Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.05.2012., 16:10   #9271
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Znaš da je snimano prema istinitom događaju? Ovako iz tvog komentara bi se dalo drugačije zaključiti. Jer film je malo težak i naporan, i da je to samo film nebi vjerojatno dobro prošao, al ovako, pošto je prema istinitom događaju, ipak je to onda malo drugačije perspektiva gledanja.
Znam, zato ide huge respect liku. Čuo sam i za onog kojem se je ruka zaplela na brodu za sidro il tako nešto, napravio je istu stvar. Meni osobno nije sjeo film, samo to.

A ovo što se tiče 3D-a, u IMAXU mi je za neke filmove u redu ali svi ostali su mi užasni jer sve ono što nije u glavnom kadru na ekranu ispada mutno i loše. Da ne velim koliko su boje ubijene i tamne... A za digitalne projekcije - kad kamera ide npr sa lijeva na desno bez prekidanja kadra vidim ono štekanje i lag koji mi je užasno naporan.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2012., 18:16   #9272
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Pogledao chronicle:.Cekao sam dugo kako bi pogledao taj film nakraju je ispao totalno smeće.Ne zelim spojlati niti slicno ali gledati sat i pol kako 3 lika dizu kamencice i na kraju bacaju aute po gradu je totalno glupo. 3/10 samo zbog scene s paukom.
Staro 04.05.2012., 19:59   #9273
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Guillermo!!

Staro 04.05.2012., 20:41   #9274
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Datum registracije: May 2006
Pogledao:
Angles Crest (2011) - 3/10, drama bez ičega
Staro 04.05.2012., 22:03   #9275
Zmaj000
Neradnik
Moj komp

Zmaj000's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
Pogledao chronicle:.Cekao sam dugo kako bi pogledao taj film nakraju je ispao totalno smeće.Ne zelim spojlati niti slicno ali gledati sat i pol kako 3 lika dizu kamencice i na kraju bacaju aute po gradu je totalno glupo. 3/10 samo zbog scene s paukom.
Potpis, glup do bola.
Zmaj000 je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2012., 23:44   #9276
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Guillermo!!

nikad zaboravljeni

syss je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2012., 23:58   #9277
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Pogledao:
Reign Of Assassins/Jianyu (2010) - 5-6/10, made in China, Mandarinski, Akcija, Mačevanje, Kungfu - Tko voli takve filmove biti će mu OK, no gledao sam i bolje. Svidjeli su mi se razni preokreti, morao sam zažmiriti na iritantno kršenje gravitacije, ali kinezi, oni mogu sve , te mi je rasplet bio malo predug.

Cover: Link
Staro 05.05.2012., 02:34   #9278
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

The Avengers (2012) - 10/10 - pogledao film, nasmijao se, uživao. Izašao sam iz kina potpuno zadovoljan, fino dugo traje, ima lijepe akcije, svaki put kad se Downey Jr. pojavi na platnu bude smijeh. Ovo mi je najbolji iz ove Marvelove serije filmova koji se vežu. Nisu štedili na filmu, sve je taman. Samo mi nije jasno zašto nije preko cijelog platna u CineStaru (2D).

EDIT: Sad sam pogledao, sniman je u 16:9.

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 05.05.2012. u 14:57.
Staro 05.05.2012., 09:32   #9279
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Evo i ja sinoć pogledao Avengerse.. 7/10
Film je nabijen akcijom, efektima, ponekad smiješan, ponekad sili smijeh, priča/kraj klasična, poput npr. Transformera, ali fino prikazana i obuhvaćena. No nekako mi sveukupno nije legao u smislu da bi ga pogledao drugi put, nebi..
Staro 06.05.2012., 00:21   #9280
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Pogledao:
Pan's Labyrinth/El laberinto del fauno (2006) - 4-5/10, ili moj um nije dovoljno bolestan ili što kad ovaj film na 230.000 glasova ima ocjenu 8.3/10 na IMDBu. Fantazija, sve 5, ali neka crna fantazija, WTF... U nekoliko trenutaka sam dobio dojam da gledam 2 filma, a ne jedan, no eto, meni je film prilično bezveze.
Staro 06.05.2012., 00:35   #9281
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova
ili moj um nije dovoljno bolestan
oooooo.......... ovo je daleko daleko od bolesnog, vjeruj. da znas sto pricam nebi ovako olako izjavljivao da je panov labirint bolestan . mozda donekle uvrnut, ali nikako bolestan.

i da, sve ti ovisi da li volis fantaziju / bajku / takvu tematiku. meni je film vrlo dobar, uzivao sam gledajuci ga, prije ono, fest godina.

a veceras je napokon odluka pala za pogledati TRON. i moram reci - zadovoljan, cak sa prvim dijelom filma sam odusevljen, generalno pricom i efektima, cak i povezivanjem s radom i arhitekturom samog racunala.......... ali mi je pogubio u drugom dijelu kada ovi bjeze prema MCP-u, ne znam, tu mi je poprilicno film pao.
i da, u tom prvom dijelu sam imao onaj osjecaj kao da gledam crtic koji jako volim i pratim ("stariji" se sjecaju takvih crtica, prije rata) i uzivam u svakom trenutku. to nisam osjetio vec jako jako dugo, cak sam i gledao te neke starije crtice, danas su mi glupi . ali TRON, IMHO, zasluzuje gledanje, i 30 godina od kako je snimljen. prvenstveno jer je masta rezisera ili ko' je god smislio film na debelo zavidnoj razini, svaka mu cast! danas je jako tesko vidjeti ovako nesto (govorim kao ideja, ne kao izvedba), a kamoli prije 30 godina kada je takva tehnologija jos bilo relativno u prvim koracima razvoja...........

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2012., 00:38   #9282
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
pa ne mogu pin-pointat baš šta je dobro/loše u labirintu, ali znam da mi nije ostao u lošem sjećanju.

inače nisam neki fantasy freak, ali meni su najjače bile one sove animirane... znate na koje mislim, ne da mi se sad guglat
syss je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2012., 03:05   #9283
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Upravo došao iz IMAX-a gdje sam gledao Avengerse. Što se mene tiče 10/10 i vrijedi tih 58 kn za kartu. Akcija, efekti, Scarlett Johansson, traje skoro dve i pol čuke... Najjače fore pripadaju Hulku. Car!

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je online   Reply With Quote
Staro 06.05.2012., 04:21   #9284
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
58kn karta? watafak? U to uključene i one 3D điđe?
trouble je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2012., 05:29   #9285
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
oooooo.......... ovo je daleko daleko od bolesnog, vjeruj. da znas sto pricam nebi ovako olako izjavljivao da je panov labirint bolestan . mozda donekle uvrnut, ali nikako bolestan.

i da, sve ti ovisi da li volis fantaziju / bajku / takvu tematiku. meni je film vrlo dobar, uzivao sam gledajuci ga, prije ono, fest godina.
Jest, uvrnut je bolji opis. Ali i dalje bi stavio bolestan i brutalan, zbog onih "lijepih" scena razbijanja flaše o facu, popucavanje face i još nekoliko scena koje sam morao jednostavno ubrzati jer sam se osjećao kao da gledam neku "koljačinu", Fredy Krugera horor, a ne Fantazy...

Na ovaj film sam u stvari nabasao googlajući najbolje avanture. Pa, imate li nekakve Fantazije, Avanture, Bajke za preporučit, ali da je nježnog karaktera, bez nasilja, nešto da se išćupa od nekud a da je dobar film i da nije uvrnut. Može i komedije.

Hvala

Citiraj:
Autor trouble Pregled postova
Koje moraš vratiti na izlasku, koji baksus

Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 06.05.2012. u 05:39.
Sa_Stilom je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2012., 10:23   #9286
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Pogledao i ja Avengerse u cinestaru, film je odličan i stvarno mi nije žao para. Što se tiče zabave i efekata koji pruža, čista 10ka i preporuke za gledanje bilo kome tko makar malo voli taj žanr.
Staro 06.05.2012., 10:26   #9287
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Citiraj:
Autor trouble Pregled postova
U osijeku cinestar , extreme dvorana 3d karta dodje 42 kn, e sad ko tu kog jebe da je u zgb 58
Staro 06.05.2012., 10:38   #9288
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

IMAX dvorana nije isto što i cinestar dvorana pa tako ni karta nije ista Isto tak, nije isto ak je vikend, a ni ak je extreme dvorana.

Ja sam juče gledao, znači vikend, u vulgaris 3D dvorani i karta me je izašla 37kn. Termin kasnije je bila extreme dvorana, karta je bila 44kn. Za imax je sigurno još više.
Staro 06.05.2012., 10:38   #9289
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
IMAX
Staro 06.05.2012., 11:40   #9290
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
U osijeku cinestar , extreme dvorana 3d karta dodje 42 kn, e sad ko tu kog jebe da je u zgb 58
Ne znam kakva je ta extreme dvorana, al vjerojatno nije ni blizu IMAX-a (hint; 110 m2 naspram 333 m2). Dan nakon što sam odgledao Transformerse 3 u IMAX-u, otišao s klincima gledat Kung Fu Pandu 2 3D u normalno kino. Imao sam osjećaj da gledam portabl TV. A da ne govorimo o , IMO, daleko boljem 3D-u. Ja to gledam tak da bacim pogled ispod cvika za vrijeme filma. Obični 3D ima ogroman gubitak svjetline i kontrasta u odnosu na 2d verziju. Kod IMAX-a mi nije tako.
Jebga, cijene su takve kakve su, al nisam ni jednom zažalio do sad. U slijedeću subotu idem gledat Battleship, koštat će me 48 kn zato što predstava počinje u 3 popodne.
http://imax.blitz-cinestar.hr/cjenik-44

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Zadnje izmijenjeno od: fanATIk. 06.05.2012. u 11:47.
fanATIk je online   Reply With Quote
Staro 06.05.2012., 12:28   #9291
bor1s
Premium

bor1s's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Pogledao:
Pan's Labyrinth/El laberinto del fauno (2006) - 4-5/10, ili moj um nije dovoljno bolestan ili što kad ovaj film na 230.000 glasova ima ocjenu 8.3/10 na IMDBu. Fantazija, sve 5, ali neka crna fantazija, WTF... U nekoliko trenutaka sam dobio dojam da gledam 2 filma, a ne jedan, no eto, meni je film prilično bezveze.
Nema nikakve veze dal ti je um dovoljno bolestan ili ne ti očito nisi shvatio ovaj film ni najmanje, ili si očekivao neku bajku. Poštujem tvoj subjektivni dojam ali za ovaj film reći da je za 4 ja onda ne znam kako bi po tom kriteriju ocjenio i jedan film više od 5.
bor1s je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2012., 14:57   #9292
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Pogledah sinoc The Avengers i jednom rijecju - odusevljen sam.. Meni zasada definitivno najbolji film ove godine (a moguce i prosle ),
ima sve odlike odlicnog filma da sad ne nabrajam uz dobru dozu humora, imho opravdava visoku ocjenu. Preporuka pogledati...
Btw, takodjer primjetih kao i kolega IcyTexx da film nije priko cilog platna, ali cim pocme to postane u najmanju ruku zanemarivo
Staro 06.05.2012., 15:07   #9293
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Citiraj:
Autor bor1s Pregled postova
Nema nikakve veze dal ti je um dovoljno bolestan ili ne ti očito nisi shvatio ovaj film ni najmanje, ili si očekivao neku bajku. Poštujem tvoj subjektivni dojam ali za ovaj film reći da je za 4 ja onda ne znam kako bi po tom kriteriju ocjenio i jedan film više od 5.
Yup, očekivao sam neku bajku. Dao sam mu 5/10 na imdbu. Da, nisam ga shvatio, možda zbog brutalnih scena koje nekako nisam mogao progutati. Dapače, objasni mi poruku filma, poantu. Šta faun izigrava, vraga? Ne, nisam shvatio film i ne sramim se to reći.

Isto kao Melancholia (2011), dao sam mu 3/10 i to samo radi efekata, po meni se netko dobro napušio i snimio film, a film ima 7.3 na 50.000 glasova.
Staro 06.05.2012., 16:45   #9294
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Eo nešto za sve neljubitelje 3D-a.

http://www.amazon.com/gp/product/B00...reative=393177
Staro 06.05.2012., 17:16   #9295
bor1s
Premium

bor1s's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Yup, očekivao sam neku bajku. Dao sam mu 5/10 na imdbu. Da, nisam ga shvatio, možda zbog brutalnih scena koje nekako nisam mogao progutati. Dapače, objasni mi poruku filma, poantu. Šta faun izigrava, vraga? Ne, nisam shvatio film i ne sramim se to reći.

Isto kao Melancholia (2011), dao sam mu 3/10 i to samo radi efekata, po meni se netko dobro napušio i snimio film, a film ima 7.3 na 50.000 glasova.
Tvoja je greška što si imao potpuno drugu predodžbu o ovome filmu, ovo nije bajka koju ćeš gledati s klincima već jedan sasvim ozbiljan film i meni osobno jedna od ljepših metafora u zadnjih nekoliko godina. Film je orjentiran na prikazivanju kontrasta između brutalnosti pod Francovom vladavinom i načina na koji se ljudska psiha nosi s tim, glavni je odnos curice koji živi više u svom svijetu bajki ali i ostali likovi doprinose boljem razumjevanju situacije u kojoj se nalaze. Film takođe predstavlja i metaforu za samu Španjolsku u to vrijeme, korupciju nasilje i smrt nevinih. Ovaj film meni ima možda najbolji završetak ili je pri vrhu svih filmova koje sam gledao. Ne znam da me ijedan film po završetku gledanja tako iznenadio gdje si u isti trenutak i tužan i sretan.

Zadnje izmijenjeno od: bor1s. 06.05.2012. u 17:21.
bor1s je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2012., 20:03   #9296
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

U pravu si. Hvala, sada na film imam totalno drugu perspektivu. Mijenjam ocjenu na 7/10.

Način metaforiziranja jest zaista na visokom nivou, ali i dalje moj želudac ne može prožvakati prikazanu brutalnost, koju je redatelj želio pokazati. Mogao je dignuti kameru gore i istu predočiti samo zvukom ili nekim efektom, ali poštujem njegovo izražavanje, koje eto ja slabo podnosim. Film po tome onda zaista jest poseban, nešto drugačije, maštovit. I mene je kraj iznenadio, ali sam ostao zbunjen jer baš to, da li da plačem ili da se radujem. Ako ništa, film je ostavio utisak, pošto eto, pričam o njemu.

I ponovo, čekam neku bajku, avanturu koju bi mi preporučili... Hvala
Staro 06.05.2012., 21:05   #9297
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

tako pozitivnom kraju

a između ostalih, ona scena sa Hitlerom me je baš fino nasmijala..
-->
Pogledao i ja The Intouchables

Naravno, odličan film, nisam se nadao

tako pozitivnom kraju

a između ostalih, ona scena sa Hitlerom me je baš fino nasmijala..
Staro 06.05.2012., 21:16   #9298
ivan77
Guest

Citiraj:
Autor bor1s Pregled postova
Tvoja je greška što si imao potpuno drugu predodžbu o ovome filmu, ovo nije bajka koju ćeš gledati s klincima već jedan sasvim ozbiljan film i meni osobno jedna od ljepših metafora u zadnjih nekoliko godina. Film je orjentiran na prikazivanju kontrasta između brutalnosti pod Francovom vladavinom i načina na koji se ljudska psiha nosi s tim, glavni je odnos curice koji živi više u svom svijetu bajki ali i ostali likovi doprinose boljem razumjevanju situacije u kojoj se nalaze. Film takođe predstavlja i metaforu za samu Španjolsku u to vrijeme, korupciju nasilje i smrt nevinih. Ovaj film meni ima možda najbolji završetak ili je pri vrhu svih filmova koje sam gledao. Ne znam da me ijedan film po završetku gledanja tako iznenadio gdje si u isti trenutak i tužan i sretan.
Definitivno , ovo je jedan odličan film. Jedna surova situacija viđena kroz percepciju dječje mašte nije nažalost nimalo izgubila na surovosti.
  Reply With Quote
Staro 06.05.2012., 21:43   #9299
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Pogledao po prvi puta:
Scent of a Woman (1992) - 8/10
Staro 06.05.2012., 22:09   #9300
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Citiraj:
Pogledao po prvi puta:
Scent of a Woman (1992) - 8/10
aha, već vidim da je to ala The Intouchables or? Kažeš da se isplati, a..
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na