|
![]() |
#1 |
Jedem skoro svaki dan.
Datum registracije: Mar 2011
|
Pregrijavanje HP4515s
Dakle imam navedeni laptop, AMD Turion 2,3ghz, star je 3 godine. U zadnje vrijeme konstantno dolazi do pregrijavanja, pastu sam promjenio prije sat vremena, nikakva razlika. Hladnjak ispiren, laptop stoji na stolu odignut čepovima heh. Da li postoji mogućnost da su toplovodne cijevi izgubila svoja svojstva? Jel tako šta uopće moguće? ![]() http://www.pohrani.com/f/u/qd/4GSIO0Td/1.png Čisto napomena, prije sam ga bez problema spajao na još jedan monitor i znao sam se igrat satima i laptop se do prije mjesec dana NIKAD nije ugasio.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Lako moguće da su heatpipeovi odapeli. Probaj dok laptop radi drugi kraj toplovodne cijevi (onaj bliže ventilatoru). Ako je hladan eto ti uzroka.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Jedem skoro svaki dan.
|
Pokušao sam ga downclockat, u idleu je situacija sad dosta bolja, barem nije na 90°C kad je otvoren firefox heh. Ali da, pipeovi su dali svoje. Opteretim laptop, procesor se popne na 105°C, ventilator piri kao lud, a zrak je onak, mlak. Prije je topio čokolade, grijao čaj, a ni fen mi nije trebao. ![]()
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
ha gle, malo mi to ne drži da su otišli heatpipeovi ali ako smatraš da jesu mislim da sam na ebayu vidio da ima za kupit cijeli komplet... pa zamjeniš, uvijek se nađe netko ko prodaje laptop u dijelovima, pogotovo HP koji je dosta čest... a i tvoj nije tak star još... meanwhile... ako imaš kakve ventove vanjske, kad ti je lap već na čepovima, spoji te ventove ispod laptopa i to na 12V izvor neki, spusti ti se temp za 10C , meni se pregrijavao laptop od najnovijih igara, složio sam ventove ispod i spojio na napajanje od PC-a (na 12V, žuti kabel) i malo je bučno ali više nije vruć barem |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Ako je sve dobro složio, nema šta drugo bit A i inače taj lap ima hlađenje koda se neko dijete igralo. Samo.....laptop nema niti jedan otvor ispod....znači ti ventovi bi puhali u plastiku, efikasnost nikakva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
uf, to je onda sranjola... pa da se nekako usmjeri vent u mjesto gdje inače ulazi zrak... valjda na HP-u postoji takvo... ja sam preporučio ovo svoje jer na Inspironu 1520 odozdo ima tri otvora za zrak... i postavio sam tri venta i bilo je ok inače, pretpostavljam da ti Alvin znaš, jel to istina da se lemovi na grafičkoj ''odleme'' od predugog pregrijavanja? recimo ako ga se ne hladi nego dokle ide ide... čuo sam to negdje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Jedem skoro svaki dan.
|
Laptop je katastrofa dizajniran. Zrak uvlači kroz tipkovnicu tako da svaka opcija o vanjskom hlađenju otpada. Uz to, da bi uopće došao do hladnjaka potrebno je razvalit cijeli komp, dovoljno reć da treba skinut ekran. ![]() Jedino da skinem tipkovnicu i zaštitnu plastiku i uvalim ovak nešt ![]() http://www.pohrani.com/f/1e/np/157HGbiy/haha.jpg Inače ne koristim ga često, samo preko vikenda i to za net i slično, ali me zabrinulo kad sam išao nabacit jednu dotu, a laptop se samo ugasi. Pogledam temperature kasnije, ono urednih 105°C. Nedavno je dovelo do toga da se nije htio bootat više, error code pokazivao da je crkla matična. Rerna ju spasila, ali se laptop i dalje užasno grije. Sad je opako downclockan, hladan i tih. Ako nađem povoljan hladnjak na ebayu uzet ću ga, polovno ne bi jer tko zna koliko ima radnih sati i kad će i njemu crknut cijevi heh. Zasad ostaje samo internet mašina. Gaming dani su mu prošli. ![]()
![]() |
#8 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Vent vuce zrak kroz tipkovnicu, ima par sitnih rupica ispod qwasd tipki, odnosno tamo jedan kruzic nije presvucen plastikom. Trebalo je ubit inzenjera koji je to osmislio, Donja strana: http://www.notebookreview.com/shared...re.asp?f=42903 Temperature na testu. http://www.notebookreview.com/shared...re.asp?f=42975 http://www.notebookreview.com/shared...re.asp?f=42973
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
inače, ja sam isto razmišljao malo o tom hlađenju na neki ''alkemijski'' način... bolje bi bilo reći da to rijetko tko da je probao... ali uglavnom, planiram skinut tipkovnicu i cijelu gornju masku, stavit stock cooler s ventom na postojeće hlađenje laptopa, tako da dodam malo paste i to sljepim zajedno) i uz to upuhivat zrak i odozgo ... a tipkovnicu spojim ionako eksterno na USB i ekran mi je u kvaru pa je i to eksterno... možda ti je to neka ''ideja'' pa napraviš to prije mene ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Jedem skoro svaki dan.
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
nazalost lap vise nije kod mene ali uzmi samo novi borer za metal i busi sa vanjske strane lapa prema unutra tako da da kada probijes na drugu stranu iznutra pootkidas dijelove koji se izvitopere i uzmes smirl osmirglas i izgleda super :-) a posto su kod tebe ekstremne temp mozes uzeti i malo veci borer i vise rupa napraviti ja sam imao od 3mm i napravio sam resetku samo tocno koliki je ventilator |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Jedem skoro svaki dan.
|
Prije bušenja ću ipak probat nabavit drugi hladnjak hehe. Sad mi palo na pamet izvadit DVDrom van i uvalit neki vent s grafičke tamo da upuhuje hladan zrak s desna. Možda bi djelovalo ![]()
![]() |
#15 |
Premium
|
e inače kad smo kod upuhivanja zraka, zašto kad napravim redukciju venta sa cijevi nekom ispuh postane slabiji a ne jači što mi je logičnije... ko što na usisavaču kad spojim onaj tanki nastavak usis je puno jači? jer probao sam direktno s redukcijom u utore od venta i na kraju je puhalo slabije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Zato što laptop nema motor od usisavača ![]() A i nije usisavač jači, opet je to ista količina zraka, možda čak i manja zbog otpora. Samo ona prolazi kroz manju cijev pa jače "vuče". Tebi je bitna najviše količina zraka koja struji laptopom, a to ćeš poboljšati najlakše s dodatnim rupicama.
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
To što nisu napravljene rupice i nije toliko loše, sistem kao i svaki drugi ima svoje prednosti i nedostatke. Problem je kako je riješeno hlađenje GPU-a na tom laptopu, mislim da tu nema pomoći. Nisam siguran zašto to rade, ali siguran sam da znaju napravit kvalitetnu stvar ali neće.Pogotovo HP. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Jedem skoro svaki dan.
|
Mislim ima to kućište bez otvora smisla, nije mi ga jednom spasilo od proljevanja svega po stolu. ![]() Ali baš gledam sad jedan Lenovo, pa to ima valjda 15 otvora svagdje na kućištu, i nikad ga nisam čuo da je upola bučan kao ovaj HP.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|