|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2012
|
(riješeno) Ploča pali čim se uključi napojni kabal
kupio sam polovnu ploču asrock 4CoreDual-VSTA. kad sam stavio procesor, ram i grafiku pa ukljucio napojni kabal ploča se odmah upali (znaci kad sam ukljucio kabal i nisam palio na dugme), vrti kuler na cpu ali nista se ne desava, nema slike, bip se ne cuje i ne moze da se ugasi kad se dugme za paljenje duze drzi. stavljao i drugi procesor (oba podrzava sa svim verijama biosa pise na sajtu od ploče), drugo napajanje i opet isto. prodavac tvrdi da je kod njega radila normalno sa core2duo procesorom i da ploča ne podrzava moje procesore pa nece da upali. ploču sa dobio poštom u paketu i nije bila dobro upakovana, paket je bio veci i ploča je mogla da šeta na sve strane oko 5cm najmaje i na gornjem delu iznad socketa se vidi da je ploča iskrivljena, evo slika po meni ploča nije ispravna i ne bi smjela da pali kad se kabal ukljuci pa me interesujei vaše mišljenje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Da nisi krivo spojio konektore front panela kućišta? Probaj ih maknuti pa vidi hoće li se stvar opet događati.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
ma nisam. ukljucio sam samo power kabal gdje i treba (pise na ploci a i gledao sam manuelno upustvo) i speaker i ostalo nista. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ploča se pali nakon uključivanja power kabla ako je namješteno da se pali nakon nestanka/dolaska struje. To što je iskrivljena može biti uzrokovano kulerom. Meni su sve ploče bile iskrivljene prije nego sam nabavio backplate. Može, naravno, biti i da je neki vod prekinut ali i da je jednostanvo neispravna. Probaj malo pritiska primjenit na taj dio ploče pa vidi jel pali. Smiješno ali istinito, ja sam imao jedan acer aspire one koji se nije mogao uplaiti bez da ga malo savineš. Nije postao, a kad ga savineš dijagonalno, prođe u windoze. Nakon bootanja ga ne moraš više pritiskat, ali pri svakom restartu/paljenju je bilo potrebno savijanje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Napisi kompletnu konfiguraciju, btw nije kabal vec kabel.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
naravno i ako si siguran da su ostale komponente ispravne bipova nikakvih nema? inace meni su se ploče same palile kada napajanje ni valjalo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
ploča asrock 4coredual-VSTA, stavljao procesore Pentium 4516Prescott2.93GHz533MHz1MB Celeron D347(C1)Cedar Mill3.06GHz533MHz512KBram kingmax 512 ddr400, grafika geforce 7300le, napajanje ms 350. Citiraj:
hvala svima na pomoci! ostale komponente su ispravne, sve radilo na mojoj ploci koju sam izvadio prije par dana. i nosio kod druga u servis pa stavljali njegovo napajanje i procesor pa opet isto. i nema nikakvih bipova sto moze biti da je ploca neispravna ili da ne podrzava procesor, a oba koja sam stavljao ploca podrzava. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 11.04.2012. u 14:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
đe ga nađe....... ovo je staro barem 7-10 godina, pa sva ova srot napajanja su "400W" od negdje P4 533mhz ere, ovo je zaista - staro. probaj s drugim napajanjem, samo s procesorom (ovim nekim celeronom, manje se grije i manje struje vuce) i sa spojenim speakerom. inace moras imati i prekidac spojen, jer su meni znale tako ploce zezati, nece dic sliku dok se ne ugasi - pa upali. ili je ploca neispravna, sve su nagadanja...........
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
probao sam ja i drugo, jače napajanje pa opet isto. koji prekidac mislis, power na ploči? pa njega sam i spojio i kad se ukljuci napojni kabal ploca se upali i ne mogu da je ugasim na dugme kad duže drzim da bih je ponovo upalio. i speaker je stalno ukljucen ali ne cuje se bip nikako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
a gle,ako je poslao tu ploču u onoj kutiji na šporetu i sa onim kablovima na podu...bez da je u nekoj vrecici ili nekom papiru omotana. vec ovak samo na golo in tha box...99% da je ploča smrdana u transportu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
jeste, u toj kutiji je poslana koja je dosta veca od ploče, nije bila zamotana ni u šta, samo tih par kablova i ploča je mogla da šeta na sve strane. ja to kad sam vidio znao sam 99% da neće da upali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
vrata su ti previsoko postavljena ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
ima prag ispod ![]() vratio sam plocu i prodavac kaze da i kod njega ne pali, isto se desava pa ce mi poslati drugu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Valjda je bude bolje spakirao ovaj put ili sve iz početka ![]() |
![]() |
![]() |
|
|