|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
(riješeno) Biostar TA790GX 128M nema POST-a
help ljudi! Znaci odjednom (nije bilo promjene hardvera) komp vise nece da boot-a, upale se ventovi,ali nema bosa i nicega na ekranu,nit se s harda dize os. Postoji kakav nacin da provjerim dali je bas u ploci stvar,drugih komponenata osim ovih koje imam u kompu nemam pri ruci konfa je amd 64 4800+ chieftec gps-400aa-101a kingmax ddr2-800 2x2gb da,na ploci nema nikakvih vidljivih znakova da je nesto zgorilo,i slicno |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako nema BIOS-a, onda je ploča. Je li beepa? Pobroji beepove pa usporedi http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=50273
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
|
ne glasa se ne bez memorije. inace ni jedna od one dvije ledice na ploci ne svijetli,sto po manualu oznacava cpu/chipset error. postoje sanse da bi napajanje moglo zezat? EDIT: onboard grafika se koristi,mogu pokusati nabaviti vanjsku grafiku,ako ima sanse da bi ploca radila u tom slucaju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
niti "pečenje" kao kod laptopa? Ili maticne na kompovima rikavaju zbog drugih stvari? BAs steta,a imala je sve sto mi trebalo,dobru podrsku za novije procove,ok grafiku,dvi,hdmi...grrr Di sad naci takvu plocu po prihvatljivoj cijeni...(jos kad bi se ovdje dala trznica vidit..) BTW isprobah i jedno drugo napajanje,i opet ista stvar.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Kakvo vražje pečenje matičnih od laptopa? Kloni se toga. Za tržnicu si pročitaj pravila foruma: http://forum.pcekspert.com/faq.php?f...snovna_pravila
![]() |
#8 |
Registered User
|
znam pravila foruma. Za privremeno osposobit laptop grijanje chipseta uopce nije losa stvar,ali sad idemo vec u off |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|