|
|||||||||||
|
|
#2 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Prvo što mi je palo na pamet da bi ja za te pare složio bolju... |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Znači i kod vas je bio ![]() Sve OK ali ja sam zinuo kad sam vidio napajanje koje su utrpali u stroj.
|
|
|
#5 |
|
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Za te novce se može kupit SB svemirski brod .Preskupo. Podsjeća me na vrijeme kad su izašli prvi i7 procovi, samo što nisu bili baš tako papreno skupi. Nemojte mi zamjeriti, al ja samo stavim jaču grafu i to je to, a puno manje novaca. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Vrlo dobar test ali fali mi ono najbitnije zasto bi uopce razmislio o takovom setupu, Real world app Rendering speed .Mogli ste skinuti Cinebench (besplatan je) pa makar to probati ako vec nemate neki od komercijalnih 3D paketa ili Blender.
|
|
|
#7 |
|
Moderator
|
Pa ono i jest SB space ship. Unutra je SB-E. Konfa je odlična samo što ima poddimenzioniran grafički podsustav. A vezano za cifru, uzmi sve te komponente i doći ćeš blizu te cijene, možda koju tisuću manje. A MSAN ionako ima dosta visoke cijene. Također reci mi koliko je koštao LGA1366 Core i7 Gulftown kada je stigao?
|
|
|
#8 |
|
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
A bogte, 16 000 za pilu u kojoj dobiješ 560 Ti ![]()
|
|
|
#9 |
|
Moderator
|
A jeb ga kad od tih 16k 7,5-8 k ode na ploču + proc, još valjda 2k na napajanje, case je isto 1,5k. Skupi se ![]() A i MSAN nema baš cifre ko protis ![]()
|
|
|
#10 |
|
Super Moderators
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#12 |
|
Super Moderators
|
|
|
|
#13 | |
|
Administrator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]() Cinebench nisam testirao jer sam ga provukao u testu i7-3930K procesora prije dva mjeseca, a sada rezultat ne bi bio puno drugačiji. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Nema ni za dvije kilovat smisla Seasonic najjeftiniji ~2200kn, a mislim da bi sasvim solidnoodradio posao i jedan HX750 koji je 50% jefitniji i još bi mu ostalo snage viška.Nitko nekaže da to napajanje nije odlično, al je nepotrebno.
|
|
|
#15 | |
|
Administrator
|
Citiraj:
![]() Istina da ja ponekad volim predimenzionirati stvari (pogotovo kada je napajanje u pitanju), ali sudeći po SLI testu koji sam napravio dvije su GTX560 Ti dobrano potegle iz utičnice ![]() E sad, nadodaj umjesto 980X na standardnom taktu, jedan dobro OC-ani 3930K, pa još malo OC-aj grafike i vidjet ćeš da će 750W nekako brzo postati premalo u ekstremnim situacijama ![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Ja to gledam malo iz drugog kuta. Recimo da sam korisnik kalibra koji ću otić u trgovinu i kupit si gotovu konfiguraciju, kolika je vjerojatnost da ću dizat taktove i bavit se oc-om? Minimalna. Isto tako, kolika je potreba za OCat to računalo? (opet iz pogleda korisnika koji će otić u trgovinu i uzet gotovu konfiguraciju) No dobro, ako baš inzistiraš, HX1000 je 500kn jeftiniji od Seasonica. Za tih 500kn može se uzet 2Gb kartica, i treba naći još 500 za drugu od 2Gb od kojih će ta konfiguracija puno više profitirat od jednog skupog napajanja. Da se razumijemo, Seasonic je vrhunsko napajanje, i sam imam jednoga, ali ovdje nije potreban. EDIT: Naveo sam tog HXa jer mi je prvi pao napamet, vjerujem da ima i drugih koji bi zadovoljili a da su u tom cjenovnom rangu. AX850 i sl.
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 23.01.2012. u 11:37. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Administrator
|
Citiraj:
![]() Jasno, Seasonic je skup pa mozes ustedjeti na necem jeftinijem a dobrom, no poanta je da bi ti ipak moglo zatrebati 1kW ![]() |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Moderator
|
Taj HX nema baš nikakve veze s ovim Seasonicom. To je zastarjelo napajanje. Vezano za dve GTX560Ti i to je po meni slab sustav za onakvu konfu zbog načina korištenja videomemorije u SLI-u. U onu bi konfu fino sjela jedna HD7970 ili GTX580. Citiraj:
DC-TC-QC nema neke IRL razlike.
|
|
|
|
#20 |
|
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pa ne bi bilo loše ni sli 570ke sa nekim 3rd party stock kulerima. znam da nema tu puno razlike, ali eto šta ako kupujem komp i gledam memorijsku propusnost jer mi je bitna za 1fps u cod-u, a imam već 2500/2600... odustanem odmah ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Moderator
|
Takav stroj nema veze s gejmingom i suludo ga je kupovat za igranje. Pri tome naravno mislim na sam procesor. Iste rezultate u igrama možeš dobit uz puno jeftinije komponente.
|
|
|
#22 |
|
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
|
|
|
#23 |
|
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Administrator
|
Ma naravno da jesam, ali sad sam ponovno "provlacio" zbog veceg takta koji sam ostvario, kao sto i pise u tekstu...nema potrebe sad sve testove ponovno vrtiti i zapunjavat tablicu. Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|