|
![]() |
#18992 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
ja želim proljeće, ovo doba i pust grad samo za sebe ![]() prije toga pivue sa Čukom ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18993 | ||
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18994 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
A čuj, ja sam vozil utrke 5 godina na lošijim biciklima nego sad i jednostavno nisam imal priliku za bolje i lakše i nije me to tolko mučilo. Sad sam si uspjel napokon kupit i složit bajk kakav sam htio, a to čekam od 2002. godine. Smanjivanja težine košta i ima Sile praf. Ja sam pljunul samo za ramu 1600eur, a da ne pričam koliko dođu kotači, XX grupa, SID WC itd. Bicikl sad ima 8.9kg, a kad uzmem lakše kotače, imat će 8.5. I samo tih 300g na kotačima me bude koštalo 550eur razlike. Na kočnicama i pedalama ne mislim skidat kilažu jer je to čista glupost. Ne mogu smislit Eggbeater pedale jer imaju malu gaznu površinu. A svi vi koji si mislite da je to bacanje love, probajte s takvim biciklom odvozit neki uspon ili ravnicu pa budete vidli kaj znači lagani i kruti bajk. Jednostavno se leti s njim. Meni nije cilj se spustit čim brže, nego se popenjat. Tak sam oduvijek razmišljal. Kad se vrijeme popravi, budem došel prvom prilikom na Sljeme pa možete probat o čemu pričam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18995 |
Moderator
|
S ovim se nije nit za šaliti ![]() Kako je meni ovaj Banshee Prime odličan. Jako slična geometrija kao i Kona Satori. Primjer Banshee Prime-a, počeli su ih shipati distributerima: http://i61.photobucket.com/albums/h5...MG_5389-es.jpg Za Sljeme brijem dušu dalo. Pogotovo kojekakvi jači usponi i duže ture.
![]() |
#18996 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
![]() Ja sam više ciljal na isplativost toga, tj. skupoću recimo volana samo zato jer je lakši, a ništa kvalitetniji (a i ne mora biti). A da bi drastično smanjil težinu očito treba izdvojiti dosta love (ovisi naravno i koja je polazna težina). A očito je i da svima nije isplativo jer bi onda odmah uzeli/složili bicikl od kojih 10kg. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18997 | |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
![]() tu ol vejt vinis: ima manje grama svoje prednosti, ali ako nadjem, poskenirat cu sliku moje xc race pile iz 1993, s ponosnih 15kg čistog čelika xt cantilever brenze i mogle su se bez problema trke vozit i svi smo ostali zivi, a onda su staze jos bile fakat kozji putevi... kak veli drugar preksavec, za penjanje je bitan lagan i krut bicikl, al svako ima svoje preference, hard core XC vozaca je sve manje, svi su presli na neke druge stvari AM i slicne derivate.... saki bedak ima svoje veselje...
don't use ATA/SATA, it's bad for your health ![]() use ![]() ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: riceburner. 09.02.2012. u 08:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18998 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
svatko ima svoje zelje,snove(razlicite financiske mogucnosti) pa je tesko sad o isplativosti pricat..po meni se nabrijavanje po tezini isplati tek kad si u top fizickoj formi,ipak bicikl nejde sam bez obzira kolko ima kila a za zdravlje je bolje da sebe dovodis u red a ne bajk... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18999 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Mene skidanje mase s bajka zanima samo u pogledu kad bajk treba nositi uzbrdo pa da mi je lakse, a kad ga treba voziti uzbrdo zaboli me koliko je tezak. Eh sad, Fuel je bio tezak oko 13.3kg, to je za fulku OK tezina (meni) i lako se vozi a bome i nosi ![]() Sto se samog bajka tice meni je na prvom mjestu da je - udoban, zatim zabavan, onda brz nizbrdo...dalje nije bitno. Nekako mi bajk od 10kg nikako ne pase uz mene od 100kg ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nik. 09.02.2012. u 09:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19000 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Niti jedan hobi nije isplativ, da se razumijemo (sa financijske strane) Gušt je druga stvar, ako ti je gušt imat trenutno najlakši pogon - imaj brende meni ne smeta Ipak bi trebalo negdje podvuć crtu s obzirom na financijske mogućnost a ne skidat 200 grama i izgubit kruh za mjesec dana |
