|
![]() |
#1 |
Uptime freak
Datum registracije: Dec 2002
|
ATI + 3D monitor?
Bas citam recenzije: http://www.pcekspert.com/articles/939.html Koliko kuzim ASUS ima dual-link DVI putem kojega moze prikazati 3D @ 120Hz @ 1080p? Samsung pak nema DVI, pa ni mogucnost "pravog" 3D-a u 2x60Hz@1080p ? Koja je situacija sa ATI/AMD + 3D monitor? Radi li to uopce? Jedan od dva recenzirana 27" monitora bi se spojio na 5970. Moze li ta kartica isfurati 120Hz? Kako to radi, jednako dobro kao nVidia ili je trenutno jos uvijek bolje igrati se na nVidia grafickim? E, da, i taj prvi Asus dolazi u paketu sa nVidia 3D Vision Kit-om. Postoje li neke druge (aktivne) naocale koje se mogu nabaviti kod nas a da rade s tim monitorom? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Uptime freak
|
E, da... ne govorim o filmovima nego o igrama, zato je bitna graficka kartica. Uz malo istrazivanja dosao sam do podatka da ATI ima pandan nVidiinom 3D Visionu, zove se HD3D, i radi uz neke "recommended" 3D displeje, kao npr. T27A750 Ali, problem je sto T27A750 nema DVI input vec samo HDMI, a prema specifikaciji HDMI 1.4a, kabel ima premalu propusnost za 120Hz pri 1080p, pa je taj monitor ogranicen na 1280x720 @ 120Hz... Postoji drugi Samsungov model sa DVI ulazom, zove se S27A750, ali ga ne mogu naci nigdje za kupiti. Dakle koliko sam shvatio samo Dual-Link DVI moze progurati "full-HD" pri 120Hz (odnosno 2x60Hz, za svako oko po 60Hz) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#7 |
Outer Space
Datum registracije: Jul 2007
|
120 hz monitor ti treba za prikaz po oku 60 hz.Bitne su naocale i graficki driver.Ako to nabavis mozes igrati u 3D-u.Drajver imas,jos ti samo trebaju naocale,a ja koliko vidim nema nigdje za kupiti AMD 3D naocale. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
AMD ne proizvodi 3D naocale. Koriste se one koje dodju uz monitor (TV) ili one koje posebno kupis. http://www.amd.com/us/Documents/AMD-HD3D-FAQ.pdf Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 |
Uptime freak
|
Dakle samo da zakljucim pricu, ATI/AMD graficka + 3D monitor i bundled 3D naocale, plus iZ3D driver ili DDD, proizvode 3D sliku kako treba? Ako je tako, sad treba naci monitor uz koji ide bundle naocale, ali da ima DVI port radi igranja u full HD @ 1080p pri 120 Hz |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
LG ima jos uvijek 3d monitore 23 sa naocalama za oko 1700kn. Mislim da ima u HG spotu.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|