Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.06.2012., 14:50   #1
baki1
Registered User

Datum registracije: Jun 2012
3G to WiFi

Pozdrav!

Kao prvo, nisam siguran jel ova tema već otvorena, ako je ispričavam se. Malo sam preletio teme i nisam naišao na sličnu.

Problem je sljedeći: kupio sam tablet Lenovo Ideapad K1 koji se spaja na mrežu samo preko WiFi-a. To mi odgovara dok sam kod kuće ili u nekom kafiću koji ima free Wifi, ali za nadolazeće ljeto bit ću u malom mjestu gdje se neću moći spojit na Wifi. Obično bi to riješio USB stickom (kojeg koristim za laptop po ljeti), ali tablet nema usb utor. Malo sam prosurfao po netu i našao tzv. pocket wireless routere koji primaju 3G signal preko podatkovne kartice i odašilju Wifi signal. Pod tim terminom našao sam jako puno različitih routera, neki su veliki kao ovi kućni, a neki su puno manji.

Dakle, ako ima netko tko se više kuži u takve stvari, molio bi lijepo da preporuči neki dobar, kvalitetan, mali router.

Hvala!
baki1 je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2012., 18:32   #2
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Pretpostavljam da imaš neku net tarifu za stick... Jesi razmišljao da kupiš neki jeftini Android mob i upregneš ga kao wifi access point? Mob u tom slučaju koristi 3G net i dijeli ga preko wirelessa s nekoliko uređaja. Pitanje je samo da li je mob ekonomičniji i fleksibilniji od tih pocket routera.

Postoje i ta minimalistička rješenja koja si opisao i čini mi se da je Vip nudio nešto slično... Nisam baš u tim vodama pa neka netko drugi prokomentira.
Oglas

Oglas
Staro 05.06.2012., 23:21   #3
baki1
Registered User

Datum registracije: Jun 2012
Srećom imam android mob i tarifu na kojoj imam neograničeni net. Nisam ni razmišljao na takav način, ali sam upravo probao i radi odlično. Veza je čak bolja nego kad sam spojen na kućni wifi. Problem riješen!

Nisam gledao u Vipu za tako nešto, ali jesam u T-mobileu. Oni nude prijenosni 3G modem i bežični ruter, ali samom uređaju je cijena oko 1100 kn, što mi je previše.

Hvala još jednom!
baki1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno