|
![]() |
#511 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Svježa instalacija ubuntua 12.04 i baca mi error na desktop. http://imgur.com/7Btjl http://imgur.com/1DTwl Kako riješiti to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Piše da se skrši gnome control centar, ako sam dobro vidio ima neka zakrpa (ubuntu2) od prije koji dan pa probaj se dokopat konzole i kroz nju povući tu verziju. Možda te zeza nVidia driver, probaj bez njega. Pravi Linux - aši će te bolje usmjeriti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Muči me slijedece: Setup: Komp: - Windows 7 x64 - moja masina, vrtim u VMWareu slijedecu... Virtualku: - Ubuntu 12.04 LTS + Apache2 + SVN + MYSQL + par sitnica nevaznih - server na kojem imam u /var/www/ nekoliko projekata, nazovimo ih "money" (/var/www/money/) i "cash" (/var/www/cash/) - dignuta 2 vhosta + defaultni, znaci u /etc/apache2/sites-available/ imam default, money i cash - default je defautlni setup, money otvaram na *.money.dev, a cash na *.cash.dev - to funkcionira iz Firefoxa unutar samog ubuntua Ono sto zelim je da tim istim virtualnim hostovima pristupam preko istih adresa - znaci npr. www.money.dev ili www.cash.dev. Iz Windowsa koji vrte tu virtualku. Ako recimo imam preko a2ensite-a enablean money i cash, kad u firefoxu u Win7 upisem IP virtualke, otvara mi se ili jedan ili drugi (mislim prvi koji je na popisu enablean). Kad taj koji se otvara disableam, radi drugi... tj. web server radi ispravno, ali kako sad splitat to da mogu pristupat oba sitea odvojeno, preko razlicitih url-ova, tj. bez IP adrese? Boostam 3 levela u Diablu3 za bilokakav help ![]() ![]()
![]() |
#514 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Edit - hm, mislim da imam ideju - probaj u hosts file na Winsima zakucat oba ova imena siteova ( www.money.dev i www.cash.dev, odnosno kak se već zovu), i skonfat da pokazuju na IP od virtualke. Ako ne pošalješ ime sitea u requestu nego samo IP adresu, nebu apaš skužil kaj hoćeš. Zadnje izmijenjeno od: jets0n. 10.05.2012. u 11:12. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
nekako sam uvijek želio preći na linux, ali uglavnom zbog igara to je ostajalo samo na želji. sad, kad više ne igram, zanima me koliko je traumatično iskustvo prelaženja na linux u smislu problema sa driverima? sustav bi instalirao na noviji laptop, a svakako bi htio izbrisati windowse. još jedno pitanje u vezi distribicije - završio sam na distro.watch.com i gledam tamo cijelo more toga ima. odabrao sam prvu sa liste najgledanijih, linux mint, i ovak na prvu rekao bi da je to za mene, jer dolazi sa kodecima, javom, pretraživačima...nekako sam sebi zvučim prestrašljivo što se prelaska tiće, ohrabrite me.
![]() |
#517 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Sa driverima na mintu vise manje nema problema, update rijesi vecinu toga. Jedini driver za koji sam mu ja dosad nasel problem je intel wireless kartica, ne spaja se na WEP, dok sa WPA radi dobro. (niti jedno od rjesenja na netu nije pomoglo) Treba se malo naviknuti i pripremiti puno zivaca i googlanja prvih 2 tjedna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#518 |
Premium
|
Heh, malo ti je to nezahvalan zahtjev. U smislu da je teško nekoga na bilo kaj poticati, a ruku na srce, svi smo dovoljno veliki da sami odlučujemo. Da ti neko sad i veli go for it, baš ti i nije od neke koristi. Enivej, pila naopako - ako imaš volje naučiti o sustavu i misliš se s njime actually baviti (barem ispočetka, obrati pozornost da pričam o OS-u a ne o aplikacijama), GNU/Linux bi ti se mogel i dopasti. Možda ti se dopadne skriptiranje svega i svačega, prisutnost pravog fizičkog terminala uz one emulirane, možda ti se dopadne xkill i kill -9, ili sama UNIX (keep it simple stupid i there is more then one way to do it) filozofija, imaš prostora za istraživanje u kojem god smjeru hoćeš. A i uvijek moreš zaviriti ispod haube kad ti se zaželi, pročačkat neke stvari, provjeriti da je sve OK sebi za dušu i tak. E sad, ako ti se možda da a možda i neda baš baviti time, nego bi se radije bavil day to day computingom, slušal muziku, gledal filmove, surfal and all that, možda ti se i ne isplati prelazak. Ne zato jer se ove sve stvari ne mogu raditi na GNU/Linuxu, nego zato jer ako ne razmeš ono kaj je ispod i od toga nemaš koristi, čemu se onda prisiljavat koristiti nekaj na kaj nisi navikel. UNIX-oidi su tim zahvalniji čim ih bolje razumiješ, IMO. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Moze pitanje ![]() Da ne otvaram novu temu. Na VirtualBox-u imam stavljeni ubuntu (12.04 LTS) i sve radi savršeno osim u chromiumu (probao i chrome ali isti problem) ne mogu otvoriti stranicu chrome.google.com/webstore tj otvori ju ali se odmah browser smrzne (flash i java instalirani , 3d acceleration u postavkama ukljucen) prije toga sam koristio ubuntu 10.10 i sve je normalno radilo ....ima li ko kakvu ideju sta bi moglo bit ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#520 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
2) VirtualBox-addons instalirani u virtualnoj mašini? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#521 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() da insatalirani su addonsi .... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#522 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2011
|
Problem-pokretanje Ubuntu-a u VMware workstation
obavim instalaciju po standardnom postupku i kada mi se treba podignuti ubuntu meni se ovo pojavljuje: http://upload.slike.com/slike/DeR3.jpg ponudi mi da se ovako logiram,a ne ono normalno na ljubičastoj pozadini |
![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Premium
|
Čudno ali - upiši startx i lupi enter |
![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Krenuo bi malo prčkati po Linuxu i malo istraživati i to sve. Imam jednu stariju mašinu na koju bi stavio linux, pa me zanima da li bi bilo kakvih problema sa driverima i tak to ... i kaj bi mi točno preporučili ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#526 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
ubuntu server. Imaš knjigu administracija linux servera na hrvatskom (Tom Adelstein i Bill Lubanovic), razne upute po forumima, youtube... i udri. Pošto je starija konfa ne bi trebalo biti problema, osim ako je nešto egzotično Zadnje izmijenjeno od: Mihael. 15.09.2012. u 20:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#527 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Za starije mašine ti je preporuku xubuntu ili Linux Mint XFCE... Oba ti koriste Xfxe desktop environment i namjenjeni su starijim konfiguracijama. Oba su ustvari napravljena na Ubuntu distribuciji. Ja sam trenutno na Linux Mint MATE DE i prezadovoljan sam. Mint je dosta optimiziran i malo izmjenjeni Ubuntu i stvarno sve lijepo i brzo radi na njemu. Za Mint znam da ti se automatski pokreće Live CD tako da ćeš odma vidjeti jel ti prepoznalo sam hardvare. Sretno ![]()
![]() |
![]() |
#528 | |
Premium
|
Citiraj:
http://lubuntu.net/ http://crunchbanglinux.org/ Problema sa driverima nebi smjelo biti osim ak je neka egzotika jer su ti već svi driveri u kernelu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2012
|
Ubuntu, wifi konekcija i siemens sx763
Pozdrav! Nov sam na forumu, i nemojte zamjerit ako je mozda thread vec postan negdje ![]() Naime, pred nekoliko dana sam instalirao ubuntu, i ono trazi wifi. Imam router Siemens SX763, koji ima wlan i s kojim se bez problema spojim s passom od carneta. Ali s njime nemogu na chrome ili napravit bilosta na netu. Nasao sam par threadova kako bi se 'rijesio' problem ali nista nije pomoglo. Dogodilo se da sam morao reinstalirat OS nekoliko puta. Mene zanima, kako bi rijesio problem, ili da kupim neki normalni router s kojim se bez problema mogu spojit na wireless, da koristim wifi na laptopu (koji ima ubuntu os) i da mogu na smartphone. Bio bih zahvalan ako bi netko nasao rjesenje za moj problem ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Premium
|
Bok ljudi, imam pitanje, pa da ne pretrazujem cijelu temu trazeci dal je itko imao ovakav problem kao ja, naime imam instaliranu osmicu (win8) i podatkovnu particiju (i jednu koju win8 kreira), htio bih instalirati ubuntu 12.04 gore sad al nisam siguran dal ne moguće to tako da mi win8 ne dira,da sve ostane kako je, posebno zato jer nemam particiju odjeljenu za ubuntu. mogucnosti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#531 | |
It's all a joke
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#532 |
It's all a joke
|
da li se ti uopce mozes spojit na wireless s tim smartphoneom?
![]() |
#533 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
dakle, imam jedan pomalo neobičan problem... stavio sam sedmicu na novi Acer Aspire One preko bootabilnog USB-a... e sad bi ja stavio dual boot Unbuntu, ali moj laptop odbija tu ideju... naime, napravio sam sa Universal USB Installerom bootabilni USB sa Unbuntu 12.10...e sad dolazim do neobičnog problema...ako probam bootati s tog usb-a instalaciju na drugom laptopu koji vrti sedmicu sve ide normalno, ali ako bootam s Acera onda prođe onaj screen gdi on očitava ako se ne varam neke drivere, software ili kaj-ti-ja-znam-kaj-sve-ne ![]() ![]() e sad, jedna od stvari gdi bi mogla biti greška je to da ja još nisam nikakve drivere stavio na taj laptop, ali opet nisam siguran da bi to mogao biti razlog... EDIT: stavio grafičke drivere (i još neke), ali ništa...i dalje ista stvar Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 12.12.2012. u 12:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
It's all a joke
|
nema ti to veze s driverima.. eo onak nabrzak sto mozes isprobat.. pa se igraj malo ![]() -uzmi drugi usb stick pa nakelji na njega ubuntu i onda probaj -probaj na taj svoj usb stavit neku drugu distu.. tipa fedora, mint.. sto prvo utipkas u google, pa vidi oce nest drugo bootat a uvijek mozes i wubi picnit, linko sam ga par postova iznad
![]() |
#536 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ubuntu špijunira svoje korisnike!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Vidiš, meni se ne sviđa. Makar to se znalo još odkad je poredstavljen unity tako da je maskarada zadnjih 2 dana bila nepotrebna. Sam ubuntu je poprilično loš i krajnje bugovit os čij lts zapravo i nije lts jer ne možeš davati long term support sa hrpom bugovitog softwera i alpha smeća dok se bugovi u stable paketima vuku po 3 do 6 izdanja unatrag. Baš i nije odviše profesionalno i zgodno. I sad takvo smeće na mobitelu? O ne.
![]() |
|
|