|
![]() |
#24961 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
on bar ne skriva dokaze, ti si sirotog pesa sfasiral u cesnjovku ![]() nego ontopic... zderonje imam pitanjce.... imam teglu domace masti i imam 3kg domaceg krumpira. jeste li ikad pekli pommes u masti? palo mi to na pamet jucer ![]()
![]() |
#24963 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Bolji mi je na masti nego na ulju. To sto je navodno mast nezdravija od ulja...tko ce vise znati je li bolja mast od domaceg gujde ili suncokretovo ulje rafinirano benzinom.
![]() |
#24964 | |
R.I.P Mitzek
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() nek kaze ko kaj oce,al misljenja sam da je zdravije nego ulje od pitajbogacegasvene izrafiniranog... naravno pricamo o kolicinama primjerenim jednom kucanstvu, mjerna jedinica 1Žd(jedan žderonja) :P
![]() |
![]() |
#24966 |
|
onda u nedelju bude tako ![]() sve je domace skroz, krumpir nije sprican nego posipavan pepelom, pajceki nisu jeli kostovit, niti mekinje, samo domaca kuruza, jabuke i tak dalje ![]() ![]()
![]() |
#24967 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24968 |
|
jos se dvoumim kaj bum od mesine napravil, nebum sami krumpir jel ![]() s obzirom da u subotu moram u zg, mozda bi na dolac malo po mesine pa napravil pljeske za pomfac, taman ima jos pol tegle maminog ljutog ajvara ![]() edit: ![]() od ovog siroceka je nastala mast ![]() ![]()
don't use ATA/SATA, it's bad for your health ![]() use ![]() ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: riceburner. 24.02.2012. u 09:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24969 | |
driver
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#24970 | |
Premium
|
Citiraj:
Već dugo nisam radio domaće, a zalihe se potrošile, morat ću i ja uskoro napravit novu rundu ![]() Ja neki unikat recept nemam, jer često eksperimentiram i mijenjam omjere i začine. Ali uglavnom, ono što je meni uvijek ''in'' je ovo: Na 1kg mesa (junetina (može govedina) i svinjetina pol pol, vratina ili lopatica): 2 srednja luka sitno nasjeckana, 3 češnja češnjaka protisnuta, žličica papra, dve do tri žličice soli (po želji, jel), pol deci mineralne i malo ulja. Sve to skupa dobro, dooooobro promiješati i oblikovati pljeskavice. Prije oblikovanja dobro je da smjesa malo odstoji. ja pokenad znam ostaviti jedan dan u friđu, pa onda drugi dan dodati još malo mineralne, promiješati još jednom i oblikovati pljeske Za one koji vole ljuto - dodati dva sitno sjeckana fefača i malo dobrog chilija u prahu ![]() Također, možete oblikovati velike pljeskavice, pa u sredinu dodat šnitu sira i preklopit pa stisnut rubove - eto pljeskavice sa sirom ![]() Neki ne vole dodavati mineralnu, ali meni osobno takve pljeskavice budu sočnije i finije, plus što se ne lijepe na roštilj (ako pečete na roštilju). Uz to kakva dobra lepinja ili somun popečen na ulju od pečenja, domaći luk i ajvar/kajmak i imaš ručak za 10 ![]()
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 24.02.2012. u 13:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24971 |
driver
|
je, tu smo negdje. Ja još dodam na ovu količinu dvije žlice ajvara ili adekvatnu količinu zmiksanih pečenih paprika ( kupljenih ). Varijanta sa sirom je bingo ![]() ![]()
![]() |
#24972 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Jel ih guliš za pečenje? Inače, ima u Metrou za kupiti velika piksa ljutih mljevenih paprika, ne znam kak se zove, ali za ovakve varijante je taman ![]()
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 24.02.2012. u 14:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24973 |
Guest
|
Također slično. Samo kaj još dodam u to sira ful sitno nasjeckanog. Ako je u tavi pečem na teflonu pa mi se sir ne zakelji, a na roštilju isto dobro. Draže mi je tako nego cijelu šnitu. Također prije malo špreka popržim dok je hrskav i onda u smjesu hitim! Mljac! ![]() Uz to jednostavno kajmaka drmnem, sve u lepinju koja je zapečena na roštaču te malo kiselih krastavaca i vozi :P |
![]() |
![]() |
#24974 |
driver
|
![]() |
#24975 | |
Premium
|
Citiraj:
Dobra ideja ![]() Inače, kome se ne da radit svoje pljeske, u Velikoj Gorici ima neka mesnica koja radi izvrsne pljeske punjene kajmakom. Frend kupuje tamo stalno, ako nekog zanima pitam kak se zove ![]() @Panoramix, meni se ne da gulit paprike, koža mi ne smeta a fino je sve skupa ![]()
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 24.02.2012. u 14:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24977 |
|
![]() evo rucak se krcka, nasel jos neke kobase pa ubacil, nemre skodit ![]() a kaj se tice pljeski, nis ne eksperimentiram, 3/4 junetine 1/4 pajcek, sol, sareni papar, ljutine kaj imam najblize, malo senfa, paprike friske, zlica masti ako ima, ak ne malo ulja, jedno jajce, persin, cesnjak, kako koji puta sam raspolozen... kad imam puno volje, onda napravim sa sirom, a sir uzmem kladavčanka...
![]() |
#24978 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Vezano za pljeske, kod mene je jako vazna stvar, nasjeckani luk staviti u gazu i dobro ga iscijedit. Puno su "lakse" pljeskvice za zeludac. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#24979 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Kad bi još pljeskavicu neko i sažvako za tebe, pa to bi bilo besprekorno. ![]() Kakva je pljeskavica ako je se ne sjećaš bar 5-6 sati? ![]()
![]() |
#24980 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Danas nekakav galofak pureći zabatak sa krumpačem i cikla ![]()
![]() |
#24981 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Za ručak je bila repa s grahom, a sad smo se ubili u palačinkama sa nutelom, preljevom od čokolade i jagode i šlagom. Od svakog punjenja po malo ![]()
![]() |
#24983 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Goveđa juha, kuhana govedina, pileći zagrebački, pohana svinjetina, pomfri, salata. Današnji desert muffini ![]()
![]() |
#24984 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Evo čemu služi iPad. ![]() http://www.youtube.com/watch?feature...&v=94M1BstxYEE ....kćer pita oca je li zadovoljan s novim iPadom kojeg je dobio za rođendan. Čini se da on baš ne prati tehnologiju, ali je zato iPadu pronašao zanimljivu namjenu....
![]() |
#24985 |
Super Moderators
|
Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 27.02.2012. u 16:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24986 |
Super Moderators
|
Danas juha-ramstek, koščoba, malo mišića i hrpa grincajga. Domaća taranica. Sutra bude moja omiljena papica-junetina iz juhe, pire i paradajz-sos ![]()
![]() |
#24988 |
R.I.P Mitzek
|
danas je dan koji je,vrijeme je identicno kao i prije 4 godine...krecem u pohod na server,zovu me spek i klobase...sve si mislim bum se i za njega razvalio(to se ja tjesim,posto i inace jedem toliko ![]() ![]() u slast!!
![]() |
#24989 |
Premium
|
Bio na kavi s Panoramixom, lijepo smo se podružili i napričali ![]() Usput smo razmijenili otrove ![]() Ja njemu flance, a on meni suhe ljute papričice i svježe scotch bonnet, za koje ste ostali uskraćeni na žderama ![]() Odrezao sam si nakon juhe mali komadić i pojeo, fina ljutina i dopadljiva aroma ![]() I sad 20 minuta kasnije u grlu me peče, a bome me peče i usnica, jer sam bio dovoljno lud da stavim na usnicu a ne drito u usta ![]() Zemljače, ![]()
![]() |
#24990 | |
driver
|
Citiraj:
![]() Nema ljutih papričica do zagorskih! ![]()
![]() |
![]() |
|
|