|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
Dodavanje RAM memorije
Imam sustav Win7 pa bi tija malo dodat memorije. Imam ploču ASUS P5W DH Deluxe. na nju imam 2x512 MB DDR2 ja mislin kingmax memorije, nisam siguran proizvođača. Sada bi htio dodat još 1GB pa me zanima, na što da obratim pažnju? dali bi tribalo da je DDR2 , može li DDR3 memorija, ali dali je bitno da je isti proizvođač ista brzina sabirnice itd... ili je to nebitno, da uzmem bilo šta??? da uzmem jednu od 1GB ili 2x512MB... jesu li ti detalji uopče bitni , il da samo uletim daj bolan 1gigabajt!....?? pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Bilo bi ti najbolje da imaš dva keksa od 1 Gb, to je ploča za DDR2 nikako DDR3. Preporuka: http://www.nabava.net/trazilica.php?...=Pretra%C5%BEi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Koju memoriju ja mogu dodati na postojecih 6gb u moju plocu ako koristim trident memoriju. Nekuzim gledam g-skill od 4gb 2x2 pa ako su to dva keksa jedan mi ostane prazan? Ili moram imati bas 3 plocice i to iste kao sto imam sad? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Pardon moja greska. Mislio sam na trident chanell. Recimo ova: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.210.040 Zauzela bi mi dodatna 2 slobodna mjesta od tri koja imam. Jel bi to radilo onda? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Da ali ti to nije triple, MORA biti tri (tri) keksa!. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2012
|
Ja hoću kupiti dvije ram memorije Kingston RAM 2GB, DDR2, 800MHz ,to znači 4 Gb RAM - a, a na stranici crucial.com kažu da je maximum koji mogu koristiti 1gb po slotu evo što piše Memory: DDR2 PC2-5300 Memory Type: DDR2 PC2-5300, DDR2 (non-ECC) Maximum Memory: 2GB Slots: 2 Each memory slot can hold DDR2 PC2-5300 with a maximum of 1GB per slot.* Evo vam screenshot:http://i42.tinypic.com/33nzwxe.jpg Trenutno koristim RAM DDR2 dvije ploćice po 512 mb(ukuno 1 gb) Sad se bojim da ako kupim tu kingston neće raditi Može li mi netko opširnje odgovoriti Pošto trenutno koristim 1gb ram memorije ,koliko će ubrzanje biti ako stavim 4 gb jeli ima brzina veze s procesorom jer sam jednom u e-hrvatska(emisija o tehnologiji)čuo da centralni procesor postavlja granice mogučnost nekog računala,moj procesor ima 3.06 GHz Želim kupiti dvije ploćice RAM 2GB, DDR2, 800MHz Trenuno Imam RAM 512 MB DDR2 660 MHz(dvije ploćice po 512 mb - 1gb RAM) Zanima me hoće li raditi |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Bee-do Bee-do Bee-do, TUP
Datum registracije: Aug 2009
|
Kako i veli u specifikacijama od MBO: 2 DDR II DIMM memory slots (supports up to 4GB memory) Supports 1.8V DDR II DIMM Supports dual channel DDR II 533/400 DIMM Znači možeš staviti 2x2GB DDR2 module na 533MHz. Mislim da su se ipak na crucial.com-u zeznuli, jer ako tvoja ploča podržava 4GB, a imaš samo 2 mem slota... matematika je očita! ![]() Samo pazi da kit koji uzmeš bude jedan od navedenih na listi podržanih memorija tvoje MBO.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|