|
![]() |
#3781 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() Btw. http://www.feniks-kompjutori.hr/inde...565&kateg=0901
![]() |
![]() |
#3782 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Cim to napravim stavljam slike ![]() Hvala za link, jucer mi je kologa lolofuxy dao taj link ali to ce malo morat pricekat..iskesirao sam 4100kn za karticu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3783 |
Banned
Datum registracije: Oct 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3784 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3785 |
Jedem skoro svaki dan.
Datum registracije: Mar 2011
|
![]() |
#3787 |
Jedem skoro svaki dan.
|
Dobra je i plava ploča ![]() Sve ih držim na minimalnim okretajima tak da buke praktički nema. Uz to case ventove palim samo kad nest igram. Temperature odlične, grafa u igrama ne ide preko 55°C, procesor isto tako. ![]()
![]() |
#3791 |
Jedem skoro svaki dan.
|
To, grafa i proc se uvijek vrte. Razlika sa case ventovima i bez njih u idleu/firefox/film je 3-4 stupnja tako da nije big deal ![]() Proc bez ventova 40, sa njima 36, grafa sa 35 padne na 33 Edit: Sad sam ostavio komp idle 5-6 min i proc i grafa su došli na 32 sa svime upaljenim ![]()
Zadnje izmijenjeno od: KarloB. 06.05.2012. u 15:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3792 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Ja već 2 mjeseca neman nijedan vent na kućištu ![]() Iman samo jedan na Corsair H100, jedan u napajanju, jedan na grafičkoj. Napajanje regulira samo sebe, kao i grafička, a H100 reguliram preko potenciometra. Kad ne igram idle je oko 40, kad igram povećam okretaje pa load ne ide preko 50. Slika nema jer nikako da uvatin vrimemena malo počistit od prašine i opalit sliku dvi... Al bit će ![]()
![]() |
#3793 |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
![]() ![]() ![]() @ KarloB Daj mi reci di si kupio onaj crni SATA kabel s kojim si spojio SSD na ploču? Zamijenio bih ovaj svoj žuti sa jednim takvim (pošto kod nas nema crnih okruglih Akasa kablova s jednim konektorom pod kutem), pa me zanima koliko je savitljiv i da li bi možda imao problema sa zatvaranjem stranice ako ga spojim na HDD? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3797 | |
Premium
|
Citiraj:
P.S. Pupo, znaš li ti (kao fan vodenih hlađenja) za neki dobar vent od 140 mm koji je pogodan za horizontalnu montažu i nije zatvoren u uglovima. Skoro sam naručio ovakva dva, ali sam skužio da su zatvoreni u uglovima i u tom trenu mi je pobjegao osmijeh s lica. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3799 |
Jedem skoro svaki dan.
|
Ja sam uzeo Delock iz linksa, ništa nije pod kutem. Dosta je savitljiv http://www.links.hr/?naziv=kabel-del...kl=201.510.044
![]() |
#3800 |
Premium
|
Odlično! Hvala ti za info. Ja sam si naručio isti takav od 30 cm iz Portia (još nije stigao), ali nisam bio 100% da će se sve dat zatvorit nakon spajanja. Daj mi samo reci da li one metalne kopče dobro drže kad ga spojiš na HDD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3802 |
Premium
|
Jako puno ravnih konektora je par cm nakon spoja kruto u PM i ne možeš ih savit nikako, pa zauzimaju previše mjesta, ali ako ti kažeš da je podatan kao puding, vjerovat ću ti na riječ. Hvala još jednom, zaista je teško naći nekoga tko ima iskustva s takvim "nebitnim" komadima hardvera. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3805 |
Premium
|
Sva 3 rade na 7V i ovako postavljeni su najučinkovitiji. Zbog podjednakog razmaka zrak neometano cirkulira i nikada se ne oznoje. Za krov sam planirao nešto od 140 mm, ali pošto živim u Hrvatskoj izbor mi je brutalno ograničen, dok boje Noctua ventilatora organski ne podnosim. Pošto si ti iz Rijeke, znaš li možda nekoga da je naručivao stvari iz ove trgovine. Rekli su mi da šalju i u Hrvatsku, odnosno ne bi im bio problem poslati. Najradije bi u prostor na vrhu kućišta zbuksao ova dva ili možda ova dva, ali nema ih kod nas, a nisam još nikad naručivao stvari izvana, tako da me strah koliko će me to sve koštati "na kraju balade". |
![]() |
![]() |
![]() |
#3806 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Penetratori nisu nikako namjenjeni za stavljanje na vrh kućišta. Akasa je super, ali imho nepotrebno kod tebe u kućištu. Neznam zašto ljudi vole imat 100 ventova u kućištu, da bi eventualno snizili temperaturu za 1 stupanj.
![]() |
#3807 |
Premium
|
Ventilatore stavljam prvenstveno iz estetskih razloga, a ako su i po pitanju efikasnosti ok, onda je to dodatni bonus. Znaš li možda nekoga tko ima Obsidian 800D, a da je voljan prodati 140 mm ventove koji dolaze s njim. Meni ti ventilatori predobro izgledaju i htio bih nabaviti barem još jedan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3808 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() |
#3809 |
Premium
|
Pa iz tog razloga ti i nemaš takav setup. Odkad pratim "case styling scenu" nagledao sam se stvarno svega i svačega, da bi došao do zaključka kako je na kraju dana jedino bitno da se tebi sviđa tvoj trenutni setup. Postoji puno stvari u vezi uređenja interijera i eksterijera koje NIKADA (ni živ pečen) ne bi napravio, a opet, ljudi takve stvari rade svakodnevno, što je samo dokaz toga da različite oči različito (pozitivno ili negativno) percipiraju ono što vide. Interna optika i LED vent kao front intake (što fura negdje 90% vlasnika CM 690 i CM 690 II kućišta) za mene su jednostavno jedno veliko NE, a pod to spada i jedan usamljeni LED vent na krovu (koji "predivno" osvjetljava rupu za drugi vent kraj njega), LED vent kao bottom intake (čije osvjetljenje neravnomjerno probija kroz prednji mesh), montiranje ventova u crno kućište srebrnim šarafima, neonke u kućištu koje ima mesh sa prednje strane, LED trake i još gomila toga... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|