Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.05.2012., 21:04   #571
trpi
Guest

jel pruza nasa posta tracking number, pise mi da moram vratiti tenisice ako zelim refund, sa obaveznim tracking information
  Reply With Quote
Staro 15.05.2012., 21:28   #572
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Pruza, ali cijena postarine ce ti biti ogromna.Milsim da moras uzeti opciju preporuceno sa povratnicom.Probaj nazvati besplatni broj http://www.posta.hr/main.aspx?id=99
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2012., 21:30   #573
trpi
Guest

ok evo budem sutra nazvao , a do tada mozda netko ima iskustva koliko bi doslo slanje, nece valjda preko 200kn? toliko jos mogu istrpiti, preko tog njet
  Reply With Quote
Staro 15.05.2012., 21:31   #574
RAUL
Registered User

Racunaj oko 200 kuna, mozda malo vise jer ces morati slati paket.
Staro 16.05.2012., 09:49   #575
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Obično preporučeno slanje ti ima tracking number, a cijene možeš provjeriti ovdje. Konkretno, preporučena pošiljka mase (pretpostavljam) 1-2kg košta 120kn. Ako moraš baš kao paket, onda ide preko 200.

Meni je nejasno zašto naša pošta često ne prati tracking na svojoj stranici. U unutarnjem prometu nikad, a nedavno sam imao paket iz USA koji je uredno stigao, a njegov Tracking Nr. se nikada nije pojavio ovdje.
redscro je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2012., 10:14   #576
simba
Premium
Moj komp

simba's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor redscro Pregled postova
Ništa sad, pogriješio si već kad si pristao na ponovno slanje. Tko tebi može garantirati da će Kinez poslati ponovno? Kinez dobije s tim vremena da istekne rok za otvaranje casea i doviđenja, nakon toga ga ne zanimaš.
Ja sam htio ispast fer u jednom slučaju i nisam otvarao case jer item nije stigao. Kinez rekao da će poslat ponovo, al vjerojatno nije jer nikad nisam dobio item. Sreća je bila u tome da je prvi item ipak stigao iako je prošlo dosta vremena otkad je bio zadnji dan za otvaranje casea. Zato nikad više neću tolerirat kašnjenje. Ako itema nema ide prijava i amen.
simba je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2012., 15:07   #577
bjede
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Nov sam sa ebayom pa me zanima jedna stvar.
Odmah da kažem da ovo ne nikad ne bih napravio, osim u slučaju nekog krajnje bezobraznog i neprofesionalnog sellera.
Može li se pokrenuti Dispute i tražiti Refund čak i ako je item stigao?! Odnosno može li se za***at sellera ako item nije došao s Tracking Numberom? Može li on nekako dokazat da je item isporučen ako kupac tvrdi da nije?
Recimo u slučaju da se dobije item koji je loše kvalitete, oštećen ili ne odgovoara opisu sa slike, a seller tvrdi suprotno i ne želi refundirat. Jer je vraćanje, kao što znamo, uglavnom neisplativo.
Da li on može tražiti od naše carine neku potvrdu da je item došao u HR?
Hvala!
bjede je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2012., 15:11   #578
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor bjede Pregled postova
Odmah da kažem da ovo ne nikad ne bih napravio, osim u slučaju nekog krajnje bezobraznog i neprofesionalnog sellera.
Može li se pokrenuti Dispute i tražiti Refund čak i ako je item stigao?! Odnosno može li se za***at sellera ako item nije došao s Tracking Numberom? Može li on nekako dokazat da je item isporučen ako kupac tvrdi da nije?
Recimo u slučaju da se dobije item koji je loše kvalitete, oštećen ili ne odgovoara opisu sa slike, a seller tvrdi suprotno i ne želi refundirat. Jer je vraćanje, kao što znamo, uglavnom neisplativo.
Hvala!
Upravo zbog takvih sve manje sellera šalje u HR i na lošem smo glasu.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2012., 15:15   #579
bjede
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Upravo zbog takvih sve manje sellera šalje u HR i na lošem smo glasu.
Jesam ja gore nešto podcrtao? Pitam u kojim je slučaju to moguće?
I možda bih jednom želio nešto prodavati, pa gledam na koji se način osigurati od toga.
Staro 16.05.2012., 15:19   #580
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Jesam ja gore nešto podcrtao? Pitam u kojim je slučaju to moguće?
I možda bih jednom želio nešto prodavati, pa gledam na koji se način osigurati od toga.
A ta rečenica nešto mijenja?
Ne bih nikad napravio, ali svejedno pitam, daj molim te.
Savjete za scam traži negdje drugdje
Staro 16.05.2012., 17:10   #581
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Citiraj:
Hvala!
Da, možeš tražiti i dobit ćeš refund ako nije poslano s tracking numberom (ili ako je, a nije se pojavilo na HR trackingu) jer ne može nikako saznati jesi li primio ili ne.

