Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.04.2012., 18:08   #3331
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Ajde kad se već piše o gumama. Šta preporučujete za ljeto u 185/65 R14 dimenziji do cca. 50€ po komadu?
Staro 04.04.2012., 18:36   #3332
microsoft66
Premium
Moj komp

microsoft66's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
BFGOODRICH - 185/65 R14 G-GRIP GO 86T BFGOODRICH

Cijena za gotovinu:
392,03 kn
microsoft66 je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2012., 18:55   #3333
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor MuroF Pregled postova
Kleberice su gore, vrijeme će pokazat..

nego, koštale su 357kn komad, u furlana iste 29,64 eura!
razlika je ogromna,i to na tako malim gumama,ali nije mi baš blizu pa je danguba i benzin prevagnuo..

kada kupite gume u slo,da li je montaža besplatna ili naplate?
Ne isplati ti se ic u Sloveniju ako ne uzmes povrat poreza a za to trebas gume uvest u prtljazniku i montazu platit u HR. Inace sam citao da ce uskoro gume kod nas kosta isto kao i u SLO i da dolaze novi igraci na HR gumarsko trziste.

Inace bas gledam veliki test ljetnih guma 225/45 17..Zaustavni put na mokrom je od naboljih 44m do nevjerojatnih 77,1m. Od 50 testriranih guma, Sava Intensa je na 16tom mj 47,4m sto je dobro s obzirom koliko ima totalnih katastrofa..
Kleber ali Hydraxer ima 49m zaustavni na morkom.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 04.04.2012. u 19:07.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2012., 19:01   #3334
MuroF
Premium

MuroF's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
znači ako mi montiraju gume gore nema povrata?

nadam se da dolaze,jer su razlike ogromne, očito su naši gumari u dogovoru i deru nas opako.
MuroF je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2012., 19:11   #3335
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Isplati se ako si blizu. Pitaj nekoga tko je bio nedavno ja nisam ali znam od prije da ih je trebalo uvest u prtljazniku da bi se ostvario povrat poreza.

Dolaze sigurno i to prije ulaska EU vec ovu godinu.
Staro 04.04.2012., 19:32   #3336
cccp
Premium
Moj komp

cccp's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Nove gume bile na felgama, dobio povrat poreza
cccp je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2012., 19:43   #3337
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Povrat poreza pali i s gumama _na_ autu :-) .

Kupio sam prosli tjedan kod Špice ( http://www.vulkanizerstvospica-sp.si/ ) 4 Uniroyala RainExpert za twileta (155/70/R13) . Cijena oko 150€, povrat poreza 20% i ubire se kod vulkanizera.

Montažu (1€ po kotaču), ventile i balansiranje su mi napravili na odvojenom računu.
Staro 04.04.2012., 19:44   #3338
SilentException
Premium
Moj komp

SilentException's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Gume na felgama 2 tjedna, bio cak jednom u HR s njima. Povrat poreza ok To je bilo prosle godine. Ali ako bas zele, mogu te zezat zato sto na obrazcu za povraz pise da roba ne smije biti upotrijebljena na podrucju EU ili tako nes.

| Dell XPS m1530 Red | 15,4'' UltraSharp WSXGA+ (1680x1050) | Intel Core2Duo T7500 2.2GHz 4MB | 3GB RAM (1x2GB + 1x1GB) | nVidia GeForce 8600M GT 256MB DDR3 | Seagate 200GB 7200RPM | Slot Loading Dual-Layer DVD+/-RW | 6-cell (2.5 sati) & 9-cell (4.5 sati) batteries | Media Remote Control IR | Intel 4965AGN Wireless (2.4GHz & 5GHz Radio), Bluetooth, Fingerprint Reader, 8in1 Card Reader, 2 MegaPixel WebCam, LAN, HDMI 1080p connector, 3xUSB, Firewire, S-Video, VGA, ExpressCard slot | Windows Vista Home Premium | Logitech VX Nano Cordless Mouse | Logitech Alto Cordless Notebook Stand & Keyboard | Logitech AudioHub Notebook Speakers |

