Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.03.2012., 15:56   #31
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Kristijan1 Pregled postova
Razlog zašto je hard bio "užaren" je po mojoj pretpostavci bilo forsiranje od strane virusa. Na tako nešto sam naletio samo tada i pravo je čudo da je disk nakon tolike temperature još i dan danas u funkciji.
Znamo svi da virus nije ništa drugo nego program , a tvorac ovog programčića se obrušio na diskove.
Razlog zašto nismo upoznati sa ovim virusom je ta da nije zarazio veći broj računala pa kao takav i nije pretjerano "popularan" ili uistinu ja sam u krivom uvjerenju da takav virus uopće i postoji i nasjeo sam na propagandu proizvođaća antivirusnog softvera ( što nije isključeno).
O moj Bože koje gluposti....nisam to dugo čuo....idem sad malo čaja sa medom ulit u kučište da i moj komp ne dobije virus koji uništava hardveraj....

@Ice samo nosi na reklamaciju.....imaš peh sa tim blackovima.....

p.s to me podsjeca na frenda koji mi je pričao da on koliko god rama kupi nakon nekog vremena mu nestane malo.....pa smo mu savjetovali da zatvara vrata da mu megići ne bježe van....lolčina
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2012., 13:46   #32
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Svakako treba, kada se mijenja disk, mijenjati i sata kabal!! Obavezno!! Disk reklamiraj i kada dobiješ novi, spoji ga na novi sata kabal.
Staro 31.03.2012., 15:28   #33
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Zašto bi se mijenjao i kabel? On je kriv što disk ima mehanički kvar? Molim te...
Staro 05.04.2012., 10:02   #34
Mleki
Premium
Moj komp

Mleki's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Samo ako mogu ispričati svoj slučaj prije dosta godina.
Imao sam ploču Abit NF7-S koja je u to vrijeme bila mrak, sa Bartonom 2500+.
Također je i kum imao istu ploču. No nakon nekog vremena su nam diskovi počeli dobivati bad sektore.
Naravno da smo počeli mjenjati hardove koji su bili pod garancijom. I to smo napravili 2-3 puta. Nakon trećeg puta je stvar postala sumnjiva. I na netu smo tražili rješenje.
Probali sve, od drugog napajanja, kablova i flashanja biosa.
Na kraju je rješenje bilo u jednoj postavci u biosu , nešto kao write delay time, ne sjećam se točno. Kad smo promjenili stavku s 10us na 1ms, hardovi od tada više nisu dobivali bad sektore.
Eto to je moje iskustvo.
Nadam se da sam malo pomogao.
Staro 06.04.2012., 10:14   #35
Dario-HelpDisc
Registered User

Dario-HelpDisc's Avatar

Datum registracije: Sep 2011
Stvarno nemaš sreće, radim u firmi za spašavanje podataka i u skoro godinu dana su stigla samo 2 diska na spašavanje i oba dva su bila pala na pod, mislim da si dobio neku seriju koja je bila za uništavanje što su znali prodavati kod nas u nekim dućanima ..
Nego gdje si to kupio te diskove da izbjegavam taj dućan??
Što se virusa tiče nisam siguran ali mislim da je bio neki koji je radio fake BB-e na disku ili je to bilo na floppy-ima, pa je trebalo samo odvrtiti full format i oni bi nestali, ali to je bilo jako davno i kao što rekoh nisam siguran..

Citiraj:
Autor Mleki Pregled postova
Samo ako mogu ispričati svoj slučaj prije dosta godina.
Imao sam ploču Abit NF7-S koja je u to vrijeme bila mrak, sa Bartonom 2500+.
Također je i kum imao istu ploču. No nakon nekog vremena su nam diskovi počeli dobivati bad sektore.
Naravno da smo počeli mjenjati hardove koji su bili pod garancijom. I to smo napravili 2-3 puta. Nakon trećeg puta je stvar postala sumnjiva. I na netu smo tražili rješenje.
Probali sve, od drugog napajanja, kablova i flashanja biosa.
Na kraju je rješenje bilo u jednoj postavci u biosu , nešto kao write delay time, ne sjećam se točno. Kad smo promjenili stavku s 10us na 1ms, hardovi od tada više nisu dobivali bad sektore.
Eto to je moje iskustvo.
Nadam se da sam malo pomogao.
nvidia je imala neki loš driver u to doba šta je sjebavao diskove, ali ako se dobro sječam to je bilo više stila izgubiš sve podatke, a za ovaj slučaj još nisam čuo vidim zlatno doba

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 06.04.2012. u 16:40. Razlog: spajanje postova
Dario-HelpDisc je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno