|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Ne vidi mrežnu karticu nakon grmljavine
Pozdrav, za početak ću malo opisati situaciju ![]() Prije dva tjedna je bila dosta jaka grmljavina, 5 min od početka grmljavine iskopčao sam router (prije toga je sve radilo). Kada sam sve ponovo priključio, radio je max tv, ali nije radio internet na računalima, ugl ispostavilo se da su ošli LAN portovi i dobio sam novi router... Danas, je bila neka slabija grmljavina. Odlučio sam isključiti router da se nebi ponovila situacija kao od prije dva tjedna. Nakon ponovnog uključenja sam imao što vidjeti (tj. nisam imao ![]() Pokušao sam restart, u BIOSu ponovno omogućiti karitce, uštekavati i isključivati kabel, isključiti kabel za napajanje pa ponovno uključiti, no pod network adapters ne vidim mrežne kartice... Ima li još kakav savjet. Trenutno sam na wlanu, no rađe bih se žično spajao... Ne znam što da kažem, izgleda da se više isplati ostaviti sve uključeno dok grmi pa šta bude... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Iskljucio? A jesi istekao iz zida kabel? Ako nisi, nemas srece. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Nije dovoljno samo iskljucit router, kad grmi trebas istekati iz zida kabel kao sto Nino kaze. Ako nisi istekao zicu iz zida ista ti je stvar bio router uljucen ili iskljucen |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Već smo imali par tema vezano za grmljavinu, šta napraviti prije a šta posli pa potraži. Često mrežna a i cijela mobo ako je pretrpila udar ne crkne odmah nego tek nakon nekog kratkog vremena, cca 15 dana. Nisi naveo (možda si već probao), spoji problematični pc sa drugim Lan kabelom na port routera gdje je sada spojen drugi pc koji radi. Ako ni tada stvar ne proradi onda: - u winsima deinstaliraj neispravnu mrežnu - u Biosu tu neispravnu mrežnu prebaci na disable - ubodi drugu pci ili pci-x mrežnu, imaš ih već od 35 Kn za 100 Mb pa dalje - po potrebi instaliraj zadnji drv sa supporta - vozi Miško Mada nema garancije da će išta pomoći za u buduće probaj: - prekontrolirat elektro instalacije, pogotovo uzemljenje - do kompa (a i drugih bitnih potrošača) dovest strujne krugove sa pravim uzemljenjem (ne ona igračka sa mostom u utičnici) - kupit x onih produžnih sa zaštitom u sebi, primjer APC P5B-GR i tehniku napajat preko njih - ovi koji žive dalje od većih gradskih sredina manje - više imaju treniranu rutinu ištekavanja svega živog (antene, tel, napajanja tv, kompova i opreme, . .) čim vide da bi moglo grmit |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
- U winsima uopće ne vidim mrežnu karticu, pa je ne mogu niti deinstalirati (network adapters mi pokazuje samo wlan karticu). Mogu je u BIOSu enable/disable - Računalo "napajam" upravo preko navedenog APC-a - Ukoliko budem nezadovoljan sa radom WLAN-a, stavit ću mrežnu karticu (možda bolje ovako da sam računalom udaljen od žice, a žicu kopčam samo po potrebi ![]() . Što se tiče uzemljenja, svakako ću proučiti taj dio, jer mi je eto, nekoliko stvari sada crklo u kući... u pola kuće su stare (strah me i pomisliti kakve instalacije s obzirom na viđeno, a u pola kuće su nove instalacije). Ma samo da je s pločom sve u redu, neda mi se sad maltretirat s tim, i ne ulažu mi se novci u računalo ![]() Hvala na savjetima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|