Štoviše, ako seller prodaje smeće (fake stvari i slično), za tebe je bolje reći da nisi primio nego da tjeraš pravdu drugim putem. Npr. frend je naručio USB stick koji se pokazao fakeom i otvorio je case pod tim opravdanjem, no ebay je tražio da vrati item, što mu je naravno bilo neisplativo i ispušio je novce. Da je rekao da mu nije stiglo, bez problema bi dobio refund. Da, možda će taj seller staviti Hrvatsku na crnu listu, ali zar stvarno itko treba takvog sellera? Možda je moralnije prijaviti takvog sellera kao fakera kako bi ga ebay možda maknuo i onemogućio da uvaljuje i drugima, ali na kraju su svakom vlastiti novci najbitniji.

Još valja dodati da trebaš biti oprezan s caseovima, jer ti ebay može zatvoriti account ako imaš previše otvorenih caseova. Uglavnom se sve da riješiti sa sellerima preko poruka, jer i njima case šteti.

@Juice: Uz dužno poštovanje, ne pizdi. Nije sve tako crno/bijelo da bi optuživao odmah čovjeka da je scamer.
Staro 16.05.2012., 18:25   #582
bjede
Premium
Moj komp

Citiraj:
A ta rečenica nešto mijenja?
Ne bih nikad napravio, ali svejedno pitam, daj molim te.
Savjete za scam traži negdje drugdje
Očito ti mentalni sklop nije u mogućnosti povezati drugi dio moje podcrtane rečenice s prvim.
Al nema veze, bitno da ti pametuješ i glumiš dušebrižnika...
Zamolio bih te za ubuduće da se ne javljaš ako nemaš namjeru pomoći.
Hvala.

Citiraj:
Da, možeš tražiti i dobit ćeš refund ako nije poslano s tracking numberom (ili ako je, a nije se pojavilo na HR trackingu) jer ne može nikako saznati jesi li primio ili ne.

Štoviše, ako seller prodaje smeće (fake stvari i slično), za tebe je bolje reći da nisi primio nego da tjeraš pravdu drugim putem. Npr. frend je naručio USB stick koji se pokazao fakeom i otvorio je case pod tim opravdanjem, no ebay je tražio da vrati item, što mu je naravno bilo neisplativo i ispušio je novce. Da je rekao da mu nije stiglo, bez problema bi dobio refund. Da, možda će taj seller staviti Hrvatsku na crnu listu, ali zar stvarno itko treba takvog sellera? Možda je moralnije prijaviti takvog sellera kao fakera kako bi ga ebay možda maknuo i onemogućio da uvaljuje i drugima, ali na kraju su svakom vlastiti novci najbitniji.

Još valja dodati da trebaš biti oprezan s caseovima, jer ti ebay može zatvoriti account ako imaš previše otvorenih caseova. Uglavnom se sve da riješiti sa sellerima preko poruka, jer i njima case šteti.

