|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2012
|
WD Black - Bad sektori
Prije cca 1.5 godina kupio sam gore navedeni disk od 1 tb (5 godina garancije). Nakon cca godinu dana nastali su bad sektori i dobio sam zamjenu. Mjesec dana nakon i drugi disk dobio bad sektore. Opet dobio zamjenu ali isti model samo 1.5 tb. Da bi nakon par tjedana korištenja diska se opet pojavili bad sektori. Znači i treči disk mi se pokvario. Jeli moguče da su diskovi tako loši ili ja imam peh? Ima tko sličan slučaj? Jel moguče da ga nešto kvari unutar mojega kompa ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
OC addict
Datum registracije: Apr 2009
|
Cisto sumnjam da je do ostatka kompa, ali za svaki slucaj napisi o kojoj se konfiguraciji radi. ![]() Jesi siguran da su dobili bad sektore? Opisi kako su se ponasali i s cime si testirao. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
Windowsi su počeli štekati i nakon testiranja sa hd-tunom i poslije sa "Data Lifeguard Diagnostic for Windows" došao sam do navedenog zaključka. Mogu ja "popraviti" bad sektore tj sakriti ih od windowsa ali se pojave nakon par tjedana opet. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
OC addict
|
Pricekaj jos nekoliko odgovora. Ja bi na tvom mjestu opet reklamirao disk i trazio u zamjenu neki drugi. Na primjer WD Blue ali veceg kapaciteta (zato sto su blackovi skuplji). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Happy hippo
Datum registracije: Feb 2009
|
A gle moguce da je peh. Meni su se pojavili bad sect i prakticki "unistili" 2 diska ( WD blue 640gb i WD veleraptor 150gb ) u roku od dan-dva. Niti ja nisam mogao vjerovati kako je moguce da 2 diska odjednom dobe tako nesto . Hdtune sam palio i palim i dalje svako tolko da provjerim stanje za svaki slucaj |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Napajanje?
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Obrazac ponašanja se previše puta ponavlja, nešto sigurno nije u redu. U toj situaciji ta mobo bi sigurno letila van. Kako je LGA 775 na zalasku ponuda novih mobo je siromašna, uglavnom G31/G41 + ICH7 chipset. Zbog toga bi trebao držati na oku tržnicu, evo primjer: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=229120 http://www.asus.com/Motherboards/Int...specifications Potom sve pažljivo složit, provjerit / promjenit sata kabel, . . . Šta kaže kolega Pomo, ako je napajanje neki šrot također bi letio van. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Moguć uzrok kvarova je virus. Pretraži malo po netu siguran sam da ćeš pronaći o kojem se virusu radi . Uzrokuje mehaničko oštečenje harda i postoji mogučnost da ga sa nekim programom ti instaliraš na svaki novi disk. Nažalost se ne mogu sjetiti naziva tog virusa ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Laughing Man
|
Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 20.03.2012. u 12:37. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Zadnje izmijenjeno od: iceneno. 20.03.2012. u 13:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]() ![]() virus da uzrokoje fizicka ostecenja? da nije mozda Olympic Torch?
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Što se čudiš ?! Ne pričam gluposti , pogledaj malo po netu i siguran sam da ćeš pronaći o čemu pričam . Neda mi se sada gubiti vrijeme i tražiti to , možda kasnije kada budem imao nešto više vremena pronađem opis tog virusa i stavim ti na uvid . |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Laughing Man
|
Citiraj:
Evo samo na prvu loptu. Oldschool virusi su po ovom linku imali običaj skrivati svoj kod u blokove na disku koje bi označili kao bad sectore. Ali ništa što stari dobri format c nije rješavao. I cijela stvar se odnosi na DOS vremena.
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Osobni opis - pitaj me
|
Citiraj:
![]() i da, cudim se. bad sector je ostecenje, bas me zanima kako virus to moze napraviti...... no, cekam link/linkove, kako rekoh - nadi vremena ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kristijane, previše vjeruješ onim kružnim mailovima... ![]() Citiraj:
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
OC addict
|
Dobro je pa nije napisao da ce kuciste strunut od virusa. ![]() Nemoze biti bad sector od virusa, virus moze samo prijaviti ispravan sektor kao bad, ali kao sto je kolega gore napisao, stari dobri format c to rjesava u roku odmah. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Ajmo se malo šprdati ! Nisam Nigdje spominjao napajanje i štetu koju na isto može imati virus. Nema potrebe za prejudiciranjem. Na informaciju o ošečenju na hard disku uzrokovanu virusom naišao sam na službenoj stranici jednog antivirusnog programa. Neznam o kojem se programu radi bilo je to prije neka 4 mjeseca. Uglavnom , kažu da je virus novijeg datuma i da uzrokuje bad sektore na hardu. Tražio sam jučer po netu ali nisam uspio pronaći naziv tog virusa niti antivirusni program koji ga spominje. Ne znaći da takav program ne postoji ali možda je to bila i propaganda sa ciljem zastrašivanja ljudi da kupe antivirus kako bi se zaštitili odnosno zaštitili svoj HDD. Domy ne radi se o nekoj lakovjernosti i porukama upozorenja iz emaila :-). Govorim samo da sam naišao na tu obavjest o virusu i da bi se možda trebala razmotriti i ta mogučnost da čovjek ima isti virus koji mu radi probleme sa hardom Znam da je pretpostavka majka svih zajeba ali od negdje smo trebali krenuti sa rješavanjem problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
![]() |
#20 |
Osobni opis - pitaj me
|
da, i? prakticki svaki je ovdje korisnik barem jednom opran od nekoga tko je vise puta jaci u znanju, i isto lagano posprdan. sorry, ali kada ovako izletis sa cvrstim i jasnim stavom kao sto si ti napravio, onda nista cudno da izazoves ovakvu reakciju. ne da bi se ti sada zakljucao u sobu i nikad vise izasao u javnost, samo kontrareakcija na ono sto si napisao. ajd iskreno, jesi si dao truda pa isao traziti prije ove teme naziv tog virusa? a prije svega, zar ne smatras da bi to vec dobilo itekako na glasu i da bi se to prvo islo provjeriti? no nevermind, ja se iskljucujem odavde, ne postoji virus koji radi fizicka ostecenja bilo kojeg dijela racunala ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
http://m.computing.net/answers/secur...riv/16927.html Evo jedna rasprava sličnog sadržaja. Imao sam jedan virus na wd 320 gb hardu koji se manifestirao tako da je opteretio proc na 100% a hard disk je bio vrel toliko da sam si opekao ruku kada sam ga dirnuo. Formatirao sam hard i riješio se virusa ali za uspomenu je ostao 1 bad sektor. Možemo sada raspravljati jeli to slučajnost ili je uzrok bilo forsiranje diska izazvano od tog virusa. Hard je nakon nove instalacije OS-a bio hladan u radu tako da bih osobno otklonio slučajnost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Osobni opis - pitaj me
|
sto ce reci da je procesor grijao hard disk? ili? mislim, ako je hard i bio konstantno u punom pogonu, ok, mora biti vruc. hdtune hoce ugrijati hard preko 55-60°C bez ikakvog propuha preko njega ![]() nego, da se vratimo. hard disk ne moze biti ostecen u pogledu fizickog ostecenja od strane virusa, mogu biti podatci. ok, moze valjda biti i od temperature, no valjda mora biti u full loadu x vremena dugo, a da korisnik to ne skuzi (i da nema trunke hladenja u kucistu u kojem je inace sauna). no i to je upitno, jer po toj logici barem pola hardova u laptopima najebe zbog temperature (a logicnije je da ode kvragu zbog drmanja i "njeznog" spustanja na plohu, udarci zapravo itd). ponavljam - da postoji virus koji sjebe hard disk. brate mili vec bi se znalo kako se zove, nije valjda teorija zavjere i ovo? ovo sto si izvukao je eto, krepali hardovi, i meni je jedan nikad prezaljeni WD80GB krepao usred - formatiranja. sta, da nije virus sprijecio popravak, pa kad je skuzio da idem formatirati aktivirao samounisenje? ako ces ubiti mene, ubit ces cijeli hard disk?? zajeban neki virus, nitko ne zna za njega, jer doslovce ubije hard........ ![]() ne, bad luck, hardovi krepavaju. razlog? los napon, losa konekcija, slotovi maticne "nekako" ubijaju hard (kontroler, pojma nemam, nisam magistrirao arhitekturu racunala), konstantan rad na +50 i vise °C (sjetite se samo prvih durona, unutra je bio pakao), udarci za vrijeme rada......... mislim, ima razloga zasto hard dobiva bad sectore ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Razlog zašto je hard bio "užaren" je po mojoj pretpostavci bilo forsiranje od strane virusa. Na tako nešto sam naletio samo tada i pravo je čudo da je disk nakon tolike temperature još i dan danas u funkciji. Znamo svi da virus nije ništa drugo nego program , a tvorac ovog programčića se obrušio na diskove. Razlog zašto nismo upoznati sa ovim virusom je ta da nije zarazio veći broj računala pa kao takav i nije pretjerano "popularan" ili uistinu ja sam u krivom uvjerenju da takav virus uopće i postoji i nasjeo sam na propagandu proizvođaća antivirusnog softvera ( što nije isključeno). |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
I Love AMD and nVida
Datum registracije: Feb 2003
|
![]() |
#25 |
Osobni opis - pitaj me
|
nemam ti milijun kuna, niti eura, niti drugih valuta. guglat mi se neda pa mi baci nekakav link. i cemu ova tajanstvenost? tesko bilo odmah staviti link i reci da grijesim? nego je lakse se ovako natezati.........
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Osobni opis - pitaj me
|
sto znaci opet da ne ubije maticnu, nego ponekad preflesha bios i korapta ga. i opet ima rjesenja, ili promjeniti bios cip ili ga preprogramirati. ja se bas ponadao da ce biti nesto zanimljivo, ovo je verzija uniflasha.........
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
I Love AMD and nVida
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
Eh u to doba nije bilo bab tako jednostavno flash-at bios ako je bio sjeban, a zamjena samog chipa je bila ala nadji nekog tko ima takvu ploču, znam to jer sam jendom prilikom skurio bios frendici i nikako nisam uspio nabaviti drugi chip niti preko većih dobavljača, pa bi ja rekao da se u to doba takva matična mogla smatrati "mrtvom" ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Osobni opis - pitaj me
|
ma dobro, ali pricamo o vremenu iz proslog tisucljeca ![]() no dobro, da li postoji virus u novije vrijeme (recimo cca posljednjih 7-10 godina, ili jednostavnije - vrijeme procvjeta interneta/broadband veze/adsl jel) koji na neki nacin osteti hard disk trajno? ili neku drugu komponentu? da li je uopce moguce?
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Nemogu vjerovat o čemu se tu raspravlja, virus koji je na hddu napravio fizičko oštečenje, ljudi koji misle da to postoji molim ljepo da mi napišu na koji način bi se to napravilo. Sad čovjeku sa problemom,reklamiraj hddove postoji mogučnost da je cijela serija hhdova koji su došli kod nas malo sjeb.. pa se kvare, sve i ovisi o transporzu i načinu skladištenja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|