![]() |
![]() |
![]() |
#19001 | ||
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() Ti pij pivu, a ja cu nes drugo jer ne mogu to pit ![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19002 | |
Avocado
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19003 |
sto da napisem ?!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19004 | |
Premium
|
Citiraj:
Onaj pad je bili malo friki za gledat, sreća pa si drugu kamenčinu na zemlji fulao... Jel se ide na Sljeme za vikend ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19005 | |
|
Citiraj:
![]() Onda smo se dogovorili ![]() Ja neidem jer cu vjerojatno radit subotu a nedjelju bi htio odmorit malo, ali kazem vam da se necete bas navozit. Mozda bolje da odete na Dotku il negdje gdje ima manje snijega. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19008 | ||
Avocado
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Evo jedan baš lijepi filmek. Ova staza u prvoj polovici filma je jebeno strma, čim na kameri izgleda tako. http://www.pinkbike.com/news/A-Day-I...ideo-2012.html |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19009 |
|
Ne kazem ja da nam ne fali skilla, ali se i ne lomimo u punom smislu te rijeci. Zalegnemo tu i tamo, srecom nisu velike ozljede, ali na svaki uzvik "Čuks down" ne mozemo gledati realno kao neki pad. Tu i tamo malo proklizemo, zamazemo dupe i idemo dalje. Drugo bi sad bilo da su to neke teze ozljede il nesto takvo. Hvala Bogu, nisu. Ali da nam treba prakse to definitivno. A da bi se spraksali trebamo biti cesce u brdima na biciklu sto je dosta tesko izvedivo (bar meni trenutno). Al doci ce i ljeto, samim time i duzi dani pa cemo onda moci i nakon posla do vrha recimo ![]() Btw, ne volim ni ja padat i definitivno mi to nije neki gust, al jebiga tu i tamo se zalomi ![]() Btw2, staza na videu je zaista strma ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19010 | |
Premium
|
Citiraj:
Ak ne takneš s ramenom tlo onda se ne računa kao PAD! To je zastoj samo! Treba mi još dosta experience pointsa do idućeg levela da dobijem skill pointse ![]() Sad će Sile - "Nerd alert" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19013 |
Premium
|
Ma ovaj Destro je zabrijao....samo kad se spoje rame i tlo je pad....to je to, ostalo se ne računa ![]() Staza na videu je predobra, odlično izgleda, ne sumnjam da bi nas trojica to odvozili uz pokoji kršlom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19015 | ||
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19017 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19018 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Dobar filmić nema kaj... Ja i dalje govorim da mi ima smisla skidanje težine do 10kg , poslije je već preskupo al ko ima para nek skida. Nekom je gušt slagat lijep bajk sa detaljima nekim , nekom je čvrst i sl. , a nekom je lagan. Meni je največi gušt kad skinem neku težinu s bajka , možda sam bolestan al jebiga , svi smo u neku ruku poremečeni. Evo kak sam napisao da ću dat popis kak skinut 1.3kg s mog bajka da pokažem Siletu da nije tak skupo : (cijene računam tak da sam svoj dio prodao pa onda kupio novi ) Kotači - 1000kn 300g - RM riješim za 800 i kupim circus monkey nabe i Author helium obruče i neke žbice. Pedale - 100kn 120g - Jajomlati ili Candy sl Sic - 150kn 100g - Svog za 100 riješim i kupim za 250kn onaj SI od 160 grama. Seat clamp - 0kn 20g - vratim svoj bolt on. Pogon - 300kn 300g - riješim svoj za 200 i kupim SLX za 500kn i maknem 2 šajbe. 1x9 - 100kn 170g - Maknem pr. mj i šifter i stavim lagani chainguide. Lanac - 150kn 70g - KMC x9 kupim i maknem stari 971 pc. Sic štanga - 0kn 30g - skratim sic štangu Steerer - 0kn 30g - također skratim i makenm spejser Ti skrewersi - 100kn 30g F. Fred ili Maxxis maxlite za stražnju gumu - 300kn 120g Sažetak : 2200 kuna i 1300 grama ( Sile je rekao 5500 kn. )
![]() |
|
|