@Juice: Uz dužno poštovanje, ne pizdi. Nije sve tako crno/bijelo da bi optuživao odmah čovjeka da je scamer.
Ma pusti ga. Glumi nešto. A još sam rekao da sam nov i da me samo zanima može li se to napraviti ako ikada dođe do takvih problema. A on odma počeo...

Nego, da se vratimo na bit. Hvala na odličnom odgovoru! Naravno da će se s većinom dat dogovorit, ali šta ako s nekim moronom ne možeš, a ne želiš vrataći item jer je skupo? Je li moguće da seller ima Tracking Number, a tebi ga ne da, pa da on zna ako je item stigao, a ti mu kažeš da nije? I mogu li mailovi poslužiti kao dokaz da si ga za***ao?
Meni je evo recimo došao item i Hong Konga, ali je kuvertu zadržala pošta. Ne znam zašto?! Tako da ni ne znam je li recimo taj item imao Tracking Number. Jel to tako uvijek praksa? Da li taj broj mora biti na pakiranju koje Buyer dobije?

I pod ovim case mislio si na Dispute? Ili to nije isto? Sorry ako pitam debilno, još usvajam sve te pojmove.

Zadnje izmijenjeno od: bjede. 16.05.2012. u 18:37.
Staro 16.05.2012., 19:17   #583
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Ako je imao tracking number, u većini slučajeva će ti ga seller napisati. To se uglavnom radi kod skupljih itema, nešto za dolar-dva sigurno ga neće imati.

Broj ti piše na kuverti, uvijek. Nije mi poznat slučaj da pošta zadržava kuvertu.

I da, dispute je case.
Staro 16.05.2012., 20:00   #584
bjede
Premium
Moj komp

Citiraj:
Ako je imao tracking number, u većini slučajeva će ti ga seller napisati. To se uglavnom radi kod skupljih itema, nešto za dolar-dva sigurno ga neće imati.

Broj ti piše na kuverti, uvijek. Nije mi poznat slučaj da pošta zadržava kuvertu.

I da, dispute je case.
Zadržana je privremeno da oni nešto uknjiže, jučer mi je došao taj item pa je otac predigao. Pogledat ću sutra šta piše na pošiljci.
Staro 17.05.2012., 08:42   #585
schetz
Premium

schetz's Avatar

pozz..

naručio bateriju za laptop i gledam danas na IPS tracking i stanje je sljedeće:

5/11/2012 4:36:00 PM SINGAPORE SINGAPORE SO5 Receive item at office of exchange (Otb)

5/11/2012 4:36:00 PM SINGAPORE SINGAPORE SO5 Insert item into bag

5/15/2012 4:50:00 PM CROATIA ZAGREB 10003 Receive item at office of exchange (Inb)

5/15/2012 6:58:00 PM CROATIA ZAGREB 10003 Send item to domestic location

5/16/2012 8:01:00 AM CROATIA 51004 Rijeka CAR Send items to customs1

5/16/2012 8:03:00 AM CROATIA 51004 Rijeka CAR Record item customs information
Retention reason : Awaiting presentation to customs commissioner

5/16/2012 1:53:00 PM CROATIA 51004 Rijeka CAR Return items from customs 1

5/16/2012 3:00:00 PM CROATIA 51001 Rijeka ISP Receive item at location

5/16/2012 4:30:00 PM CROATIA 51001 Rijeka ISP Send item to domestic location

5/16/2012 6:06:00 PM CROATIA 51711 Rijeka PPD Receive item at delivery office

jel to znači da je prošlo carinu i da mogu očekivat dostavu ili da se još pitam ?

thnx
schetz je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2012., 08:56   #586
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Da, možeš očekivati dostavu već danas.
Staro 17.05.2012., 09:29   #587
schetz
Premium

schetz's Avatar

super,thnx na info
Staro 17.05.2012., 10:06   #588
RAUL
Registered User

Baterija ti je u tvojem postanskom uredu i ceka podizanje, znaci danas bi trebao dobiti onaj zuti papiric i od sutra ces moci podici bateriju.
Staro 17.05.2012., 11:54   #589
Street_Racer
Ulični trkač
Moj komp

