|
![]() |
#901 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Ja imam 6870, a prije toga 4890 i razlika je nebo i zemlja, najdraza stavka nove graficke je mala potrosnja struje gdje mi je stara graficka ovako idle trosila 138W, a nova 122W s tim da jos sad unutra imam i SSD.
![]() |
#902 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
..ja sam probao OC-at graficku...te iako testovi pokazuju da je sve OK ...U BF3 su mi pucale teksture..tak da sam odustao od te igre... gledajući po raznim testovima...OC-ana kartica bash i nije davala nesto spektakularne rezultate...par FPS-a .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#903 |
Game, PC ,motobikes, bike
Datum registracije: Jan 2010
|
Ljudi, zna li itko koja je najbolja tehnika stavljanja kulera na ovoj kartici, da baza lipo legne na gpu? Otkako sam minja pastu MEMIO i shadercore su previsoke, a GPU temperatura je normalna(oko 80 stupnjeva) kao i prije. Probava sam par puta isponova ali bez uspjeha, čak sam i šajbice stavlja ispod backplatea ko na ovom linku ali opet ništa. Evo ss gpu-z ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#904 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
To je gore "stock" kuler ili? Temperatura je tako tako, jezgra ok ali ove dvije su katastrofa. Kakav imaš propuh u kučištu? Ugl., dok isprobavaš to pazi da si "neskrhaš" jezgru.
![]() |
#905 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Jel bi mogla 4890 radit sa Sharkoon Silentstorm 430W napajanjem? 29A piše snaga na 12v railu... Optiku nemam, imam 2 harda spojena, E8200 i 2 plocice DDR-a..
![]() |
#906 | |
Game, PC ,motobikes, bike
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
Cooler je stock xfx-ov nereferntni s 4 heatpipea-ovakav Propuh je dobar, do montaže je sigurno zato sta gotovo svaki put kad nanovo montiram temperature drugačije, čip je skroz mali pa nikako pravo pogodit. Dali na backplateu triba stegnit svaki šaraf koliko ide ili kako? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#907 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#908 | |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#909 |
Registered User
Datum registracije: May 2012
|
ATI 4890 problem sa grafom mislim rami crvene tockice
Kad god pokrenem igru baca display drivers stop working i pun ekran tockica i kockica crvenih probo drivere reinstal i nista ima ko kakvo rijesenje ili bacit grafu u smece |
![]() |
![]() |
![]() |
#910 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Napiši točno o kojem se modelu radi i reci nam kakve su ti temperature bile. Zatim jesi dobro reinstalirao i očistio drivere pomoću Driver Sweepera? I zadnje što ti preostaje da detaljno rastaviš karticu, znači skineš kuler s nje, očistiš staru pastu, staviš novu i očistiš kuler i grafičku od prašine. I ako to ne pokaže nikakvih rezultata možeš ju stavit u pečnicu i probat s tom tehnikom, naravno isprobaj sve navedene točke i ako ne ide onda se javi tu u ovu temu i dečki će ti sve objasniti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#911 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ekran pun točkica i kockica obično sugerira da je crkla memorija na grafi. Popravak nije moguć. Možeš pokušati s pećnicom, ali sumnjam da će to riješiti problem.
![]() |
#913 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
12.05.2012 posljednji post ![]() nema veze, ja samo da se pohvalim sa temperaturama pod kombustorom: http://www.pohrani.com/f/1f/ua/sbcHJKo/msi01.jpg http://www.pohrani.com/f/3U/Id/COlJWrC/msi02.jpg grafa je imala stock hladnjak koji je takav kakav je, los, bucan, lagano je ventilator i prozujao. uglavnom, ovo je sada pod S1 plus, jezici su na memorijama dok VRM-e hladi rucno napravljeni hladnjak od P4 stock hladnjaka ![]() uz ovakve temperature je i vrlo dobra razina buke, ono, cuje se, ali negdje kao stock na 30-40% okretanja. sada je to to ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#915 |
Osobni opis - pitaj me
|
a djubre je u kompu jos uvijek, pa ono........ nije mi se dalo vadit ju vanka, a sada je vec S1 pritegnut, pa se ovaj preko VRM-a niti ne vidi. ali ako mi se bude dalo, svakako bacim koju sliku ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#916 |
Osobni opis - pitaj me
|
![]() |
![]() |
![]() |
#917 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
To Burko, nema do desank.. pardon DIY metode ![]() Najviše me bija zanima ovaj P4 stock odron kojeg si otpila i nakeljija, ali vidim fino je to sjelo i šta je najbolje - dobro hladi. Samo malo opaskica - ako imaš hrpu istih vijaka šta drže ovaj P4 heatsink, "žrtvuj" ova 2 tako da ih skratiš čim izađu sa stražnje strane PCB-a (pretpostavljam da su dvi vide u pitanju gledajući fotografije). Vjerojatno te boli kifla šta vide strše onoliko, jer se grafa i ne vidi u kučištu, ali mene osobno bi veselilo, i izgledalo bi ko da je profić radija na kartici a ne ja ![]() Pohvale za trud i ideju ![]()
![]() |
#918 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Btw, ako nekom treba zalmanom vrm heatsink za 4890 imam jedan nov, ne montiran. Lako se za pare dogovorimo ![]() Kazu da pase i na 4870 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#919 |
Osobni opis - pitaj me
|
@Drvoje, vec sam ja nesto slicno radio - klik!. i tamo sam stavio krace serafe, ali da ga jebes, nisam imao u tom trenutku krace niti ljepse ![]() cak bi oni mogli ici i kontra, navoji prema samom S1, ali nisam se htio zezati. ovako jednostavno ne izgleda onoliko bolje koliko moze, ali funkcionira i apsolutno je manje bitno sto to malo strse ![]() i hvala na pohvali ![]() @cuks sad se javi...... bas sam malo pronjuskao po njuskalu i ovdje da li ima tko ovoga zalmana - nula bodova. pa sam se odlucio napraviti ga, iako s ovim bi garant imao bolje temperature posto je veca povrsina......... jedino nisam 100% siguran da bi isao zalman ispod S1, to me isto patilo pa je pala jos lakse odluka na rezanje i turpijanje ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#922 |
Split resist itself!
|
Može neki link na tu grafu (da se vidi točan hladnjak i koji model je u pitanju)? Ovako odoka (s obzirom da je Furmark odron u pitanju), temp. su ok (u 99% igara su ti manje, a VRM temp su manje u igrama u 100% slučajeva ![]() Ja bi svejedno link za detaljnije trolanje ![]()
![]() |
#923 |
Premium
|
Radi se o referentnoj 4890, to jest Sapphire izvedbi s onim bubanj ventilatorom. Detaljno ju očistio, skinuo sve one stare termalne podloge, jer su bile očaj i stavio 2,5mm debele nove svugdje gdje su bile i stare. Na gpu je MX4, no on je i više nego ok pod loadom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#924 |
Split resist itself!
|
Aha onaj turbinski odron ![]() ![]() Do litnjih temperatura si relativno miran, eventualno možeš stavit neki 12cm vent u kejs na bočnu stranicu u razini grafičke (da upuhuje zrak prema njoj s obzirom da turbina uvlači zrak), ili na dnu kejsa da puše u vis (ako je ispod grafe i nema drugih smetala ispod grafe - zvučna, TV ili neka treća kartica...) BTW Nadam se da debljina termalnih padova koje si stavija ne odskače puno od tvorničkih (tj. da se pasta na GPU dobro razmazala kao dokaz dobrog prijanjanja između coolera i GPU-a).
![]() |
#925 |
Premium
|
Sam gpu heatsink je odvojena cjelina koja kada je zašarafljena stoji odmaknuta od ostatka metalnog frame-a, tako da oko toga neće biti problema. Ono što me zabrinulo je ta VRM temperatura, jer iako termal padovi bili u pola milimetra iste debljine, kada se frame stavi na pcb, nema se gdje vidjeti jel se pad priljepio s dvije strane ili ne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#926 |
Split resist itself!
|
A temp. prije promjene padova su bile u Furmarku?! Ako ti grafa neće bit za majnanje ( ![]() Moja je "malo" skuplja i ima 2x10cm ventove koji pušu po ciloj grafi pa pogledaj temp. od maloprije u Furmarku (u igrama je sve to ispod 70-tak stupnjeva). ![]() Na mojoj je isto (navodno plastični ![]() ![]() Onaj tvoj je nadam se aluminijski ![]()
![]() |
#927 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
@pawzilla - bit ce to ok, ako je neces oc-at. Samo redovito cisti od prasine i gg. Te kartice se ionako dosta griju, a vrm dio pogotovo. Ja ne znam jesam li uopce uspio spustit temperature vrm-ova ispod 100C, iako sam imao AC accelero s2 sa 2x120 mm venta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#928 |
Premium
|
Ma kakav OC, eventualno undervolt ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#929 |
Split resist itself!
|
@cuks Na koliko si otprilike drža te ventove (ili taj iznad VRM-a), i da li je naponska regulacija bila "gola" ispod S1, imala mali heatsink, ili full cover blok? ![]()
![]() |
#930 | |
Osobni opis - pitaj me
|
Citiraj:
jest da zahjeva posla, ali ogromna razlika je od 20-25°C. da ne kazem da se moze jos spustiti dolje, ali se meni nije dalo kemijati.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|