|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2003
|
(riješeno) Mouse povremeno doubleclicka pri singleclicku
Roccat Kone. Možda je i softwerski problem, u biti čak sam i siguran da je softwerski. U prosjeku recimo svakih 7-8 klikova, mouse napravi doubleclick, i to na način da kad stisnem tipku napravi jedan klik, a kad je pustim napravi drugi. Ne vjerujem da je stvar u mehanici, vjerovatno nešto do drivera. Nisam još probao reinstalirat drivere, samo mijenjat postavke. Ista je stvar na 125, 500 i 1000 Hz polling rateu. Također me smeta što nisam uspio instalirat sam mouse driver od Konea, nego moram stavit univerzalni "HID Compliant" driver, makar Roccat software, konfiguracija tipki, postavki, svijetla i čega sve ne, sve funkcionira. Sa googleom se nisam usrećio ![]() Zadnje izmijenjeno od: kill. 10.07.2009. u 13:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
debeli oklopni pacov
Datum registracije: Mar 2009
|
riješi se toga i kupi si Logitech miša. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
provjeri na drugom kompu misa. ako i dalje radi svako malo dvoklik, ili nabava novog misa, ili promjena prekidaca (jako lagan posao btw, samo trebas imati neki drugi mis kojeg ti nije zao ![]() ili je softverski, iako je meni svaki slucaj bio hardverski problem.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Mislim da nije mehanički problem, moj frend mi se žalio na isto to prošli tjedan, isto mu se događa na Death Adderu koji je praktički nov (dobio novi mouse preko reklamacije jer mu je štekao scroll na njemu), slučajno ili ne problem se pojavio nakon što je potamanio nekog gadnog Trojana par dana prije, probao je uninstall drivera i opet ih instalirao ali bez efekta... Pošto imamo iste glodavce probat ćemo njegovog kod mene uštekat da vidimo ako je tipka u ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
I moj mx revolution nakon 6 mjeseci isto brlja, a prosli mx 1000 mi je to radio nakon godinu pa sam sam zamijenio mikro prkidac u njemu i rijesio problem.
![]() |
#9 |
Osobni opis - pitaj me
|
tako je najbolje, nemas sta izgubiti jer mis tako svejedno zaebava. otvori ga i pogledaj kakvi su prekidaci od lijeve/desne tipke. ako imas srece (nisam raskopavao niti jednog roccata pa ne znam), prekidaci su isti kao otprije 500 godina, i lako ces naci zamjenu. ovako opis otprilike je prekidac pravokutnog oblika, prema jednoj strani je izdignuta tanja plastika, i prekidac ima tri izvoda. najlakse da poslikas kakvi su prekidaci, pa ti ja ili netko kaze da li su to "uobicajni" prekidaci. jer ako jesu, mislim da ti se cak isplati uzeti neki logitech za 60tak kuna, iscupati mu prekidace i zalemiti na roccat.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
ima u chipoteci puno vrsta tih tastera između ostalog itakvih kakvi se nalaze u vecini miseva ... mozda je ovaj neki posebni neznam .. ja mjenjao davno znam da je taster kostao 2kn ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Osobni opis - pitaj me
|
uf, to se ne isplati. sad sam tek skuzio, nikako to raditi. bolje napraviti posao kako treba nego polovicno.......... promijeni ovaj prekidac sta sere, i to je to ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jun 2003
|
Jesam brz? :P interijer dizajn by roccat ![]() ![]() lijeva i desna tipka klasični taster, kotačić i njegovi tiltovi malo drukčiji. ![]() ![]() donor ![]() ![]() ![]() ![]() još malo interijera ![]() ![]() ispitao sam taster i sa instrumentom, definitivno je stvar u njemu, dok je pritisnut izgubi kontakt, dok se otpušta opet da kontakt i eto neželjenog double clicka. glavni problem Konea je pretvrda tipka kotačiča, bijelo tipkalo na slikama, zbog veće potrebne sile se razhebe cijeli wheel.osobno sam često slučajno tiltao wheel kad bih pokušavao stisnuti ga.tako da sam i zamjenio lijevo tilt tipkalo i glavno tipkalo od wheela i sad je to kako treba. dvije muhe jednim udarcem ![]() može "rješeno" u naslov ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Osobni opis - pitaj me
|
jesi, brz si ![]() eto, to ti je to. imas i jos za potencijalne popravke u buducnosti ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Osobni opis - pitaj me
|
ma jes, ali je svakako bolje da skine sa ovog (bilo kojeg) drugog misa ispravi prekidac i zamijeni ovaj sto zeza na roccatu ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Lalalallalaaaaaa
|
neznam zašto al takvo ožičenje unutar miša mi daje noćne more XD |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Lalalallalaaaaaa
|
a znam da ima sve fensi kerefeke, al ono, za rastvorit bez da rasturiš, malo ipak hmm kategorija XD ![]() kad smo već kod otvaranja miševa moram očistit svoj mx518, opet sam ga kavom polio, valjda već 15-i put u zadnje 3-4 godine XD |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Otisao mi je scroll na Roccat Kone-u, rastavio sam mis i cini mi se da nema nade za popravak. Gledao sam na ebayu dal mozda ima za kupit samo scroll mehanizam ali bezuspjesno. Moze savjet, preporuka, gdje bi mogao kupiti samo scroll? EDIT: Mis sam kupio rabljeni tak da nemam ni racun ni garancije :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Btw, prva generacija Kone-a je imala tvornicku gresku sa scrollom. Meni je ubrzo nakon kupnje otisao, vracen mi je novi koji nisam otvarao, prodao sam ga. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Kontaktirao sam support, mis nema garancije i to vise nije njihov problem. Pitao sam ih da li mogu kupiti samo scroll na sto mi je odgovoreno da je to nemoguce i preporucili su mi da kupim novi proizvod. Naravno da cu kupit novi proizvod ali to vise nece biti proizvod iz njihove lepeze ![]() Uzimam G400 al sam mislio popravit konea za svaki slucaj. Pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Taj kone je smece od misa.Prvom je krepao scroll, drugog dobio novi i poceo me zay laser i nakon natezanja s linksom sam za njegovu cijenu od nemalih 650 kn dobio g500 i tipkovnicu.Support im je zalostan kao i brzina izdavanja zakrpi u FW-u i SW-u.Naravno s g500 nikakvih problema i moja preporuka za taj mis.
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
G500 mi je usao u uzi izbor zajedno sa G400 ali mislim da cu ipak uzeti G400. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Da se ubacim ... Imam Kone miša tri ili četiri godine. Prije toga isključivo Logitech, od low end, MX518 do obje verzije G5. Kone je osjetno precizniji od G5. Imal sam problema s crnom podlogom jer par zrnce pračine padne i miš ne radi kak treba više. 1.41 firmware i 1.42 driver. Ne sjećam se da sam ikad imal bilo kakvih problema sa softverom. Veliki plus je da su postavke pohranjene u memoriji miša, a ne svaki put ispočetka s Win slagati sve. Tih par kB bi baš mogli i ostali proizvođači ugrađivati. I mene počel zaj*bavati prekidač ispod lijevog gumba, ali našel sam barbarsko rješenje: nekoliko, eh, desetina puta snažno i brzo klikam sa tipkom i sve OK opet. Period između takvih zezanja je par mjeseci pa mi se čini da ga treba pročistiti ili nekaj. Uglavnom, nije pokvareni prekidač. Idući u nabavi je R.A.T čisto zbog izgleda :-) Naspram njemu Kone izgleda ko za barbike napravljen. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|