Street_Racer's Avatar

Imam jedno pitanje u vezi plaćanja preko paypala. Naime, trenutno na paypal računu imam neke novce koji će u normalnom slučaju 1. u mjesecu biti prebačeni na moj račun u banci. Moje pitanje je: ako ja sad kupim nešto i platim preko paypala hoće li to biti plaćeno tim novcima koji već jesu na paypalu ili će paypal ponovno povlačiti novac sa mog računa u banci i time platiti?
Nekako mi je logično da prvo potroši te novce koji već jesu na paypalu, ali negdje sam već čuo i drugačije pa reko da pitam ovdje.

Poštene trgovine: #1 #2 #3 #4
Street_Racer je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2012., 12:14   #590
panda505
(╯°□°)╯︵ ┻━┻

panda505's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor Street_Racer Pregled postova
Imam jedno pitanje u vezi plaćanja preko paypala. Naime, trenutno na paypal računu imam neke novce koji će u normalnom slučaju 1. u mjesecu biti prebačeni na moj račun u banci. Moje pitanje je: ako ja sad kupim nešto i platim preko paypala hoće li to biti plaćeno tim novcima koji već jesu na paypalu ili će paypal ponovno povlačiti novac sa mog računa u banci i time platiti?
Nekako mi je logično da prvo potroši te novce koji već jesu na paypalu, ali negdje sam već čuo i drugačije pa reko da pitam ovdje.
neće sa tim parama s paypala nego povlači pare sa kartice

I'm only here to see how the story unfolds. Any self-respecting leading man would do the same.

panda505 je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2012., 12:34   #591
bjede
Premium
Moj komp

Da pitam još nešto:
Gledao sam neko vrijeme par itema od istog sellera (fakeovi su inače) i danas kad sam opet išao pogledati, vidim poruku: "This listing was ended by the seller because the item is no longer available". I tako za sve sellerove stvari, njih 5-6! Iako kad se klikne na svaku od njih stoji da ih je još po nekoliko dostupno. A onda su dolje izlistane posljednje kupovine tih itema i ispada da je u 2-3 dana prodano po 10-15 komada svakoga, što je nemoguće!
Inače, seller je postavio feedback na private, tako da se ne vidi tko je što i je li uopće kupio.
Jel ovoj smrdi na prevaru? Zbog čega seller može inače zaključiti prodaju?

Zadnje izmijenjeno od: bjede. 17.05.2012. u 12:46.
Staro 17.05.2012., 14:34   #592
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Da pitam još nešto:
Gledao sam neko vrijeme par itema od istog sellera (fakeovi su inače) i danas kad sam opet išao pogledati, vidim poruku: "This listing was ended by the seller because the item is no longer available". I tako za sve sellerove stvari, njih 5-6! Iako kad se klikne na svaku od njih stoji da ih je još po nekoliko dostupno. A onda su dolje izlistane posljednje kupovine tih itema i ispada da je u 2-3 dana prodano po 10-15 komada svakoga, što je nemoguće!
Inače, seller je postavio feedback na private, tako da se ne vidi tko je što i je li uopće kupio.
Jel ovoj smrdi na prevaru? Zbog čega seller može inače zaključiti prodaju?
Imaš link na te iteme?

Ovdje ti je detaljno objašnjeno zašto i kako
http://pages.ebay.com/help/sell/end_early.html

http://pages.ebay.co.uk/help/sell/qu...dlist-now.html
Staro 17.05.2012., 14:52   #593
bjede
Premium
Moj komp

Citiraj:
Imaš link na te iteme?

