|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Pitanje za okorjele overclockere !
Do danas sam imao: 1x512MB Kingmax SuperRAM 433 220FSB 2.5-3-3-7 2.77V (1.8NB) Danas imam: 1x512MB navedenog + 256MB iste memorije 433. MBO je legendarni Epox 8RDA3+ E sad ono za kaj trebam vase mišljenje i znanje:::::: Stavim u Dual Chanell na 220MHz, memtest baci puno errora. Kako lagano spustam FSB tako sve manje i manje errora ali cak i na 210MHz jos pokoji error unatoc tome sto sam povisio na 2.9V Dakle dali je to samo meni ili Dual Channel nije za visok FSB? ------------------------------------------------ Ukoliko stavim u single ne zeli raditi kao prije !! Dakle 220 iste latencije ali DIMM moram postaviti na 2.9V (prije 2.77V) Eh sada pitanja: Pretpostavljam da je bolji veci FSB u single, nego Dual na 200?? Zanimaju me performanse iskljucivo u igrama?! Everest lijepo pokaze skoro 400MB vise citanja u single na 440 memoriji. Koliko gledam ukoliko stavim vece latencije tipa 3-4-4-8 to bas previse ne utjece na performanse, zapravo i brze je ako mi dopusti veci FSB kaj ne?? (o 1:1 govorim) Onda...single (>FSB) ili Dual 200. BTW: Jel moze Dual stabilno na vise? Vece latencije = veci FSB i RAM clock ILI nize latencije i manji clock. Fala ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
na koju foru može radit dual sa 512 + 256??? Kingmaxov super ram je sori ak krš,nije uopće za OC!!! ak ti se potrefilo da nemaš ista dva,govorim o čipovima na ramu onda je tu tvoj problem! za latencije: ak snizuješ latencije onda možeš manje dizat MHz jerbo sa latencijama diktiraš pražnjenje rama (podacima) i naravno punjenje. pošto imaš Athlona onda ti je najbolje malo povisit MHz i spustit latencije,tj. snizit! za OC rama nije bitno dal je dual il single,a ak već imaš dual ploču onda je iskoristi kak treba... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
BTW: Za pare koliko sam platio je zakon! Low cost= runs OK Nego ono glavno kaj mene zanima je dali je tom Kingmaxu puno 2.9V (da mi se krepa), ali također moram reci da dok je na 2.9V ploca mjeri 2.8V...znaci 0.1 mu skine sam tak.. BTW: Taj kingmax radi na prek 450MHz a kosa kao obican DDR400. Evo ti link http://www.pcekspert.com/articles/167-1.html pa malo pogledaj. Meni radi nesto losije posto 512MB modul losije kvalitete od 256. Pozdrav i ThX na odgovoru |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
512+256+256 radi u dualu, 512+256 sumnjam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
![]() Imao sam 2x256Superrama 433 i išli su na 460 na 2.5-3-3-7 i 2.8V,više nisam mogao zbog proca,pa sad ako je to loše za tu cijenu onda ne znam...Imaš tu na PC Ekspertu test tih pločica i išle su oko 490,ako se ne varam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
imo, ja si nikad ne bi kupovao kingmax... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
kad bi ga kupio od nekoga tko ga je probao tako da znam što kupujem, a ne novo, nikako... ![]() ja ti kazem, da si kupio neku usranu seriju memorije, sada bi malo drugačije razmišljao i govorio... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Recimo da sam rješio problem. Postavio sam voltažu na 2.9V ali ploča malo spusti (ili napajanje) pa DIMM mjeri 1.79-1.8 sto je OK za RAM, 2.9V je ipak malo previse. BTW: Dual Channel radi bez beda, neda mi se slati slika jer moram premjestati module. (single je sada) Sve u svemu evo vam rezultata na 220x10.5 DLT3C A.XP Everest 1.51 Read 3342MB/s Write 1151MB Na 225 nece i nece makar bilo na 2.9(8). Jeli do chipseta ili memorije? Ma svjedno, 440MHz stabilno je OK. Odvrtio sam 2 pasa memtesta, budem ga ostavio sutra 5-6h pa cu vidim ali kladio bi se da ce ici bez problema. Latencije su: 2.5-3-3-7 BTW za sve kaj misle da je DC zakon, nema tog DCa koji moze protiv ovako OCanog SCa (s=single, C znate). Malo sam se raspitao kod frenda i također vele da se FSB kod nForce2 neda dizati ako je DC ukljucen. POzdrav ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() jos jedan primjer - ocz vx mema, winbond utt čipovi, ocz daje doživotnu garanciju i to na max 3.5V... ![]() ako ti mema nece preko 220 na bilo kojoj voltazi i bilo kakvim latencijama, onda je to njezin limit...imao sam na probu prije par dana 1 stick kingmaxa 256mb ddr400 i max sto sam uspio izvuc je 215fsb na 2.85V i 2.5-4-4-8... ovo sto si rekao za SC kod nf2 čipseta moze vrlo lako pobiti bude, koji je sa mojim corsairom natuko cca 4000 čitanje u sandri u DC... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Za masnog::::::::: Hmm...ocito onda 8RDA3+ neda dizanje FSBa u DCu right? Jer niti 210 nece sa 2.5-3-3-7. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Strichek Moderator
|
ono kaj sam govorio za super ram da je krš,pa ja i dalje ostajem kod tog jer ak neki kingmax radi tj,ak se lijepo da OC onda je to hardcore a zato i je skuplji od bilo kojeg drugog kingmaxa. recimo moja ploča digne voltažu rama za 0.07V. ak se misli uzet dobar ram onda su to corsair,g.e.i.l. i ostao bi na tome ima ih još al su ovi naj... Mad ID aj mi objasni zašto u SC ram bolje radi nego u DC,naravno mislim na OC? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ako imaš Intela možeš odjebat sve te Corsaire i Geile jer te ladno boli za latencije ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Joj, krivi izraz, mislil sam na memorije s BH5 čipovima. Smucek ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Strichek Moderator
|
normalna voltaža DDR-a je 2.5,2.6V! sa 3.5V bi skurio ziher još pogotovo da nemaš AKTIVNO hlađenje na njoj. može radit na većoj voltaži recimo do 2.9 max 3.0 al to je max za OC iznad tog nema smisla |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|