. A decko je talentiran vozac sa velikim iskustvom pa mu to nije pomoglo da se ne skrsi. Kaj je tek sa ovim samozvanim trkacima i tatinim sinovima.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4037 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() A generalno tako se i dogodi, prije par godina test E46 guma završio je kobno za suvozača. Vozač je u kolicima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4038 | ||
gadget freak
|
Citiraj:
Citiraj:
Na godišnjem sam pa nemam kod sebe dokumentaciju iz HUO-a koja jasno i glasno navodi po točkama u kojim slučajevima je bonus prenosiv, između ostalog, kako i napisah, ostavinskom raspravom sa roditelja na dijete. Ne trebaš me učit poslu koji radim 11 godina, hvala ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4039 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#4040 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne ucim ja tebe poslu nego ti tu pises totalne neistine o necemu o cemu nemas blage veze, ostavinske rasprave i rjesenja o nasljedivanju. Da nisi to spomenuo nebi ni procito kaj si napisao. O takvim stvarima od mene mozes dobit samo korsitan savjet i ne samo o tome, nego o registracijama, ugovorima, darovanjima itd. AK ja ne znam okruzen sam sa ljudima koji znaju. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 05.08.2012. u 23:14. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4042 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Na stranici Grawe osiguranja piše ovo; "Može li se bonus naslijediti nakon smrti (Ugovorom o nasljeđivanju)? Ugovorom o nasljeđivanju ostvareni bonus po polici autoobaveznog osiguranja prenosi se na novog vlasnika, odnosno korisnika vozila." http://www.grawe.hr/hr/Pitanja_vozila.htm Na stranici CROATIA osiguranja piše ovo; "UVJETI ZA OBVEZNO OSIGURANJE OD AUTOMOBILSKE ODGOVORNOSTI Ostale odredbe o bonusu i malusu Ostale odredbe o bonusu i malusu Članak 9. (1) Pravo na odredeni premijski stupanj (bonus/malus) vezano je za vlasnika odnosno korisnika vozila i ne prenosi se na novog vlasnika. 1) Iznimno kod stjecanja prava vlasništva vozila nasljeđivanjem unutar članova uže obitelji prava i obveze iz odredaba o premijskim stupnjevima (bonus/malus) prenose se na nasljednika. U smislu ovih Uvjeta, članovima uže obitelji smatraju se supružnici, djeca i roditelji." Scrollati do 9. članka https://webshop.crosig.hr/b2c/Condit...AO20080101.pdf Nije mi to struka, al rekao bih da se može naslijedit. Jel pisao Jozo ili neko drugi, ne znam. ![]()
![]() |
#4044 |
gadget freak
|
PRIČAŠ GLUPOSTI. AMEN. TOČKA. Kakve veze ima to što ne piše polica u ostavinskoj raspravi? Ako nisi znao polica AO je DOKUMENT, klasificiran kao OBAVEZNI PRIPADAJUĆI dokument uz registrirano vozilo u RH. Jesam ti lijepo napisao da se polica osiguranja nasljeđuje UZ VOZILO koje je roditelj posjedovao. Jel to tako teško shvatit or what? Pročitaj Zakon o osiguranju, btw ![]() Ja sam u pravu, uostalom, to sve postoji dokumentirano u 2 zakona i bar 10 naputaka i dopuna iz HUO-a, i radim taj posao svaki dan 11 godina, a ti meni trkeljaš nešto o ostavini i ostavinskim raspravama. Mislim, ono, wtf!?!? EOD s tobom.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough." - Mario Andretti Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 06.08.2012. u 09:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4046 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]()
"If everything seems under control, you're just not going fast enough." - Mario Andretti Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 06.08.2012. u 09:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4047 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Lik misli da je faca jer vozi ferrari ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4048 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
jel ima neki autoelektricar ovdje koji mi je voljan pomoci? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4049 |
Banned
|
Totalno se neprofesionalno ponio, isfrustriran je svojim geto životom i oće se istrest na malog bogatuna. Osobno bi volio da je bio neki gorilla pa da mu je zalipio 2. Bio san svjedok sličnom sranju kod susjeda, kad ga je cop ovako zaveza. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|