| 
 | |||||||||||
|  21.01.2012., 19:20 | #1 | 
| Registered User Datum registracije: Nov 2007 Lokacija: Split 
				 | 

Hard disk error
			 Na bootanju mi izbaci ovaj error: Pri Master hard disk: S.M.A.R.T Status BAD,Backup and Replace Sad neznam jel to znaci da ce hdd sigurno sigurno odapet ili ima spasa ? Mislio sam u pocetku mozda da su virusi , al sam obrisao windowse ali izgleda da nisu jer i u novim windowsima sve zapinje , loadanje je presporo , nemogu skoro nista prebacit na eksterni itd. Konfiguracija je : GeForce 8600 GT Intel Core 2 Duo E4700 , 2.6 GHz Asus P5K Ako HDD-u nema povratka volio bi da mi preporučite neki hard , gledao sam malo po linksu i kolko vidim mnimalna cjena je 500 kn. Nadao sam se možda proć nešto jeftinije , kupit za nekih 300 kn , ništa preveliko , nekih 250 GB max. Hvala unaprijed! Zadnje izmijenjeno od: xjurex. 21.01.2012. u 20:46. | 
|   |   | 
|  22.01.2012., 12:12 | #6 | 
| Registered User Datum registracije: Oct 2007 Lokacija: sisak 
				 | Sniper je vjerovatno pitao zbog garancije. Mnogi i zaborave na garanciju ili ne znaju da diskovi imaju garanciju do tri godine. Već sam pisao negdje da mi je disk WD riknuo 8 dana prije isteka garancije i zamjenjen mi je bez problema a i dobio sam disk sa većim kapacitetom | 
|   |   | 
|  22.01.2012., 19:48 | #7 | 
| Registered User Datum registracije: Nov 2007 Lokacija: Split 
				 | Disk je sluzio za najnormalniju upotrebu u kompu , znaci 2 particije , na jednoj windowsi itd, a na drugoj spremljeni podaci m slike , glazba , filmovi , igre... Uspijem uc u windows ali previse blokaje i nakon par minuti iskoci onaj plavi ekran sa errorima nekim. Tako da sumnjam da mu ima spasa... | 
|   |   | 
|  19.07.2012., 10:20 | #8 | 
| Je suis Schumi Datum registracije: Nov 2006 Lokacija: Zagreb 
				 | Iz kompa sam izbacio Black OPS plocu s pripadajucim komponentama i stavio sve novo osim hard diska (komp 2). Na prvom bootanju nakon namjestanja u BIOS-u da mi boota s DVD-a, javlja mi se S.M.A.R.T Status BAD,Backup and Replace. Ipak, instalirao sam Windowse i sve je proslo bez problema. Nakon uspjesne instalacije OS-a, instalirao sam sve drivere. Bio sam na netu (provjeravao mail) i tad mi je izbacio Windows poruku da napravim back up jer je stanje diska lose i da mogu izgubiti podatke i bla bla... Napravio sam i full scan s HD Tuneom:  A prije toga i error check koji imaju Windowsi i sve je bilo u redu za obje particije. Bootanje prodje normalno, u radu nema nikakvog stajanja, disk ne proizvodi nikakve zvukove kojih nije bilo do sada. Sto da radim? Da kupim novi disk i spasim podatke ili nesto drugo s obzirom da dijagnostika kaze da je disk u redu? EDIT: Na kraju ce ispasti da se Asusica i Samsung ne vole.  
				__________________ Di sam stao? -Stalji smo onda kad je *ebem Šćepanović  | 
|   |   | 
|  19.07.2012., 10:55 | #10 | 
| Premium Datum registracije: Aug 2007 Lokacija: Samobor, HR 
				 | Zamjeni SATA kabl   ili port  | 
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  19.07.2012., 11:09 | #11 | 
| Je suis Schumi Datum registracije: Nov 2006 Lokacija: Zagreb 
				 | 
				__________________ Di sam stao? -Stalji smo onda kad je *ebem Šćepanović  | 
|   |   | 
|  20.07.2012., 00:32 | #12 | 
| EMP moderator Datum registracije: Apr 2005 Lokacija: Osijek 
				 | To nije problem s diskom nego s komunikacijom HDD-a i SATA kontrolera. Prošetaj HDD po portovima, promijeni kabele, instaliraj druge drivere,... i prati povećava li se taj broj. Ako pokreneš Samsungov utility, vjerojatno će sve biti u redu jer on ne čita sva SMART polja nego samo ona bitna za stanje diska. 
				__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"   | 
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  | 
| 
 | 
 |