|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Acer Travelmate 5520 - ne radi LCD
Pozdrav ljudi, dobio sam na popravak jedan laptop gore naveden u naslovu kod kojeg je problem što je korisnici pao na donji čošak i otada je slika na ekranu bila isprekidana, u crtama i loših boja. kad se spoji laptop na monitor sve uredno radi i slika je odlična dakle negdje je problem do ekrana. e sad kad sam raskopao taj gornji dio i pomicao onaj tanji kabel koji ide do lcd inventera nestajala je skroz slika na ekranu pa sam ja pomislio super kabel je riknuo i ja lijepo naručim novi kabel sa e baya koji je slične šifre i potpuno identičnih konektora. Očito to nije riješilo moj problem, stari kabel ima šifru 50.4T301.001 dok je novi 50.4T327.001 i koliko sma uspio vidjeti pašu na iste modele. Što mi je sada činiti, ne želim još para trošiti na lcd inventer ako nije u njemu problem. kako ispitiat dali je do lcd ekrana koji na sebi nema nikakvih vidljivih oštećenja ili da ga šikaniram na tržnicu? Unapriejd hvala dečki i cure |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
Moram priznati da mi je tvoja dijagnoza kvara čudna jer kabel si mogao ispitati i sa multimetrom. Druga stvar je da sa neispravnim inverterom ne možeš vidjeti ništa uuključujući i te čudne boje jer on služi samo za osvjetljenje lcd-ea tjs. napajanje backlightica. Skini onu usku plastiku gdje je power tipka i vidjet ćeš gdje je spojen lcd konektor na mb, njega probaj pritisnuti odozzgo a ako se ništa ne dešava izvadi ga i vrati nazad. Ako ne pomogne onda je u pitanju lcd. Volio bi vidjeti i neku slikicu tog lcd jer ja sumnjam da je pukao a to zna biti teško vidljivo. Možeš provjeriti tako da kod upaljenog laptopa pređeš prstom preko lcd-a i ako mijenja boju i razlijeva je onda je lcd pukao. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
|
pretpostavljam da hdd vrti i te stvari.. jesi probao osvijetliti lcd, znaš na što mislim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
evo ovako, uspio am vidjeti nešto i to na taj način da sam spojio sve i podigao lcd ekran prema mom monitoru i stavio bijelu svijetlu podlogu i uspio sam vidjeti da lcd baca sliku ali onako isprekidanu i nejasnu...iskopčavanje i ukapčanje invetrera daje isti učinak,,,jel to znak da je lcd ekran rekao papa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
da, kako sam pretpostavio da je ekran pukao jer slika ti je i dalje nejassna i isprekidana a usput ti je zblesirao i inverter. T je na žalost u ovom trenutku najvrijednija zadnja plastika. Šteta da nisi bliže jer ja imam nekav travelmate 5510 pa bi mogli izbaciti uljeze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
nešto ti je riknulo ili inverter ili backlight |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Da, i ja sam na to pomislio pošto su na ebayu po 4,5 $ i idem pogledati za ova tvoj acer kad ono... ![]() http://www.ebay.com/sch/?_kw=inverte...=&_udlo=&gbr=1 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
http://www.ebay.com/itm/15-4-Inverte...item519c6ecb3b daj pogledaj ovaj inventer,,veli da je aspire ali dole u popisu je i travelmate 5520,,,makar ovaj moj inventer ima bočni konektor horizontalni a na ovoj slici je vertikalni kao i konektor koji iz lcd a ide na inventer????? ko tu koga |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
pa ovaj za apire a ti imaš travelmate |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
sorry sad sam vidio popis, pa ne smeta položaj, to je to no sikiriki, i onako ne šalju u hr. u svakom slučaju ako nađeš inverter za 5$ koji je na popisu za tvoj laptop uzmi ga jer to nisu stvari koje se prave u garažama kineskih provincija i gledaj da je feedback pozitivan. u svakom slučaju možeš ga prodati na njuškalu jer je tražena roba Zadnje izmijenjeno od: nino. 31.12.2011. u 01:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
da, može se zalijat sa plastikom a i onak nemre nikud kad se metne plastika od lcd-ea |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Grazie Michael
Datum registracije: Nov 2006
|
Malo da dignem temu... ![]() ![]() ![]() Unaprijed Zahvaljujem!!! ![]()
![]() |
#20 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Provjeri flat kabl od monitora.
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
+1 za display cable (prije mj. dana sam imal koncar nelu sa identicnim problemom) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|