|
![]() |
#62 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Nope, nemam potrebe ![]() Za neki drugi build možda, iako mislim da za te pare idem na nešto DIY.
![]() |
#63 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
E yebiga sad ![]() Ja cekam da ti to testiras, pa da ja odlučim, ovako moram sad nasljepo odlučit. Iako mi se nekako čini da bi moja diy varijanta bila dosta učinkovitija (4mm guma+8mm pjena) ali probel je sto je sve to skupa dosta skuplje, ali onda imam materijala za 5 caseova ![]() Mislim da bi ovaj vikend mogao malo pilit po caseu, krajnje mi je vrijmeme da počnem, da nebi opet ispalo kao vecina mojih modinga. Napravim ga do 70-80% i onda izgubim volju/ne da mi se/zadovoljan sam stanjem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Šteta cosmosa pilit ![]() Kažem, preskupo mi je da se s tim "igram" a imam ogromne rupe po kućištu koje su u funkciji, tak da nemogu njih začepit
![]() |
#65 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
![]() |
#66 | |
Premium
|
Citiraj:
Kazes, steta Cosomos pilit? Neka rješenja u tom Cosmosu si ti tak debilna, da se stvarno zapitas tko je to i zasto tako dizajnirao. Ono, hiend kućište,(dosuse stra par godina) a nemas di provuć (ali doslovno nemas) 24pin i cpu 4 pin žnjoru. Tak da moras pilit, hoćeš nećeš ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Jel ima tko kakvo praktično iskustvo s utišavanjem pjevajućih torusnih zavojnica (ili ima još potencijalnih elemenata?) u napajanjima pomoću vruće plastike? ![]() Moj Fortron 400W zna propjevat često pa bi valjalo nešto poduzet po tom pitanju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Premium
|
Ta jako često spominjana fraza :"zaljevanja zavojnica vrućom plastikom" u biti i nije tak jednostavna. Svaki put kad sam rastavljao neko napajanje, uvijek sam se sjetio te fraze, uglavnom treba prvo otkrit koji točno element cvrči i samo njega onda zalit, ostavit da se osuši i onda vidjet. Osobnog iskustva nemam, ali ne čini mi se da se to rješava u 2 minute. |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Pa ja baš čitam tu na forumu da se spominje zalijevanje plastikom, a nitko to izgleda nije isprobao. Gle, 99% je da jedna od onih većih zavojnica cvrči. Eventualno može bit da je jedan od transformatora, al to je već teže. Kondenzatore, a pogotovo poluvodiče možemo odmah eliminirat. Nadalje, jel bi se to trebalo radit s onim "pištoljem" u koji idu one valjkaste patrone? Ako da, ja baš nemam dobro iskustvo u ljepljenju stvari koje se griju pomoću toga, jer to vrlo lako otpusti pri malo većoj temperaturi. Koja je alternativa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Premium
|
Pištolj za plastiku je ok stvar, samo ovisi kakve patrone imas ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Premium
|
Inače, imam jednu Noctu-u i napravio sam direktnu usporedbu sa Scythe GT-om. Noctua se na 12V vrti na 1300 okr a GT na 1150. Preko potenciometra dobio otprilike i Noctu na 1150 okr i GT je poprilično tisi, propuh naravno jednak. S tim da se GT puno lakse pokreće na manjim voltaza (Nidecov servo sistem) Uglavnom, Noctua me nije ničim impresionirala, osim garancijom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Citiraj:
http://forums.overclockers.co.uk/sho...php?t=18324720 evo baš sad neki dan ugradio nh-d14 cooler s pripadajućim ventovima, ventovi se čuju na punoj brzini...al ispuštaju jako ugodan zvuk..onak ujednačeno strujanje zraka..znači bez nekih fluktuacija u zvuku tj. strujanju zraka (kao što zna bit slučaj da je vent izvan kućišta tih i sve super radi, a kad ga staviš na cooler ili na kućište javljaju se fluktuacije koje su naravno iritantne-doživio s hrpom ventova osim evo sad s noctuom)...apsolutno nikakva buka od motora, samo se čuje ujednačen protok zraka koji je čak i ugodno za čut iz kućišta... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
![]() |
#81 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Premium
|
Ja očekujem tu Pupin test, a on mrtav hladan:"Još stoje u kutiji" Imam ti ja par GT- a pa ko treba, javi. @Skyman Kod mene je bas suprotno, kod mene moji GT-ovi ispustaju bas onako ugodan zvuk, neovisno o tome jel su na 5/7/12V. Naravno sto veca voltaza to se vise cuje propuh, ali sama buka vneta je ugodna uhu. E sad, ima tu jako puno varijabli, konkretno tvoj link. GT ima jedan manji problem a to je tezina koja je cca 200g, i on je kao takav najtezi 120mm vent koji sam vidio, tako da kad imas 4-5 takvih ventova, moras malo vise paznje poklonit spoju tih ventova sa kućištem. Moja preporuka ide ovom: ![]() Meni se to pokazalo kao defininitvno najučinkovitija stvar za stisavanje ventilatora, tj vibracija i onih čudnih zvukova ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Koji test, s kojom opremom, u usporedbi s čim? S mojim F12? ![]() Bude nešto kroz koji dan, al to će biti sve na subjektivnoj bazi više manje ![]()
![]() |
#84 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
@srale7 Znaš možda gdje se to može kupiti kod nas. Ja sam ih nekad davno kupovao u Linksu, sharkoonove mislim, ali zadnji put kad sam ih tražio su me samo blijedo gledali pa pretpostavljam da ih više ne drže. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Premium
|
Bili su evo do neki dan u ponudi oko 15-ak kn, sad gledam po web i nemaju ih više u ponudi...i ja sam mislio sebi ugrabit koji... |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Premium
|
Ja sam te gumene pinove naručio sa ebaya, jer ispostavilo se da toga kod nas nema. http://www.ebay.com/itm/110799068759...84.m1497.l2649 8 komada 2,5$+2,5$ shiping |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |