|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2012
|
ATI Mobility Radeon HD 3650 --Muku mučim sa biosom !!
Pozdrav, Dakle radi se o navedenoj kartici, a problem je u tome što nemam slike na vga outputu i tako vec godinu dana (s-video radi uredno)... Catalyst očitava naziv monitora ali sliku nikako ne mogu dobit na svim eksternim monitorima koje sam probao... formatiran je komp, stavljeni stariji pa noviji driveri, ali nema uspjeha... čak sam i mjenjao vga kabel sa matične i opet ništa... jedino što mi je preostalo je flešat bios - e sada, tu nastaje problem: Ni jedan od alata (ati tool, ati tray tools, atiflash) ne želi eksportat bios za backup, a strah me forsirat flash u atiflash-u jer, dakle, nemam backup...Svi ovi programi javljaju errore, a atiflash (u dos-u naravno) eksporta 0x0 byte-a biosa, dakle ništa... ![]() Pa pitanje ide - Kako eksportat bios na ovoj tvrdoglavoj kartici i jeli moguće uopće ?? Inace laptop je Toshiba Satellite Pro A300 PSAGDE Zahvaljujem |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Moraš razjasniti par stvari. Koji OS je u pitanju, daje li sliku na monitoru laptopa,..? Za tu grafu ti treba Mobility Catalyst, a ne standardni kao za desktop grafe. Po svemu sudeći, ti koristiš i krive drivere i krivi BIOS grafe. Grafa koju si naveo nema previše veze (osim imena) sa desktop verzijom iste. http://www.notebookcheck.net/ATI-Mob...50.8839.0.html http://www.legitreviews.com/article/652/1/
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Koristim drivere sa tošibine support stranice, a bios na grafičkoj nisam nikad flešao...OS je XP SP3, makar sam probao i na Visti i Win7 (na kojima ni ne treba Catalyst da bi mogao omogućit drugi monitor) a sliku na laptopu daje uredno, kao i na s-video ... jedino je taj vga izlaz mrtav, ali kažem, catalyst prepoznaje naziv monitora kada spojim, no nema slike... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Cek, jesi probao sa alt+f5/f4 ili koja je vec tipka za ukljucivanje externog monitora?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Sve, doslovno sve sam probao osim flešanja biosa, a to me sada muči jer NIKAKO da dobijem svoj bios za backup |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Je !! ![]() Rješio sam problem uzemljenja i našao sam flash za grafičku tako da taj topic više nije u interesu, sad želim backup biosa ako nešto pođe po zlu (a imam osjećaj da hoće) ali nikako da izvedem to... pošto je nađena odgovarajuća verzija biosa, dali da idem flešat bez backupa ??? Zadnje izmijenjeno od: nino. 21.04.2012. u 10:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Moj savjet je da odustaneš od ovog, jer flashanjem BIOS-a se tvoj problem neće riješit sigurno. Nisi naveo za monitore koje si probao; kakvi su bili kablovi? VGA-VGA ili? Jer kod svakakvih kombinacija ni ne možeš dobit sliku. Si probao možda kakvi CRT koji ima VGA zakačen na sebi? Nekak mi to smrdi na tu nekompatibilnost, jer veliš da ti S-video normalno radi. Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Čitao sam tvoj topic, ali eto, probao sam flešat u dos-u i ne želi se flešat tvrdoglava bičurda...javlja write error Ma spajano je na monitore na koje je i inaće spajano dok je radilo... Mislio sam možda još i downgrade biosa matične jer ova verzija bios koji imam je bila aktualna još dok je i radilo sve kako treba, a od tada nisu stavljali novije verzije samo što je takav bios još teže naći... Ne znam, meni smrdi na to da je ROM matične ili grafičke poblesavio, ali i to vidim kao jedino moguće preostalo rješenje... samo sada mi nije jasno kako ne mogu flešat grafičku niti dumpat bios jer nije da je integrirana... Zadnje izmijenjeno od: AlenAlen. 21.04.2012. u 12:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Prek čega si probao izbacit BIOS iz grafičke? GPU-z ti ne prolazi? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
meni ni -f ne prolazi.... kada lupim enter, napravi provjeru verzija biosa i to prođe ali kada dođe do zapisivanja, kaže write error... GPU-z kaže: bios reading not supported on this device....Probao sam i atitray,atitool i naravno atiflash u dos-u i ništa ne prolazi... Da nema možda neki hardware switch za zaštitu ?? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Mislim da imaš sreće da ti -f ne prolazi ![]() Čudna je ta tvoja situacija, pogotovo zato kaj se radi o istoj grafičkoj kartici. Previdio sam da ti je izlaz prije radio normalno, tako da možeš bit siguran da do BIOS-a grafičke kartice nije. Jedno je sigurno, ta A/P 300 serija nije za ljude slabijih živaca ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Definitvno čudna situacija... Ma ono, stvarno sam zadovoljan sa ovim laptopom, ali pošto mi treba taj izlaz zbog većeg monitora a iritiran sam sa usb-to-vga rješenjima zbog sporog odaziva, nemam druge opcije... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
ni -unlockrom ne pomaže ![]() |
![]() |
![]() |
|
|