|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2012
|
HP Pavilion ze4400 ne prepoznaje hard diskove
pozdrav svima.tražio sam dobar forum za računare pa sam naišao na ovaj. u pitanju je laptop hp pavilion ze 4400 AMD 1,8 GHz navedeni laptop mi je prijatelj dao da pokušam nešto uradit sa njim i već duže vremena nemogu da ustnovim o čemu je riječ. laptopu je navodno "crko" HDD.do sada sam promijenio 4 HDD ali ništa.uglavnom ovaj zadnji hdd Toshiba 30 GB,prepoznaje ga bios ali kad treba da instaliram XP na njega neide.izbaci poruku da je hdd damage,međutim sigurno znam da je hdd ispravan.tako je izbacivao poruku i kod ostalih hdd koje je uspio prepoznati bios.koristio sam i hirens CD,i na njemu prepozna hdd ali neznam šta dalje da uradim. da li bi izlaz bio da pokušam flash biosa.trenitno je neki "KAM 1.58". ima li neko ideju |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Nije mi jasno zašto se toliko štedi na opisu problema, imam dojam kao da su na ovakvim forumima čarobnjaci koji će nešto napraviti iz ničega. Ovaj gore post je dobar primjeri sad kad netko predloži da se u biosu promjeni sata mode dobije se odgovor "pa naravno to sam prvo napravio" pa čovjek koji je pokušao pomoći se osjeća pomalo debilno... nema veze.. Doee jesi li u biosu promijenio sata mode |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
S tom starom kramom ti se ne isplati zahebavati. Koliko vidim ovdje, hard je imao zaštitni čip i bez njega lap ne fercera. Takav hard ti mogu ugraditi samo u HP servisu što je preskup sport. Prodaj lap u dijelovima i kupi novi. EDIT: e esade, informiraj se prvo nego lupiš nešto. U lapu je ATA hard i ne treba mu SATA mode za XP niti ga ima u BIOS-u.
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Da, prvo sam trebao pogledati koji je lap, hebiga rijetke su te krame ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
ovaj sad HDD Toshiba,prepoznao je bios ali nemogu na njega da instaliram OS. ranije kad sam nabavio HITACHI HDD prošla je instalacija osim nekog cab. drajvera koji sam morao tokom instalacije preskočit.kad je sve bilo završeno i kad je trebao da poslije restarta podigne sistem odmah je ekran poplavio i u tren se ugasio i to je to. da, i još da dodam...laptop normalno funkcioniše sa USB sticka.naime, na USB stick sam instalirao Lucid Puppy, OS (129 MB) i prilično je dobar,imam i internet konekciju,međutim, znam da to nije dugotrajno pa sam zato htio da pokušam oporavit HDD... Zadnje izmijenjeno od: doee. 07.01.2012. u 14:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
da li bi pomogao flash biosa?vidio sam da ima novija verzija! nije neka šteta ako i zabrljam tokom flešovanja!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
a jesi probao instalirat neku linux distru na hdd ( onaj na koji ti je htio install wina) stavi si linux mint i bit ce ti bolje nego bilo koji win . (ako nisi gamer) ps. mozda da i ubacis neki sd card od 32 gb (nije skup) i opet mozes stavit win gore i da lap funkcionira pps. to je sve ako je tvrdnja od kokosa tocna da treba original hp hdd i njihov servis |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|