|
![]() |
#3331 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Ajde kad se već piše o gumama. Šta preporučujete za ljeto u 185/65 R14 dimenziji do cca. 50€ po komadu?
![]() |
#3333 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Inace bas gledam veliki test ljetnih guma 225/45 17..Zaustavni put na mokrom je od naboljih 44m do nevjerojatnih 77,1m. Od 50 testriranih guma, Sava Intensa je na 16tom mj 47,4m sto je dobro s obzirom koliko ima totalnih katastrofa.. Kleber ali Hydraxer ima 49m zaustavni na morkom. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 04.04.2012. u 19:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3334 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
znači ako mi montiraju gume gore nema povrata? nadam se da dolaze,jer su razlike ogromne, očito su naši gumari u dogovoru i deru nas opako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3335 |
Premium
|
Isplati se ako si blizu. Pitaj nekoga tko je bio nedavno ja nisam ali znam od prije da ih je trebalo uvest u prtljazniku da bi se ostvario povrat poreza. Dolaze sigurno i to prije ulaska EU vec ovu godinu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3337 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Povrat poreza pali i s gumama _na_ autu :-) . Kupio sam prosli tjedan kod Špice ( http://www.vulkanizerstvospica-sp.si/ ) 4 Uniroyala RainExpert za twileta (155/70/R13) . Cijena oko 150€, povrat poreza 20% i ubire se kod vulkanizera. Montažu (1€ po kotaču), ventile i balansiranje su mi napravili na odvojenom računu.
![]() |
#3338 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Gume na felgama 2 tjedna, bio cak jednom u HR s njima. Povrat poreza ok ![]()
![]() |
#3339 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Imam odlična iskustva s Uniroyal RainExpert
![]() |
![]() |
#3340 |
Premium
|
Nije istina Wolwerine. Mogu ti pravit probleme jer gume uvozis kao nove a ne rabljene jako jednostvano i ima puno pravo da ne ovjeri papire. Ima jos odrebi prema kojima bi mogao zajebavat. Druga stvar je sto progledvaju kroz prste. Jos jedna stvar je da se povrat poreza ostvaruje samo na robu a ne i na usluge tako da izbog toga mogu zajebavat ako je montaza ili balansiranje na racunu.. Nisu vise ni nasi vulkanizeri tak glupi da puse promet zbog Slovenaca i u ovakva doba skoro svi imaju nekakve popuste ili akcije sa kojima put u Sloveniju vise nije toliko isplativ. Pogotovo kod manjih guma pa treba malo pregeldat ponude i pitat za akcije. Citam da su od ovih jeftinih marki Barun Briliantis 2 posebno preporucljive, kostaju isto kao Save. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 05.04.2012. u 02:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3342 | |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() Naravno, preporuke su i dalje dobrodošle.
![]() |
![]() |
#3343 |
Premium
|
Mislim da je ADAC pouzdan koliko se pouzdan moze bit. http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Ha...PTIMO-K715.htm http://www.tyrereviews.co.uk/Article...175-65-R14.htm 2012 Autobild 50 Tyre Braking Test Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 05.04.2012. u 02:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3344 | ||
Moderator
|
Zašto se ti uvijek moraš pravit pametan? Sve je lijepo objašnjeno na službenim stranicama carine. Mislim da sam već bio ovdje nakeljio ovaj post iz jednog svog threada, ako nisam evo opet. Citiraj:
Za one koji vole čitat recenzije, ovdje je jedan jako dobar database.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 05.04.2012. u 09:06. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3345 |
Premium
|
To kaj si sad tu sve skopirao se odnosi samo ako su u autu clanovi iz istog kucanstva sa istim adresama a na sve druge situacije moze zajebavat i uvijek je on taj koji nabolje poznaje carinske odredbe bez obrziro sto pisalo na njihovim stranicama. edit; kOLIKO ljudi ida sa obitelji toliko ih ide i sa friendovima sa posla, cak mozda i vise i vrlo cesto produ bez problema iako ne bi trebali. Ne kuzim sto je ti cudno, "neces valjda povest kolegu sa posla". Ak nema 4 clana obitelji na istoj adresi a kupujem gume od 500eura naravno da hoce i tom slucjau mu je bolje da ima gume u gepeku jer su mu bolje sanse da izbjegne daljna maltretiranja sa prometnim i dokazivanjem da su gume za osobnu potrebu ne preporaju isl. gluposti. Sve treba napisat i dat kompletan info i za povrat i za akcije kod nas jer je inace to nepotpuno. Puno ljudi to ne zna jer ne idu bas svi u SLO po gume. Da idu nebi bilo vulkanizera kod nas. "Zbrajanje prava na olakšice može se primijeniti i pri unosu autoguma montiranih na vozilo, ako se iznose neposredno nakon montaže na osobnom automobile, te ako su korištene na relaciji puta od mjesta kupnje do izlaska iz carinskog područja." Dal se olaksice odnose na carinu i PDV ili na to + povrat PDVa? I dal si siguran u to?? To je samo primjer nedorecenosti tih odrebi i mogu se tumacit na vise nacina a na kraju je samo carinkov bitan. btw. vidim da si zakone poceo tumacit sa neta. Jos malo pa ces znat vise od odvjetnika.. Treba znat i to da se po povrat mora ic natrag u SLO i uracunat i to u troskove ili kod nas na posti ali ne cijeli. Cijela ta prica s gumama u SLO je upitna za ljude koje trebaju manje i jeftinije gume i ne zive u neposrednoj bliini granice. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 05.04.2012. u 12:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3346 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Jedno relativno hitno pitanje vezano uz novi auto i opremu. Baka je uplatila Hyundai i10, s jačom opremom (iKiss) i to je uplaćeno i trebalo bi se danas preuzeti. E sad, saznao sam da auto dolazi bez autoradija, dok na stranicama, u galeriji slika, slika autoradija najnormalnije postoji na više mjesta, čak u krupnom planu, a u opremi ne piše ni da ga ima, ni da ga nema. Jel se može tu išta poduzeti? http://www.hyundai.hr/hyundai-i10.aspx
![]() |
#3349 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Rekao si da se povrat ne može ostvariti ako su gume na vozilu, lijepo piše da može. A vezano za kumulaciju olakšica fala kurcu da morate biti dio obitelji i istog kućanstva. Nećeš valjda povest kolegu s posla. Citiraj:
Zdrav razum nalaže da ćeš po povrat morati otići nazad do trgovine ili ga ostvariti u RH na pošti no tada oni uzmu proviziju. Sad si pak počeo otkrivat toplu vodu vezano za to kako ljudi prvo trebaju bacit na papir koliko ih što košta u RH a koliko u Slo.
![]() |
![]() |
#3350 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
![]() Ne znam zašto, ali uvijek podrazumijevam radio kao standardnu opremu, pogotovo u jačem paketu. Gledam upravo slovensku stranicu i tamo je sve jasno navedeno. Osnovni model nema ništa, srednji ima radio s MP3, a najjači ima još i BT. A po ostalim stavkama, naša "full" oprema je ravna njihovoj osnovnoj + daljinsko centralno http://www.hyundai.si/files/7510/i10...1.pdf?download
![]() |
![]() |
#3351 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
S obzirom da se radi o malom i jeftinom autu (jeftin je danas relativan pojam) ja se ne bi čudio da nema autoradio.
![]() |
![]() |
#3352 |
The mighty pirate
|
Ma kužim ja to sve, mali i jeftin auto, ali uz klimu, električne podizače, maglenke, podešavanje sica po visini i još neke sitnice, po nekoj zdravoj logici autoradio dolazi prije toga (makar bez MP3-a). Osobno bih radije podizače na žgance nego ovu rupčagu na sredini u kojoj će završiti neko jeftino kinesko smeće koje će bost u oči. Original: http://files.conceptcarz.com/img/Hyu...n-i01-1024.jpg Adapter: http://www.team-bhp.com/forum/attach...ta-yhjjnhy.bmp
![]() |
#3353 |
Premium
|
kaj se guma tiče malo ću proučit pa mozda odem u slo po set za drugi auto, na ovim gumama koje sam tu uzeo je razlika 120kn po gumi,a guma od 13" ! pa mislim da se itekako isplati,naravno ako je vulkanizer u kakvoj takvoj blizini.. samo još ne znam da li montirat gore ili kupit i montirat kod nas.. 1v@n pa trebali ste prije malo pitat, cjenkat se,pa bi mozda i ubacili radio,danas tko kupuje novi auto je "baja" i trebao bi nešto gratis dobit,pa makar tepihe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3354 |
Moderator
|
Furlan ti je doslovce 3 min od prijelaza Harmica a Lašić kojih 5 min vožnje dalje.
![]() |
#3355 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3357 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Meni bi trebale ljetne, 205/55/16. Prošli sam put uzeo mišelinke za 900+ kn/kom al ovaj ću put nešto jeftinije. Frend mi uzeo nokian istog profila za nekih 600 kn po komadu pa bih i ja. Jel ima nešt bolje za te pare? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3359 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Huh, te su mi malo skupe. Al za 600 kn i nema nekog izbora. Taj Nokian ili možda GFGoodriche/Hankook. Uzeo bih ja i nešto kvalitetno al uletilo dvoje svatova u 2 mjeseca a glupo mi vozit na zimskima do ljeta. Jedino neke polovne al dosad ih nisam uzimao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3360 |
Moderator
|
Pogledaj si Nokian koji si i naveo. Hankook ima odličnih guma a baci oko i na Barum Bravuris 2. Imao ih na autu (iako 205/45/16) i bio sam jako zadovoljan držanjem a cijena je poprilično niska. Imaš gore ranije u mom postu link na database testova pa baci oko.
![]() |
|
|