|
![]() |
#1 |
džabalebaroš
Datum registracije: Aug 2006
|
Savjet u vezi softwera
Bok! Otvaram obrt i trebam kupiti komp i software za njega. Trebam ideju kako najjeftinije proći u toj priči... Znači trebam neke windoze, word, excel i publisher, open office nije opcija zbog problema sa kompatibilnošću. Za ostale programe ću se već nekako snaći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Koliko sam ja upoznat najjeftinija licenca office 2010 (za obican poslovan narod) je Office Home Business, kosta cca 1100kn. Najjeftinija licenca za Win je uvijek OEM, zapravo jos nize ide ona "legalize" ali neznam na kolko komada se to odnosi. Al pazi tu ima fora 1000, nazovi M$ partnera, nitko ti nece kao oni moci odgovoriti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Dakle-petaka za sve, možda malo manje. I nemoj se "snalazit" za soft, ako te DI uzme na zub nebuš imal više mira nikad pa ni onda ![]() Normalno, "složenac" od kompa bi te ispal jeftinije ali mislim da nema smisla ako za 3800 dobiješ fino posloženi komp sa garancijom, Win 7-64 i hrpom popratnog softa.
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderators
|
![]() |
#6 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Nikako neprolazi jer za softver koji koristiš u obrtu moraš imati račun na taj obrt. Kad pokažeš R1 račune sa tim softverom kojega imaš na kompu, dalje te se više ništa nepita. Isto tako neprolaze nikakve home ili student verzije softvera. S tim, ako se baš ide u krajnost, treba biti oprezan sa i free softverom, jer neki programi nisu free ako se pomoću njih generira dobit.
![]() |
![]() |
#7 | ||
džabalebaroš
|
Citiraj:
student verzija ne može ići. Citiraj:
ok, pod "snalaziti" sam mislio na free programe za obrte i firme. inače, kakva je situacija sa win7 uz koji se dobije office starter? da li to prolazi pod legalni soft i da li se može staviti na složenac ili samo ide uz gotove konfe sa predinstaliranim softwerom? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Super Moderators
|
Moram priznat da ne kužim Citiraj:
Za knjigovodstvo, skladište ili nekaj deseto?
![]() |
![]() |
#10 | |
džabalebaroš
|
Citiraj:
Uglavnom, smije se za obrt koristiti win7 home premium sa Office starter (mala začkoljica je što se office gubi prilikom reinstalacije sustava) Što se tiče besplatnih programa mislim na pdf readere, razne viewere i ostale pomoćne programe koji u svojim licencama dozvoljavaju korištenje za poslovne potrebe. Sad, moje pitanje je da li se Win7 smatra legalnim ako ga kupim na račun skupa sa komponentama budućeg računala (osim HDD-a i optike)? Zadnje izmijenjeno od: frunze. 13.03.2012. u 16:35. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Super Moderators
|
Obrati pažnju na: Citiraj:
![]() |
![]() |
#12 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: mann. 13.03.2012. u 22:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Super Moderators
|
![]() |
#16 | |
džabalebaroš
|
Citiraj:
Publisher bi uzeo zasebno (oko 1000 kn). Da, obavezno treba R-1 račun na ime obrta inače ne vrijedi nikakva licenca. Ono što hoću pitati je da li smijem kupiti komponente za komp i win7 oem na istom računu (bez hdd-a i optike) i sam složiti komp i instalirati windoze i da sve bude po PS-u ili moram kupiti gotovu konfu sa predinstaliranim win-om od strane službenog Microsoft partnera. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Mislim da možeš i trebalo bi biti sve ok. Pronađi temu iste problematike u kojoj je sudjelovao kolega inspektor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Cek, cek, znaci ako covjek sad ima kupljenog softwarea i otovori obrt na svoje ime mora to ponovo kupit jer mu licence ne vrijede za obrt posto su kupljene ranije ?? WTF ?
![]() |
#20 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Mislim da i sad možeš samo je malo više komplicirano utvrđivanje vrijednosti. Prije si mogao sve pokrit samo namještajem, biljkom lončanicom i malo para, sad se moraš malo više zezat... Pretpostavljam da je isto i za obrt.
![]() |
![]() |
#21 | |
Freelancer
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ne kužim, ko je rekao da ne može? Za obrt ne znam ali za doo se može i sad samo kaj je malo kompliciranije nego prije... A sve ovisi i kakve je volje drug inšpektor, ak naletiš na kretena taj te može i sprcat ak si stavio OEM Windoze na stari komp a mogu ići samo na novi ili ne stariji od par mjeseci ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Freelancer
|
![]() |
#24 |
Super Moderators
|
Pa ako kupuješ novi soft i moraš imat R1, i zbog inspektorata i zbog toga kaj hardware i software možeš utrpat u amortizaciju...nema smisla izgubit ni lipu ako ne moraš. Njih uglavnom zanimaju računi, ne znam točno kakva je sad procedura kod obrta ali mislim da možeš počet i ovak ako imaš račune a ostalo rješavat u hodu. Najbolje fino poslat mejl u DI pa pitat...
![]() |
#25 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Super Moderators
|
Za najosnovnije potrebe je i LibreOffice dosta (ili MS Starter) a za bilo kaj više ti ne gine kupovina licence "pravog" Office paketa ![]()
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
ako smijem posudio bih temu za jedan svoj upit,ako smijem naravno kolegica je otvorila ugostiteljski obrt na svoje ime, ona je vlasnica jel ![]() da neduljim ja sam to sebi zamislio u par slučaja 1. ima jedan kompletni komp sa monitorom pa jel bi mogla kupit samo windowse i zaljepit naljepnicu i to je to 2. kupovina računala (ili laptopa) sa instaliranim ili predinstaliranim windowsima neki hp komp, znači sve gotovo,i jel se dobije medij sa windowsima ili neki recovery cd štaveč uz takvo računalo 3. kupovina rabljenog brand računala sa nekog službenog sajta koji ima ovakve stvari sa svom potrebnom dokumentacijom pod tim mislim valjda če dati neki račun za komp i windowse ili 4.spominjala je neki dos, vjerovatno je mislila na onaj "ms dos", pa neznam jel se to smije koristit ili uopče može,ako ovo može koristit onda netreba licencu windowsa, jelda uglavnom najbitnija stvar joj je taj program "kasa" za naplatu piča, kojim se koristi,znam da ta kasa radi u windowsima a pod ms dosom neznam, ako se to smije ili može koristit pod/sa dosom ukratko potrebno joj je najjeftinije rješenje za ovo,zahvaljujem svima koji se odluče pomoči ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|