| TBA |

| Silverstone GD01B-MXR | Corsair HX620 620W Modular PSU | ASUS P5W DH Deluxe | Intel Core2Duo E6600 2.4GHz (3.0GHz) | nVidia GeForce 8800GTX 768MB DDR3 | AverMedia AverTV Hybrid Duo PCI-E | Creative Labs X-Fi Elite Pro | 200GB Seagate Barracuda 7200.8 7200RPM | BenQ DW1650 | Scythe Ninja Mini & Sharkoon Silent Eagle 92mm | 2x Sharkoon Silent Eagle 80mm | Case separated in two termal zones (CPU, HDD, DVDRW, TV Card & PSU, GPU, Sound Card) | AZiO BTD603-132 USB 2.0 Bluetooth Adapter | Logitech MX Revolution Cordless Laser Mouse | Logitech diNovo Edge Keyboard |

| D-Link DNS-323 A1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 320GB Seagate Barracuda 7200.10 7200RPM RAID0 | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): 19,32 MB/sec | Average (READ): 28,60 MB/sec |

| D-Link DNS-323 B1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 1TB Samsung HD103UJ F1 7200RPM | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): XX,XX MB/sec | Average (READ): XX,XX MB/sec |

| TBA (work in progress ) |

SilentException je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2012., 20:21   #3339
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Ne isplati ti se ic u Sloveniju ako ne uzmes povrat poreza a za to trebas gume uvest u prtljazniku i montazu platit u HR.
Ovo nije istina, gume mogu biti montirane na vozilu.

Citiraj:
Autor Milentije Pregled postova
Ajde kad se već piše o gumama. Šta preporučujete za ljeto u 185/65 R14 dimenziji do cca. 50€ po komadu?
Imam odlična iskustva s Uniroyal RainExpert

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2012., 00:54   #3340
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Nije istina Wolwerine. Mogu ti pravit probleme jer gume uvozis kao nove a ne rabljene jako jednostvano i ima puno pravo da ne ovjeri papire. Ima jos odrebi prema kojima bi mogao zajebavat. Druga stvar je sto progledvaju kroz prste. Jos jedna stvar je da se povrat poreza ostvaruje samo na robu a ne i na usluge tako da izbog toga mogu zajebavat ako je montaza ili balansiranje na racunu..

Nisu vise ni nasi vulkanizeri tak glupi da puse promet zbog Slovenaca i u ovakva doba skoro svi imaju nekakve popuste ili akcije sa kojima put u Sloveniju vise nije toliko isplativ. Pogotovo kod manjih guma pa treba malo pregeldat ponude i pitat za akcije.

Citam da su od ovih jeftinih marki Barun Briliantis 2 posebno preporucljive, kostaju isto kao Save.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 05.04.2012. u 02:48.
Staro 05.04.2012., 00:56   #3341
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
do soma kuna po glavi ti neće raditi probleme
syss je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2012., 02:35   #3342
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor microsoft66 Pregled postova
BFGOODRICH - 185/65 R14 G-GRIP GO 86T BFGOODRICH

Cijena za gotovinu:
392,03 kn
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Imam odlična iskustva s Uniroyal RainExpert
Hvala obojici, oko 1.5. će vjerovatno biti nabavka. Do tada ganjam gdje toga ima da se kupi kod mene.

Naravno, preporuke su i dalje dobrodošle.
Staro 05.04.2012., 02:48   #3343
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 05.04.2012. u 02:57.
Staro 05.04.2012., 08:42   #3344
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
Nije istina Wolwerine.
Zašto se ti uvijek moraš pravit pametan?
Sve je lijepo objašnjeno na službenim stranicama carine.
Mislim da sam već bio ovdje nakeljio ovaj post iz jednog svog threada, ako nisam evo opet.

Citiraj:
Po gume u SLO - gdje, kako, zašto?
Da ne bi bilo sto i jedan thread po pitanju kaj se smije uvest i plaća li se porez, ovdje je c/p teksta sa Carina.hr gdje sve lijepo piše.

Izvor: carina.hr

Citiraj:
Unos robe nekomercijalne naravi

Roba nekomercijalne naravi, u vrsti i količinama koje nisu namijenjene preprodaji, već osobnim potrebama putnika i članova njegove obitelji, oslobađa se od plaćanja carine i poreza na dodanu vrijednost, ukoliko njena ukupna vrijednost ne prelazi 1000 kuna. Oslobođenje se odnosi na svakoga putnika pojedinačno, i moguće ga je koristi jednom dnevno.

Premašuje li vrijednost jednog predmeta iznos od 1.000,00 kuna, u svrhu ostvarivanja oslobođenja, podjela vrijednosti takvog predmeta nije dozvoljena, niti se njegova vrijednost može dijeliti na dvije ili više osoba, te se mora izvršiti obračun davanja na ukupnu vrijednost predmeta.

Pri izračunu vrijednosti robe koja podliježe oslobođenju (1.000,00 kn) ne uračunava se vrijednost prethodno navedenih količina duhana i duhanskih proizvoda, alkohola i alkoholnih pića, vina, piva i kave.

Carinjenje robe u putničkom prometu

Nad predmetima nekomercijalne naravi koju putnik unosi za svoje osobne potrebe i potrebe svoje obitelji, a iznad su vrijednosti od 1000 kuna, provodi se postupak carinjenja, te obračuna i naplate uvoznih davanja.

Obračun uvoznih davanja moguće je obaviti na graničnom prijelazu, u tzv. skraćenom postupku, ukoliko vrijednost robe ne premašuje 5.000 kuna, i to primjenom jedinstvene stope carine od 10%. U slučaju da je roba vrijednosti veće od navedene, putnik će se uputiti na provedbu redovnog postupka carinjenja na unutrašnjoj carinarnici.

Jedinstvena stopa neće se primijeniti ako putnik zahtijeva da se uvozna carina na robu obračuna po stopi koja je za nju propisana, a unosi se manji broj predmeta koje je moguće jednostavno razvrstati prema carinskoj tarifi, odnosno utvrditi stopu carine.

Ukoliko je predmet obračuna carine roba podrijetlom iz zemalja s kojima Republika Hrvatska ima zaključene ugovore o slobodnoj trgovini (to su EU, zemlje EFTA i CEFTA i Turska), po putnikovom zahtjevu se može primijeniti odnosna niža stopa carine ili stopa "slobodno", i tada se na graničnom prijelazu može ocariniti roba do vrijednosti 1.200 EUR-a.

Ova davanja se obračunavaju na posebnom obrascu „Obračun davanja pri uvozu“

Redovni postupak carinjenja pri unutarnjoj robnoj carinskoj ispostavi, provoditi će se u slučajevima kada se unosi roba vrijednosti iznad 5000 kuna (odnosno 1200 EUR-a), te pri prijevozu određenih vrsta roba vozilima za prijevoz robe, kada zbog njene vrste i količine, uredujući carinski službenik osnovano posumnja da se radi o robi komercijalnoga karaktera, kao i uvijek u slučajevima kada putnik nije ujedno i vlasnik vozila.

Pravo na povrat plaćenog PDV-a

Putnici koji imaju uobičajeno boravište izvan Republike Hrvatske, imaju pravo na povrat plaćenog poreza na dodanu vrijednost na predmete koje su kupili u maloprodaji RH za svoje osobne potrebe (izuzev naftnih derivata).

Uvjeti za naknadno ostvarivanje povrata prethodno plaćenog poreza, su da je:

vrijednost kupljenih dobara po jednom računu veća od 740,00 kuna,
prodavatelj robe za prodana dobra ispostavio kupcu propisno popunjeni Obrazac PDV-P (ili Tax free obrazac),
kupac iznio dobra u inozemstvo najkasnije u roku tri mjeseca od dana kupnje, te
granična carinska ispostava, ovjerila odnosni obrazac.

Ovjera obrasca moguća je isključivo na međunarodnim i međudržavnim graničnim prijelazima. Odnosna osoba povrat plaćenog PDV-a ostvaruje neposredno u prodavaonici gdje je roba prethodno kupljena.

Nedjeljivost predmeta

U okviru putničkog prometa s inozemstvom česti su upiti da li se pri unosu jednog predmeta vrijednosti iznad 1000 kuna, može primijeniti oslobođenje od plaćanja carine i PDV-a na jedan dio toga predmeta, dakle do njegove vrijednosti 1000 kuna, a na razliku iznad ove svote eventualno platiti uvozna davanja.

Prema carinskim propisima, roba je nedjeljiva, dakle nije moguće na jedan dio vrijednosti jednoga predmeta primijeniti uvozne olakšice, a na dio obračunati uvozna davanja, već se obračun davanja provodi na cjelokupnu vrijednost predmeta.

Kumulacija prava na oslobođenja

Ako se zbog više vrsta robe koja se nalazi u prtljazi putnika, ista može rasporediti na više osoba koje se nalaze u prijevoznom sredstvu, a radi se o članovima iste obitelji, dozvoljava se oslobođenje od plaćanja uvoznih davanja zbrajanjem iznosa od 1000 kuna za svakoga putnika, neovisno što je za robu ispostavljen samo jedan račun na svotu višu od 1000 kuna. Npr., može se primijeniti oslobođenje na četiri putnika članova iste obitelji u prijevoznom sredstvu iako samo jedan od njih posjeduje račun i to na maksimalno 4000 kuna, a račun se odnosi na više raznovrsnih predmeta manje vrijednosti, pri čemu svaki od spomenutih putnika unosi predmete ukupne vrijednosti do 1000 kuna.

Uvoz auto guma

Uvoz auto guma se pod određenim uvjetima može smatrati robom nekomercijalnog karaktera za osobne potrebe putnika i članova njegove obitelji, koja je oslobođena od plaćanja uvoznih davanja do iznosa 1.000,00 kuna.

Ako se u prijevoznom sredstvu nalazi nekoliko članova iste obitelji (to su roditelji, bračni drug i djeca, koji žive u istom kućanstvu, što se provjerava uvidom u putne isprave), a unose se autogume, neovisno što je za odnosnu robu ispostavljen samo jedan račun na iznos veći od 1000 kuna, mogu se primijeniti i oslobođenja pri unosu primjerice zbrajanjem prava na oslobođenje prema broju članova obitelji ali isključivo ukoliko su odnosne autogume odgovarajuće prijevoznom sredstvu kojim putnici prelaze granicu. Ukoliko su gume namijenjene za drugo vozilo, putnik mora odgovarajućom ispravom dokazati da je on ili neko od članova obitelji s kojima putuje vlasnik tog drugog vozila.

Također se naglašava da i u ovom slučaju vrijedi pravilo nedjeljivosti jednog predmeta, što znači da ukoliko je jedna guma vrijednosti veće od 1.000,00 kuna, nije moguće podijeliti vrijednost na više članova obitelji, ili obračunati davanja na dio vrijednosti jednog predmeta, već je potrebno obračunati davanja na ukupnu vrijednost pojedinog predmeta (gume).

Ako je predmetna roba kupljena uz korištenje obrasca za povrat PDV-a, uz uvjet da je odnosni obrazac uredno ovjeren od carinske službe druge države, carinsku vrijednost za obračun čini samo neto cijena, dakle uz umanjenje za na računu iskazani odnosno plaćeni porez na dodanu vrijednost.

Zbrajanje prava na olakšice može se primijeniti i pri unosu autoguma montiranih na vozilo, ako se iznose neposredno nakon montaže na osobnom automobile, te ako su korištene na relaciji puta od mjesta kupnje do izlaska iz carinskog područja.

Po gume i felge ekipa obično ide ili do Furlana ili do Lašiča jer su najbliži. Na kakvih 30-40 km od Zagreba.
Furlan
Lašič

No ima i drugih
A3M - Ljubljana
Ilibi - Brežice
Gumi center Gaberje

Za one koji vole čitat recenzije, ovdje je jedan jako dobar database.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 05.04.2012. u 09:06.
Staro 05.04.2012., 10:37   #3345
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

To kaj si sad tu sve skopirao se odnosi samo ako su u autu clanovi iz istog kucanstva sa istim adresama a na sve druge situacije moze zajebavat i uvijek je on taj koji nabolje poznaje carinske odredbe bez obrziro sto pisalo na njihovim stranicama.

edit;
kOLIKO ljudi ida sa obitelji toliko ih ide i sa friendovima sa posla, cak mozda i vise i vrlo cesto produ bez problema iako ne bi trebali. Ne kuzim sto je ti cudno, "neces valjda povest kolegu sa posla". Ak nema 4 clana obitelji na istoj adresi a kupujem gume od 500eura naravno da hoce i tom slucjau mu je bolje da ima gume u gepeku jer su mu bolje sanse da izbjegne daljna maltretiranja sa prometnim i dokazivanjem da su gume za osobnu potrebu ne preporaju isl. gluposti.
Sve treba napisat i dat kompletan info i za povrat i za akcije kod nas jer je inace to nepotpuno. Puno ljudi to ne zna jer ne idu bas svi u SLO po gume. Da idu nebi bilo vulkanizera kod nas.

"Zbrajanje prava na olakšice može se primijeniti i pri unosu autoguma montiranih na vozilo, ako se iznose neposredno nakon montaže na osobnom automobile, te ako su korištene na relaciji puta od mjesta kupnje do izlaska iz carinskog područja." Dal se olaksice odnose na carinu i PDV ili na to + povrat PDVa? I dal si siguran u to?? To je samo primjer nedorecenosti tih odrebi i mogu se tumacit na vise nacina a na kraju je samo carinkov bitan.

btw. vidim da si zakone poceo tumacit sa neta. Jos malo pa ces znat vise od odvjetnika..

Treba znat i to da se po povrat mora ic natrag u SLO i uracunat i to u troskove ili kod nas na posti ali ne cijeli. Cijela ta prica s gumama u SLO je upitna za ljude koje trebaju manje i jeftinije gume i ne zive u neposrednoj bliini granice.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 05.04.2012. u 12:13.
Staro 05.04.2012., 11:22   #3346
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Jedno relativno hitno pitanje vezano uz novi auto i opremu.

Baka je uplatila Hyundai i10, s jačom opremom (iKiss) i to je uplaćeno i trebalo bi se danas preuzeti.

E sad, saznao sam da auto dolazi bez autoradija, dok na stranicama, u galeriji slika, slika autoradija najnormalnije postoji na više mjesta, čak u krupnom planu, a u opremi ne piše ni da ga ima, ni da ga nema.

Jel se može tu išta poduzeti?

http://www.hyundai.hr/hyundai-i10.aspx

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je online   Reply With Quote
Staro 05.04.2012., 11:31   #3347
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Vjerojatno ne jer isto tako vrlo vjerojatno negdje piše da su slike samo simbolične, kao i na svim ostalim reklamama.
Staro 05.04.2012., 11:35   #3348
lolofuxy
Premium

lolofuxy's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Nema ti radija ni pod serijskom iSmile ni pod iKiss opremom
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2012., 11:47   #3349
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
To kaj si sad tu sve skopirao se odnosi samo ako su u autu clanovi iz istog kucanstva sa istim adresama a na sve druge situacije moze zajebavat i uvijek je on taj koji nabolje poznaje carinske odredbe bez obrziro sto pisalo na njihovim stranicama.
Koji ti dio nije jasan?
Rekao si da se povrat ne može ostvariti ako su gume na vozilu, lijepo piše da može.
A vezano za kumulaciju olakšica fala kurcu da morate biti dio obitelji i istog kućanstva. Nećeš valjda povest kolegu s posla.

Citiraj:
Treba znat i to da se po povrat mora ic natrag u SLO i uracunat i to u troskove ili kod nas na posti ali ne cijeli. Cijela ta prica s gumama u SLO je upitna za ljude koje trebaju manje i jeftinije gume i ne zive u neposrednoj bliini granice.
Kakve sad pak to ima veze s početnim pitanjem dal gume smiju ili ne smiju biti montirane na vozilo?

Zdrav razum nalaže da ćeš po povrat morati otići nazad do trgovine ili ga ostvariti u RH na pošti no tada oni uzmu proviziju.

Sad si pak počeo otkrivat toplu vodu vezano za to kako ljudi prvo trebaju bacit na papir koliko ih što košta u RH a koliko u Slo.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Staro 05.04.2012., 11:55   #3350
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Autor lolofuxy Pregled postova
Nema ti radija ni pod serijskom iSmile ni pod iKiss opremom
Znam da nije naveden u listi opreme, ali nije ni volan, što ne znači da ga nema
Ne znam zašto, ali uvijek podrazumijevam radio kao standardnu opremu, pogotovo u jačem paketu.
Gledam upravo slovensku stranicu i tamo je sve jasno navedeno. Osnovni model nema ništa, srednji ima radio s MP3, a najjači ima još i BT.
A po ostalim stavkama, naša "full" oprema je ravna njihovoj osnovnoj + daljinsko centralno
http://www.hyundai.si/files/7510/i10...1.pdf?download

Staro 05.04.2012., 13:06   #3351
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Znam da nije naveden u listi opreme, ali nije ni volan, što ne znači da ga nema
Ne znam zašto, ali uvijek podrazumijevam radio kao standardnu opremu, pogotovo u jačem paketu.
Gledam upravo slovensku stranicu i tamo je sve jasno navedeno. Osnovni model nema ništa, srednji ima radio s MP3, a najjači ima još i BT.
A po ostalim stavkama, naša "full" oprema je ravna njihovoj osnovnoj + daljinsko centralno
http://www.hyundai.si/files/7510/i10...1.pdf?download
Ovisi od modela do modela, i od tržišta.
S obzirom da se radi o malom i jeftinom autu (jeftin je danas relativan pojam) ja se ne bi čudio da nema autoradio.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2012., 14:32   #3352
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Ma kužim ja to sve, mali i jeftin auto, ali uz klimu, električne podizače, maglenke, podešavanje sica po visini i još neke sitnice, po nekoj zdravoj logici autoradio dolazi prije toga (makar bez MP3-a).

Osobno bih radije podizače na žgance nego ovu rupčagu na sredini u kojoj će završiti neko jeftino kinesko smeće koje će bost u oči.

Original:
http://files.conceptcarz.com/img/Hyu...n-i01-1024.jpg

Adapter:
http://www.team-bhp.com/forum/attach...ta-yhjjnhy.bmp

Staro 05.04.2012., 15:08   #3353
MuroF
Premium

MuroF's Avatar

kaj se guma tiče malo ću proučit pa mozda odem u slo po set za drugi auto, na ovim gumama koje sam tu uzeo je razlika 120kn po gumi,a guma od 13" ! pa mislim da se itekako isplati,naravno ako je vulkanizer u kakvoj takvoj blizini..
samo još ne znam da li montirat gore ili kupit i montirat kod nas..

1v@n pa trebali ste prije malo pitat, cjenkat se,pa bi mozda i ubacili radio,danas tko kupuje novi auto je "baja" i trebao bi nešto gratis dobit,pa makar tepihe
Staro 05.04.2012., 16:01   #3354
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Furlan ti je doslovce 3 min od prijelaza Harmica a Lašić kojih 5 min vožnje dalje.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Staro 05.04.2012., 16:04   #3355
MuroF
Premium

MuroF's Avatar

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Furlan ti je doslovce 3 min od prijelaza Harmica a Lašić kojih 5 min vožnje dalje.
ja sam na sjeveru, vž
našao sam jednog blizu Ormoža pa mu poslao upit na mail.
Staro 05.04.2012., 16:07   #3356
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ja bum po ko zna koji put neke used ulovio za sezonu-dve i bok... kupim zimske nove, a sa ljetnima se ovak điberim.

konj
Staro 05.04.2012., 19:42   #3357
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Meni bi trebale ljetne, 205/55/16.

Prošli sam put uzeo mišelinke za 900+ kn/kom al ovaj ću put nešto jeftinije.

Frend mi uzeo nokian istog profila za nekih 600 kn po komadu pa bih i ja.

Jel ima nešt bolje za te pare?
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2012., 19:49   #3358
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

meni su se za malo jaču vožnju pokazale odlične dunlop sp fastresponse, eagle f1 čak i zeru bolje... međutim danas bi vrlo vjerovatno uzeo rain experta.
Staro 05.04.2012., 21:05   #3359
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Huh, te su mi malo skupe.

Al za 600 kn i nema nekog izbora. Taj Nokian ili možda GFGoodriche/Hankook.

Uzeo bih ja i nešto kvalitetno al uletilo dvoje svatova u 2 mjeseca a glupo mi vozit na zimskima do ljeta.

Jedino neke polovne al dosad ih nisam uzimao.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2012., 23:00   #3360
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Pogledaj si Nokian koji si i naveo. Hankook ima odličnih guma a baci oko i na Barum Bravuris 2. Imao ih na autu (iako 205/45/16) i bio sam jako zadovoljan držanjem a cijena je poprilično niska.

Imaš gore ranije u mom postu link na database testova pa baci oko.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti