|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2012
|
Debian wireless
Pozdrav, imam jedan problem, nadam se da će netko znati riješenje ![]() na jednom laptopu sa Win7 sam napravio wireless ad hoc mrežu sa share-anim internetom, a sa drugog laptopa sa Debianom se pokušavam spojiti na taj wireless (ali bez sreće ![]() da li se uopće to može, jer na netu nisam uspio naći ništa korisno i ako je netko to radio kako točno /etc/network/interfaces mora izgledati napomena: nadam se da je dovoljno jasno i ne radim to iz nikakve obijesti, nego mi stvarno treba taj net na Debianu |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Dali se sa Debianom možeš spojiti na neku drugu mrežu i normalno surfati? ( da riješimo mogućnost da je do tog kompa problem ) Ali ja bih rekao da ti nisi dobro sherao internet. Kako si to izveo? Ruter kablom spojio na komp pa šerao sa wireless antenom ili? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
na 1. laptopu s win7 sam spojen na mrežu (žičano) i onda sam na njemu napravio ad hoc mrežu (wireless) sa share-anim internetom 2. laptop (win7 i debian) se može iz windowsa spojiti na 1. laptop i ići na net, kada odem u debian onda s naredbom #iwlist scan vidim na popisu i onu wireless mrežu sa 1. laptopa ali ne znam kako točno treba izgledati /etc/network/interfaces da bi se spojio s debianom sam bio u lan-u (žičano) s prijateljevim laptopom koji je bio na netu, i skinuo sve drivere za matičnu, ne mogu s debianom na net žičano (ne pitaj, preduga priča ![]() ![]() Edit: računaj na to da je ad hoc nezaštićen, bez ikakve enkripcije, nikakve komplikacije, samo najjednostavnije spajanje na wireless |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
Daj output od ifconfig -a i od iwlist scan |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
![]() evo, sve je riješeno ovo sam stavio u interfaces u slučaju da netko bude imao isto pitanje Code:
auto wlan0 iface wlan0 inet static address neka_adresa netmask mrežna_maska gateway gateway wireless-essid IME_MREŽE wireless-mode Ad-Hoc ![]() i hvala na pomoći ljudi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
Pa stavi neki drugi onda :-) |
![]() |
![]() |
|
|