|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
"Najbolja opcija" Rutera za T-com
Ispričavam se ako možda nisam trebao otvoriti ovu temu i ako je već bilo priče o ovome, nisam našao. Trenutno imam TG782 ruter, ali nisam zadovoljan njegovim performansama, i htio bih ga promjeniti, pa me zanima koji bi bio najbolji izbor rutera za korisnike T-coma ? Bitno mi je da se lako mogu otključati portovi za igre i PS3 . Hvala na svim odgovorima i savjetima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Prastari Siemens 555.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Da, to je "taj", jedan od rijetkih "rock solid" uređaja / postaviš i zaboraviš na njega, potrudi se malo i potraži stare teme / postove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
A što je sa Gigaset Sx763 ?? Kakav je on u usporedbi sa 555 i tg782 ? Pitam jel bi ga mogao uzeti od kolege, njemu ne treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
imam SX763, otkljucan i gore je postaavljen VOIP, MAC filtering, WPA2 i ruter je stavljen u PPPoE (Always ON) konekciju. Podesen je port forwarding (5 portova) i DynDNS servis. Zna se dogoditi da se jednom u tjednu "zblesira" na nacin da izgubim konekciju na internet te dok se na njega spojim pise neka poruka tipa "Disconnected Line-Loopback". Nakon toga samo kliknem connect i dalje se spoji te je sve ok. Inace sam generalno dosta zadovoljan routerom, samo ta rekonekcija jednom tjedna nekad zna malo razivcirati ![]() Sjecam se da je SE555 bio ok router ali je i on imao svojim musica (trebam se prisjetiti) tako da sam ga mijenjao za SX763. Od novih routera sto T-Com nudi, mislim da je SX763 najbolja opcija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Proktolog
Datum registracije: Oct 2005
|
Ja imam SX763 negdje oko godinu i pol. NIKADA ni jedan jedini problem (imam i maxtv). Prije 10-ak dana sam stavio dd-wrt na njega i samo čekam update za IPTV. Ako možeš, uzmi taj router i neće ti biti žao...
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
sx763 samo sa dd-wrt ili openwrt. T-com firmware teška puš****. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Zanima me, pošto neznam, da li bi mi odgovarao strujni adapter od TG872 za se555 ???? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prvo, kakve veze to ima sa temom ? Drugo, teško potražit po netu specifikacije ? SE555 traži DC 12V 1.2 - 1.5 A |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Pa pitao sam ovdje pošto se ovdje pisalo o tome, nisam htio drugu temu otvarati. A malo mi je problem, jer pišem sa mobilnog uređaja, pa sam htio provjeriti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
zivio sam u uvjerenju da su D-linkovi routeri dobri, oh boy was I wrong ![]() nakon sto sam stavio SE555 (non T-scum FW), preporodio sam se. kupio sam jos jedan polovni za rezervu ;-). preko noci ga gasim jer mi je u sobi gdje spavam tako da je i resetiran jednom dnevno te cjelo vrijeme preko njega, switcha i voip centrale pusu 2x12cm venta. rock solid ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
SE 555 je najbolji uređaj koj je t-scum ikad nudio. Kasnijim uređajima su svojim fw-om totalno shebali koncepciju. D-Link G584 i 684 su klasični primjeri toga gdje si od polu-krame stavljanjem originalnog fw-a dobio pošten uređaj. Mislim da boljega od 555 više ni neće biti.
![]() |
#16 |
Premium
|
Evo i ja sam zadovoljan sa ovim ruterom. Hvala na preporukama. Na tg782 dok god sam ugasio UPnp, na Playstationu 3 mi je izbacivalo NAT type 3, uopće nisam moga igrati online. Sa ovim se 555, i ugašenim UPnP-om bez ikakvih problema dobijem Nat type 2 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|