Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.04.2012., 00:15   #1
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Slika se zaledi u 3D-u

Konfa iz "moj komp", ova prva sa x1950gt grafom. Windows 7 32bit je gore. Sve je radilo ok, igrao sam warcraft 3 (jedino njega otkad sam stavio nove windowse) zadnje pred nekih mjesec dana i znam da je normalno radilo sve. Pred nekih tjedan dana sam 19" CRT zamjenio sa DELL u2312hm. To je jedina promjena. I stavio sam wireless karticu umjesto utp kabla koji je do sad bio (premjesten je komp u drugu sobu). Sve ostalo je isto. Komp je radio bez greške tih tjedan dana, dok danas nisam pokušao pokrenuti warcraft, nakon par sekundi se samo sledio, prestao reagirati na išta (nije nestalo slike). Prije toga nikakvih artefakata nije bilo. Ništa nije OC-ano. Probam pokrenut gpu test u OCCT-u i opet ista stvar, nakon 2 sec freeze i moram restartat.
Znači jedina promjena je novi monitor (sad je prek DVI-a) i wireless kartica. Stara rezolucija je bila 1280x1024, sad je 1920x1080. Dali je moguće da je nešto na grafičkoj ošlo? Budem sutra testiro grafu u drugom kompu a u ovaj stavio hd 4770... 6pin adapter za napajanje je iz jednog molexa a ne 2 ko ovi novi (ali je radilo normalno zadnje 3-4 godine. Prime95 sam vrtio 45 min i nikakvih grešaka i temperature su sasvim ok. Oni mutavi driveri od viste su gore jer nema podrške za dx9 kartice za win7 ali kao što rekoh, sve je radilo prije mjesec dana.
njuskalo je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2012., 15:37   #2
ShanTech
Banned

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor njuskalo Pregled postova
Prije toga nikakvih artefakata nije bilo.
Sad ih ima?

Očisti komp od prašine, provjeri vizualno stanje komponenata, pogledaj kondenzatore na ploči, na grafi, u napajanju, mada oni mogu vizualno izgledati dobro (ne napuhnuti se), a biti neispravni. Temperatura chipseta? Probaj s drugom grafom.

Kako dijagnosticirati kvar?
Programi za testiranje komponenata
ShanTech je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.04.2012., 15:51   #3
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Nema artefakata ni sad, to sam htio reći da prije smrzavanja nema ništa nego se samo odjednom smrzne. Vizualno sve izgleda ok. Tempretura chipseta je valjda ok (senzor laže), prst metoda kaže tako barem, gore je onaj plavi zalman i po njemu puše 8cm ventilator, a ni ništa nije OC-ano. I kad je opet sve radi dok god nije neki 3D. Probat ću večeras ili sutra kad donesem drugu grafu doma, a ovu ću probat u drugom kompu... Ako ni s drugom neće radit pretpostavit ću da je napajanje (iako je ono najmlađi dio kompa, neke 3-4 godine, i nije neki škart, i valjda 2% vremena je tek radilo pod nekim opterećenjem, ostalo sve neki idle ili samo surf/filmovi...).
Staro 04.04.2012., 20:36   #4
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
a jes probo iščupat wireles karticu vanka i pobrisati drivere pa pokrenuti?
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2012., 22:18   #5
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Probo sam čupat wireless i opet ista stvar :S
Stavio sam novo kupljenu hd 4770 nutra i sve radi... Grafa je kupljena za ovu drugu curinu AM3 konfu iz profila zbog Maya-e 2012 i sad mi je glupo je imat u svojoj konfi di je veliki overkill za starog s939 athlona... Upravo probo x1950gt umjesto hd2600xt u toj am3 konfi i tu pak radi normalno, vrtio OCCT gpu test i nikakvog zamrzavanja, temp max 65°C pri 40% venta... Neznam ni sam kaj da radim, budem probo ponovo dić cijele windowse kad nađem vremena, ne da mi se ovak pomalo zaebavat... Da je napajanje valjda ne bi radila ni hd 4770... Isto tak da je i ploča ili proc/ram (što sam inače sve već testirao i izgleda potpuno ispravno, prolazi memtest i prime95...).
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno