|
![]() |
#1 |
Grazie Michael
Datum registracije: Nov 2006
|
(riješeno) ASRock P67 Pro3 boot problem
Dakle imam sljedeći problem: Kad pokrenem komp, on se upali na skundu, pa se ugasi na tri sekunde, pa se opet upali na sekundu, pa opet ugasi...i tako u nedogled...jedina stvar koja pomaže je pritiskanje CLRCMOS gumba otraga na mat. ploči i onda se iz prve upali...restarta se normalno iz Windowsa, ali kad ga ugasim, pa ga normalno idem ponovno upaliti opet se počne stalno paliti i gasiti, i opet jedina stvar koja pomaže je stiskanje CLRCMOS gumba otraga na ploči. Konfiguracija: Core i5 2500K ASRock P67 Pro3 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz XFX Radeon HD5450 512MB Corsair CX430 V2 430W
Zadnje izmijenjeno od: Deyo238. 26.01.2012. u 14:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Koja verzija BIOS-a? Jel šta clockano? Napajanje i nije neka sreća! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Grazie Michael
|
Zadnja...P2.00 - 22.6.2011, mada na njihovoj stranici ima neka 28.6.2011...napajanje??? Pa šta nije više nego dovoljno za takvu konfiguraciju. (editirao gore post riječ je o V2 verziji napajanja a ne originalnoj), šta se tiče clockanja to se dešava bio on clockan ili na defaultnim postavkama.
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Isprobaj druge verzije BIOS-a bez obzira bile one novije ili starije. Izvadi bateriju van na minutu dve pa je vrati, uđi u bios i odaberi load uefi defaults. Rebootaj komp i onda podesi bios prema svojoj želji. Imaš pod beta zone i beta bios P2,0D od 12.01.2012.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Kada se počeo pojavljivati taj problem sa restartom kompa ? Ne vjerujem da je do problema došlo bez razloga. U biosu stavi postavke na default i pokreni komp. Dali si nešto nadograđivao , mijenjao grafu ili memoriju ? Dali si radio OC ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
ja našalost imam isti problem, ali beta bios mi ne pomaže. Ja moram ištekat napajanje iz struje i čekati 30-tak sekundi pa onda ponoviti radnju i onda se starta komp normalno. Napajanje je staro 2,5 god. pa možda ono nešto zeza?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Posudi neko kvalitetnije napajanje pa pokušaj s njime. Iako taj Fortron nije neko oličenje snage, trebao bi biti dovoljan za tvoju konfu.
![]() |
#9 | |
Grazie Michael
|
Citiraj:
Edit: zove se Deep Sx funkcija, to isključi pod South Bridge Configuration meniju u UEFI-u i vjerujem da to bude riješilo problem...
Zadnje izmijenjeno od: Deyo238. 04.04.2012. u 08:10. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |