Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.04.2012., 22:09   #1
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Zdimio se naponski tranzistor na graf.

Spojio sam novu grafičku (hd6770) u slot u kojem je stara grafička (4870) radila, no ova 6770 iz nekog razloga nije samo crni ekran i neki zvukić iz speakera nije beep nego tup tup tup (čudno onak ne znam). Na ovoj 4870 sam skinuo vent i cijeli heatsink jer je vent otišo pa je bila bez venta i reko idem ukopčat samo da vidim jel radi na staroj grafičkoj (4870) pa da eliminiram dal mi je ova nova možda u kvaru il neš i komp je upalio i stavio sam svega 5-8 sek i počelo mi se dimit (iz naponskog tranzistora slike dole) ugasio sam brzo iz napajanja čim sam ugledo dim i sad ne znam na kraju jel ta grafička radi il ne u svakom slučaju trebalo bi zamjenit taj naponski tranzistor i to bi mi trebao netko ko se kuži u elektroniku pa da mi to zamjeni i pomogne da provjerimo da li grafička može radit normalno tj. da nije još nešto otišlo s tim kad se zdimilo, ako netko zna ovo popravit i reć mi cijenu kolko bi koštalo javite mi.

EDIT:
gledao sam u ZG-u nema tog tranzistora za kupit nego ili neku neispravnu hd 4870 sa tim tranzistorom trebam ili samo taj tranzistor naručit, ali iz vana, u čipoteci su mi rekli da nemaju, pa sam pitao ako ja to nabavim mogu kod njih doć da mi ga metnut, kaže čovjek da ne da odem baš u neki servis za to, ah ne znam jel možda može neki zamjenski ić umjesto njega trebam pomoć.

na grafičkoj dio pri kraju grafičke blizu 2x6 pinskih utora za napajanje, ispod pasivca:

dno pasivca:

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 20.04.2012. u 16:30.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2012., 11:24   #2
Hazz
Premium
Moj komp

Hazz's Avatar

Datum registracije: Jul 2010
a čuj, neznam zake si micao hladnjak, pa nije on bezveze bio gore, sumnjam da buš uspio nać taj mosfet, a i sumnjam da imaš opremu za lemljenje SMD komponenti
Hazz je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.04.2012., 11:32   #3
huzo
Zvoni. Kucanje ne radi.
Moj komp

huzo's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
imam ti ja taj mosfet...ali nije on djabe otisao...treba ovaj chopper pogledat iza njega i ostalo na toj grani...
Staro 30.04.2012., 10:24   #4
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
EDIT:
Riješeno, našao preko ebaya iste naručio, elektroničar je izmjenio i gpu opet radi.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 21.05.2012. u 17:00.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno