|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
OT: Cijena memorije za informirane
Sorry sto radim ovakav OT ali imam jednu brigu, a ovaj dio foruma je prilicno prometan. Dobio sam neku lovu za neki posao i mogao bi si kupiti memoriju. Problem je u tome što ima nekih stvari koji bi također trebao kupiti prije memorije ali me muci jedna stvar. Memorija je sada stvarno jeftina !! Dakle super trenutak na pumpanje DDRa i slicnog...ali me STRAH da ne poskupi bijesno kao sto se to vec događalo u sljedecih mjesec dana pa da pozalim sto nisam sada kupio. Zna li netko otprilike koliko ce se ovakve cijene održati i kada krece poskupljenje? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
mozda ce jos pojeftinit memorija ubrzo, nakon E3 ili tako, ne bih znao ako ce se cijene dici jako vise? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
trenutno je memorija stvarno jeftina, a nema nekog novog znacajnog poboljsanja kolko sam ja upoznat (tipa ddr4), pa ne vidim zasto bi ostala na ovim cijenama memorija ![]() sjecam se bilo je tako i tamo negdje 2002. kad je 256 sdrama u trgovini kostalo 190i kusur kuna, a samo mjesec dana kasnije preko 300 ![]()
![]() |
#4 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Sjećate se zadnjeg potresa u Taiwanu, prije cca 5 godina, kupio sam sdram, mislim 256 mega preko frenda u Zg, u Hg spotu, cca 330 kn je plaćeno, a nakon zemljotresa cijena je otišla na skoro 700 kn. Znači ako zatrese na Taiwanu, trk po memu, dok ne trese pada cijena ![]() ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
cjena pada jer se proizvede previse, a kad ljudi pocnu masovno kupovat memu (jer je jeftina) i taj višak nestane cijene ce ponovo narast. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
"Prema tvrdnjama analitičara, uskoro bi cijene memorijskih čipova mogle pasti ispod proizvođačkih. Cijene bi trebale posti 30% ili više do sredine godine, tvrde predstavnoici korejskog instituta Daiwa - na približno 2,6 USD-a za 256mb čip - dok se proizvođačka cijena procjenjuje na približno 3 USD. Cijene bi se trebale donekle stabilizirati u drugoj polovici godine. Glavni razlog za ovaj očekivani pad cijena je višak proizvođačkih kapaciteta za 2-3% u odnosu na potražnju. Naime, proizvođači su, potaknuti iznimno dobrim financijskim rezultatima proteklih godina kada su cijene prelazile 6 USD po čipu, uložili su velika sredstva u proširenje kapaciteta i unaprjeđenje proizvodnje" izvor - BUG, ožujak 2005. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Nitko to nemoze predvidit al cisto sumnjam da ce cijene padat jos previse....eventualno se mogu smanjit za neki manji iznos. IMO treba kupit sad jer ce do poskupljenja sigurno doc...kao uostalom i svaki put dosad.
Mobile 2500+ @ 200x12=2400MHz @1,7v Buffalo Value 3200 2x512MB (6-3-3-2.5, 2.6V) @ 400MHz Abit NF7-S rev. 2.0 + Zalman plavi Tagan 380W PSU Thermaltake Silent Boost cooler Albatron 6600GT + Zalman VF700-CU Seagate 120Gb SATA Midi Tower CHIEFTEC bx-01bbsl-w, srebrno Samsung SyncMaster 957MB Logitech MX500 Windows XP |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Kupil sam danas 256MB iste memorije koji sam imao do sada u ducanu 185kn 433 SuperRAM kingmax 3 godine gare. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|