|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2005
|
Grafičke anomalije pri dalekom pogledu
Imam 9700np. Primjetio sam u HL2 da mi jedan ili dva prozora na zgradama titraju iz daljine i što idem bliže kao da prozor klizi u sebe, a kad se približim onda je normalno. To sam vidio i u Max Paynu 1 i 2, N4S:U2 te u Beyond Good & Evil na prozorima te na krovovima nekih zgrada kad sam daleko. U N4S:U2 tablice suparničkih automobila titraju i svjetla zrakoplova su samo bijele teksture, ali kad se približi onda daje normalne efekte te u HL2 nekad vidim kroz zidove.Također u Far Cryu v1.2 na nekim likovima i zgradama kad ih dalekozorom gledam titraju teksture u obliku male kocke ili se teksture preljevaju jedna preko druge, ali kad se približim onda je normalno. Probao sam v-snyc on i off, AA i aniso on i off. Opet isto sa prozorima. Grafa je samo ocana u 3DMk2003. Svježa instalacija XP-a sp2 i Ati CCC 4.11 te nVidia nForce 5.10 drivera za NF7-SL mobo. Proc je mob2500@11x200 sa 3x512 KingMax DDR400 memorije. Napajanje je Tagan480W. U 3DMk2003 nisam ništa neobično primjetio. Jel to normalno ili je neki dio grafe otišo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
hm... meni se to u hl2 nedesava, ovo ostalo nisam ni igro... sumnjam, daje to do graficke, mozda neki bug u igri jednostavno, mislim nije sigorno nes sa grafickom ako ti se desava samo na prozorima etc... a stose tice nfsu2, nisam uopce igro tu igru, ali mislim dasu te bijele teksture zapravo one kutijice ( koje se nebi trebale vidit, problem se rijesi patchom za igru ) koje oznacavaju HDR efekt...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja sam to primjetio u FarCry-u i mislim da to nije do grafičke. Vjerujem da je igra tako napravljena da redenderira više detalja kad se približiš predmetu. U jednom trenutku kad se približavaš predmetu skužiš da se on malo promjenio. Npr. promjene se rubovi drvenog sanduka isl. A može biti i do verzije drivera, ja sam isprobavao sa Forsage 9700@9800XT modom pa u nekim igrama vidiš svašta. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|