|
![]() |
#571 |
Guest
|
jel pruza nasa posta tracking number, pise mi da moram vratiti tenisice ako zelim refund, sa obaveznim tracking information |
![]() |
![]() |
#572 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Pruza, ali cijena postarine ce ti biti ogromna.Milsim da moras uzeti opciju preporuceno sa povratnicom.Probaj nazvati besplatni broj http://www.posta.hr/main.aspx?id=99 |
![]() |
![]() |
![]() |
#573 |
Guest
|
ok evo budem sutra nazvao ![]() |
![]() |
![]() |
#574 |
Registered User
|
Racunaj oko 200 kuna, mozda malo vise jer ces morati slati paket. |
![]() |
![]() |
![]() |
#575 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Obično preporučeno slanje ti ima tracking number, a cijene možeš provjeriti ovdje. Konkretno, preporučena pošiljka mase (pretpostavljam) 1-2kg košta 120kn. Ako moraš baš kao paket, onda ide preko 200. Meni je nejasno zašto naša pošta često ne prati tracking na svojoj stranici. U unutarnjem prometu nikad, a nedavno sam imao paket iz USA koji je uredno stigao, a njegov Tracking Nr. se nikada nije pojavio ovdje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#576 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ja sam htio ispast fer u jednom slučaju i nisam otvarao case jer item nije stigao. Kinez rekao da će poslat ponovo, al vjerojatno nije jer nikad nisam dobio item. Sreća je bila u tome da je prvi item ipak stigao iako je prošlo dosta vremena otkad je bio zadnji dan za otvaranje casea. Zato nikad više neću tolerirat kašnjenje. Ako itema nema ide prijava i amen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#577 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Nov sam sa ebayom pa me zanima jedna stvar. Odmah da kažem da ovo ne nikad ne bih napravio, osim u slučaju nekog krajnje bezobraznog i neprofesionalnog sellera. Može li se pokrenuti Dispute i tražiti Refund čak i ako je item stigao?! Odnosno može li se za***at sellera ako item nije došao s Tracking Numberom? Može li on nekako dokazat da je item isporučen ako kupac tvrdi da nije? Recimo u slučaju da se dobije item koji je loše kvalitete, oštećen ili ne odgovoara opisu sa slike, a seller tvrdi suprotno i ne želi refundirat. Jer je vraćanje, kao što znamo, uglavnom neisplativo. Da li on može tražiti od naše carine neku potvrdu da je item došao u HR? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#578 | |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#580 |
Fresh Juice
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#581 | |
Premium
|
Citiraj:
Štoviše, ako seller prodaje smeće (fake stvari i slično), za tebe je bolje reći da nisi primio nego da tjeraš pravdu drugim putem. Npr. frend je naručio USB stick koji se pokazao fakeom i otvorio je case pod tim opravdanjem, no ebay je tražio da vrati item, što mu je naravno bilo neisplativo i ispušio je novce. Da je rekao da mu nije stiglo, bez problema bi dobio refund. Da, možda će taj seller staviti Hrvatsku na crnu listu, ali zar stvarno itko treba takvog sellera? Možda je moralnije prijaviti takvog sellera kao fakera kako bi ga ebay možda maknuo i onemogućio da uvaljuje i drugima, ali na kraju su svakom vlastiti novci najbitniji. Još valja dodati da trebaš biti oprezan s caseovima, jer ti ebay može zatvoriti account ako imaš previše otvorenih caseova. Uglavnom se sve da riješiti sa sellerima preko poruka, jer i njima case šteti. @Juice: Uz dužno poštovanje, ne pizdi. Nije sve tako crno/bijelo da bi optuživao odmah čovjeka da je scamer. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#582 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Al nema veze, bitno da ti pametuješ i glumiš dušebrižnika... Zamolio bih te za ubuduće da se ne javljaš ako nemaš namjeru pomoći. Hvala. Citiraj:
Nego, da se vratimo na bit. Hvala na odličnom odgovoru! Naravno da će se s većinom dat dogovorit, ali šta ako s nekim moronom ne možeš, a ne želiš vrataći item jer je skupo? Je li moguće da seller ima Tracking Number, a tebi ga ne da, pa da on zna ako je item stigao, a ti mu kažeš da nije? I mogu li mailovi poslužiti kao dokaz da si ga za***ao? Meni je evo recimo došao item i Hong Konga, ali je kuvertu zadržala pošta. Ne znam zašto?! Tako da ni ne znam je li recimo taj item imao Tracking Number. Jel to tako uvijek praksa? Da li taj broj mora biti na pakiranju koje Buyer dobije? I pod ovim case mislio si na Dispute? Ili to nije isto? Sorry ako pitam debilno, još usvajam sve te pojmove. ![]() Zadnje izmijenjeno od: bjede. 16.05.2012. u 18:37. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#583 |