Ovdje ti je detaljno objašnjeno zašto i kako
http://pages.ebay.com/help/sell/end_early.html

http://pages.ebay.co.uk/help/sell/qu...dlist-now.html
Evo linkova (sellerov "Items for sale" je sad prazan, očito mu je nešto "zagustilo" ):

http://www.ebay.com/itm/280868038691...84.m1436.l2649

http://www.ebay.com/itm/280868030089...84.m1436.l2649

http://www.ebay.com/itm/270966264873...84.m1436.l2649
Staro 17.05.2012., 15:16   #594
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Evo linkova (sellerov "Items for sale" je sad prazan, očito mu je nešto "zagustilo" ):
Nema njega više na ebayu, bar ne pod tim nickom. Takvi sitni se stalno mijenjaju.
A roba je fake
Staro 17.05.2012., 16:37   #595
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Pazite što kupujete i preko koga. Ovaj papirić je došao umjesto starki curi jednoj, što je kupovala "jeftino" preko fejsa

http://s14.postimage.org/6kyr8u89d/img001.jpg
Staro 17.05.2012., 17:11   #596
trpi
Guest

evo update za moj slucaj tenisica, bio sam na carini rekli su da vracanja novca nema kod jednostavnog carinjenja vec samo kod spedicije, ali sam dobio papiric da ne platim carinu sljedeci put.

cijena slanja paketa u SAD me je ispalo 122kn sa tracking info.
samo pitanje za tracking info, odem na stranice nase poste za pracenje posiljaka http://ips.posta.hr/ upisem broj i kaze "No information, please check your item identifier"
mozda treba proci nesto vremena za info, danas je poslano? ali cudno je, da barem pise ACCEPTED ili nesto, ali bas nista? hitno je jer trebam odgovoriti na otvoreni dispute u roku 3 dana sa tracking numberom vracene posiljke.
  Reply With Quote
Staro 17.05.2012., 17:34   #597
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Nema povrata carine.
Citiraj:
Autor nex Pregled postova
Citiraj:
Autor trpi Pregled postova
... bio sam na carini rekli su da vracanja novca nema kod jednostavnog carinjenja vec samo kod spedicije....
@nex - Jesam rekao da nema? Zasto i kako mi se neda objasnjavat. Stavi si sovu iznad kreveta da te podsjeca.

@trpi treba neko vrijeme proc.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2012., 18:01   #598
RAUL
Registered User

Citiraj:
Autor trpi Pregled postova
evo update za moj slucaj tenisica, bio sam na carini rekli su da vracanja novca nema kod jednostavnog carinjenja vec samo kod spedicije, ali sam dobio papiric da ne platim carinu sljedeci put.

cijena slanja paketa u SAD me je ispalo 122kn sa tracking info.
samo pitanje za tracking info, odem na stranice nase poste za pracenje posiljaka http://ips.posta.hr/ upisem broj i kaze "No information, please check your item identifier"
mozda treba proci nesto vremena za info, danas je poslano? ali cudno je, da barem pise ACCEPTED ili nesto, ali bas nista? hitno je jer trebam odgovoriti na otvoreni dispute u roku 3 dana sa tracking numberom vracene posiljke.
Posalji im broj koji si dobio.Broj ce biti vidljiv za par dana.
Staro 17.05.2012., 20:35   #599
schetz
Premium

schetz's Avatar

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Pazite što kupujete i preko koga. Ovaj papirić je došao umjesto starki curi jednoj, što je kupovala "jeftino" preko fejsa

http://s14.postimage.org/6kyr8u89d/img001.jpg
da li je dobila i ponudu o nagodbi?

ako je, tu se da sitno uštedit, možda 200 kn ako se potrudi nać špediciju koja na CI Osijek ako se ne varam ,radi uništenja i sama dogovori s njima cifru..
Staro 17.05.2012., 20:36   #600
Facelessone
Premium
Moj komp

Facelessone's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ako nekog želiš zayebat naručiš mu fake Starke preko neta

AMD Ryzen 7 5700X
BQ Pure Rock
MSI B450 Tomahawk Max
32GB (2x16GB) Fury Beast 3600MHz HX432C18FB2K2/16