|
![]() |
#1 |
eXe
Datum registracije: Feb 2005
|
sto moze r9500?
Pozdrav nov sam u overklokanju, pa dajte neke hintove kako to napraviti, sto nikako ne napraviti i sl. Znam za onaj ATi Tool, tamo idem da pogledne najvecu mogucu frekvenciju ili? btw imam samo neki bakreni cooler na grafulji, to treba odmah mjenjati? cujem da neki stavljaju cooler na memoriju od kartice??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Samo dobro prozraćeno kućište, eventualno promijeni pastu na GPU-u. Za početak. Skini si RadLinker ili ATI Tool, ili ATI Tray Tools i clockaj ![]() Nemoj previše obraćati pažnju na te artifakt testere, bolje je pomalo dizati GPU i memu i vrtiti testove. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
za testiranje najbolje neki od 3dmarkova (2001, 2003 ili 2005)... pokreni 3d mark, stavi da ti testove ponavlja, jedno 3 puta i gledaj jel ti baca po ekranu nekakve artefakte (kao da slika puca... ![]() ![]() e, da, nemoj dizat zajedno frekvu gpu-a i memorije, prvo testiraj jedno pa drugo... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
daj napisi nest vise o grafulji. jel 128bitna ili 256, kako je poslozena memorija i koliko je ima. neke 9500 kartice sa 128 mb se daju softmodat u 9700 tj daju se odkljucat jos 4 pajpa pomocu omega drivera.(nazalost ja nisam te srece al nebum na miru dok nekaj ne iskemijam) time se dobija odmah cca 50% bolji rezultat
![]() |
#5 |
eXe
|
FERRYS, u joined the club... niti ja ne mogu softmodati... imam Sapphire 128mb 256bit, sa L-shape memorijom... mene samo zanima ako dizem tu frekvenciju da li stvarno mogu vidjeti kakvu razliku u igrama? imam xp 1600+, giga rama... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
za vlasnike 9500/9700 kartica; jesu li vam stock coolri gore il neki drugi? prodao sam stavit prst s druge strane gpu-a na karticu i poprilicno je vruc, skoro da se neda drzat prst gore. pretpostavljam da to nije dobro pa nabjeravam uzet neki artic silencer gore. dvoumim se izmedju univerzalnog VGA i ATI1 silencera.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#15 |
eXe
|
daj tocan naziv i cijenu? kupljeno u...? |
![]() |