Premium
|
Ako je imao tracking number, u većini slučajeva će ti ga seller napisati. To se uglavnom radi kod skupljih itema, nešto za dolar-dva sigurno ga neće imati. Broj ti piše na kuverti, uvijek. Nije mi poznat slučaj da pošta zadržava kuvertu. I da, dispute je case. |
![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
Premium
|
Zadržana je privremeno da oni nešto uknjiže, jučer mi je došao taj item pa je otac predigao. Pogledat ću sutra šta piše na pošiljci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#585 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Premium
|
pozz.. naručio bateriju za laptop i gledam danas na IPS tracking i stanje je sljedeće:
jel to znači da je prošlo carinu i da mogu očekivat dostavu ili da se još pitam ? thnx ![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#587 |
Premium
|
super,thnx na info ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#588 |
Registered User
|
Baterija ti je u tvojem postanskom uredu i ceka podizanje, znaci danas bi trebao dobiti onaj zuti papiric i od sutra ces moci podici bateriju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#589 |
Ulični trkač
|
Imam jedno pitanje u vezi plaćanja preko paypala. Naime, trenutno na paypal računu imam neke novce koji će u normalnom slučaju 1. u mjesecu biti prebačeni na moj račun u banci. Moje pitanje je: ako ja sad kupim nešto i platim preko paypala hoće li to biti plaćeno tim novcima koji već jesu na paypalu ili će paypal ponovno povlačiti novac sa mog računa u banci i time platiti? Nekako mi je logično da prvo potroši te novce koji već jesu na paypalu, ali negdje sam već čuo i drugačije pa reko da pitam ovdje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#590 | |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#591 |
Premium
|
Da pitam još nešto: Gledao sam neko vrijeme par itema od istog sellera (fakeovi su inače ![]() ![]() Inače, seller je postavio feedback na private, tako da se ne vidi tko je što i je li uopće kupio. Jel ovoj smrdi na prevaru? Zbog čega seller može inače zaključiti prodaju? Zadnje izmijenjeno od: bjede. 17.05.2012. u 12:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#592 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
Ovdje ti je detaljno objašnjeno zašto i kako http://pages.ebay.com/help/sell/end_early.html http://pages.ebay.co.uk/help/sell/qu...dlist-now.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#593 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() http://www.ebay.com/itm/280868038691...84.m1436.l2649 http://www.ebay.com/itm/280868030089...84.m1436.l2649 http://www.ebay.com/itm/270966264873...84.m1436.l2649 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#594 |
Fresh Juice
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#595 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Pazite što kupujete i preko koga. Ovaj papirić je došao umjesto starki curi jednoj, što je kupovala "jeftino" preko fejsa http://s14.postimage.org/6kyr8u89d/img001.jpg
![]() |
#596 |
Guest
|
evo update za moj slucaj tenisica, bio sam na carini rekli su da vracanja novca nema kod jednostavnog carinjenja vec samo kod spedicije, ali sam dobio papiric da ne platim carinu sljedeci put. cijena slanja paketa u SAD me je ispalo 122kn sa tracking info. samo pitanje za tracking info, odem na stranice nase poste za pracenje posiljaka http://ips.posta.hr/ upisem broj i kaze "No information, please check your item identifier" mozda treba proci nesto vremena za info, danas je poslano? ali cudno je, da barem pise ACCEPTED ili nesto, ali bas nista? hitno je jer trebam odgovoriti na otvoreni dispute u roku 3 dana sa tracking numberom vracene posiljke. |
![]() |
![]() |
#597 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() ![]() @trpi treba neko vrijeme proc.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#598 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#599 | |
Premium
|
Citiraj:
ako je, tu se da sitno uštedit, možda 200 kn ako se potrudi nać špediciju koja na CI Osijek ako se ne varam ,radi uništenja i sama dogovori s njima cifru.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|