|
![]() |
#24542 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Žderonje 20.01.2012 Klopa: Tor Jeltz Hammdija Organ? Snjakma Buljo Čupavi trouble MentalHarikiri Wolverine Panorama + chili micek_kc Daddy Cuga: Sisa Djuka Danas je bil pal bolognese a sad gledam nekakav jadnički komadić špeka kak usamljen stoji u friću pa si sve mislim da ga riješim muka ![]()
![]() |
#24544 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
jebote vidim stara bagra se okuplja bas mi je zao sto necu moci doci ![]()
![]() |
#24545 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
Ma kakav offtopic dok se o hrani priča ![]() Jučer sam otvorio kulenovu seku br. 2 (od 21) ![]() Prošle godine su ispale super, ali ove su još bolje (zahvaljujući homemade prahu ljutih papričica ![]() ![]() Danas sam na lisnatom sa sirom do popodne ![]()
![]() |
![]() |
#24546 |
Super Moderators
|
![]() |
#24547 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Vidi se da si svinjski neinformiran, evo ti pa čitaj : http://www.zadarskilist.hr/clanci/03...etskom-trzistu Danas : domaći po dvorištu slobodno trčeći čuček s mlincima i kristalka, a podvečer slijedi meljava čilija za mnogobrojna gladna usta s Žderonja ![]()
![]() |
#24548 | |
Premium
|
Citiraj:
Ipak sam ja zagorec rođenjem, odgojen na svinjetini s prilogom krumpirom i zelenjavom, zeljem ili paradajzom ![]() Ali valjalo bi probat, ak već moram jest ribu tu i tam, pastrva mi je ok izbor ![]() Panorama, pažljivo na Žderama doziraj chili, da ne bi trebalo hitnu zvat ![]()
![]() |
![]() |
#24549 |
mrzi zimu
Datum registracije: Dec 2004
|
Jučer ručak/gablec - dinstani šnicli na luku i onda na to kineska mješavina povrća + komorač + par krumpira narezanih na sitno - zaliveno paradajz sosom i dinstano dok sve ne omekša. Bilo je odlično ![]() Danas: šnicli sa senfom u umaku od vrhnja + tortelini sa špinatom ![]()
![]() |
#24550 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
![]() Daj mi reci za komorač kakvog je on okusa. Ja sam pila čaj ![]()
![]() |
![]() |
#24551 | |
Super Moderators
|
To te ja pitam ![]() Citiraj:
Samo ga se fino posoli, uvalja u kuruzno šnobra pa u tavicu i to odreske od 3cm ![]() Fina je i šalata, pogotovo ako se kombinira morska i slatkovodna riba, fino se sve očisti od kostiju, zalije maslinovim, brdom češnjaka+nasjeckanog peršina, promješa i sljedi ubijanje samo takvo. Takav način Žderanja ribetine je najbolji budući da se podrazumjeva da bu ti ribetinu očistil netko drugi ![]()
![]() |
![]() |
#24552 |
Guest
|
Kad smo već kod malo kostiju. Nisam dugo nekog finog lososa okinuo ili morskog cucka! ![]() |
![]() |
![]() |
#24553 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
@matori... mrzim soma iz dna duše i proklinjem ovim putem tebe i ostale izjelice tog mulja ![]() ugledaj se na đuku! @ammy... meni isto svježi komorač paše samo u određenim dozama jerbo ima osjetan prizvuk mentola. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24554 | |
Super Moderators
|
Ja sam nema dugo kupil fini komad lososa ali je bio mastan ko i onaj šaran kaj sam ga pojel u osječkom sc-u 91-e i još od onda mi se bljuje ![]() Užas živi. Mo-žda bi bil bolji da sam ga hitil na roštilj ali sumnjam, bolje da sam te novce potrošil na srdele neg na to... Citiraj:
![]() Možda sam jednom samo za sve ove godine naletil na soma koji je zaudarao po mulju i to samo svojom ljenošću jer sam kupio kod nepoznatog...
![]() |
![]() |
#24555 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Som zna biti itekako dobar, a da ne velim da je riblji paprikaš (imo jedan od najboljih načina pripreme ribe) nezamisliv bez soma ![]()
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 19.01.2012. u 14:14. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#24556 |
Super Moderators
|
Ne zna ti on dalje od Lidla ili Konzuma. Ili recepata Ugarkovićke. Kad takvog pitaš gdje je kupio soma rekel bu ti da ne zna ali da nije bio dobar i da to po difoltu ne valja ![]() Som je uglavnom od 60 pa do 85 kuna a to je većini malo previše za "ribu"
![]() |
#24557 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24558 |
Super Moderators
|
Žena danas ničim izazvana radi juneći saft sa pečurkama i žgance-ubil bum se ko zadnji sacpra ![]() Napravila je i domaćii kruh...brijem da maše repom zato jer me sutra bar pola dana nebude morala gledat ![]()
![]() |
#24559 | ||
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#24560 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() pod b) nijesam vidjeo odavno vamo na threadu neki tvoj recept ili slično nekaj, pa makar to bila premium pašteta na kruhu ![]() i dinalno pod broj dva soma mi daje susjeda i ja nemam srca reć da ga ne volim, onda stara nekaj sitno prodrlja po njemu, ali generalno je fw: mačkama ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24561 |
Super Moderators
|
Onda ne dripaj kaj valja a kaj ne ![]() (Punica je slavonka koja je odrasla blizu save i brzo bi mi hitila u glavu soma sa drekrivera ![]() Videl sam i ja takve somove kaj ih love na grabama ili češće na drek-riveru (tam gdje je glavni kolektor bulšita) Tak jasno da stari som iz grabe smrdi po mulju a onaj drugi još gore ![]() Imaš gore recept za riblju šalatu, izvorno se koristi već sto godina tu kod nas ali za pečene srdele ali je dobar (i jednostavan) za svaku kombinaciju pečene ribe...
![]() |
#24562 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
![]() Odrastao sam na slatkovodnoj ribi i jedem sve: Piškor, Potočna mrena, klen, riječna mrena, babuška, sunčanica, grgeč, linjak, štuka, som, šaran, amur, tolstolobik, patuljasti somić (cvergl), smuđ, pastrva, crvenperke, žutooke, platnice, bjelke, štupseri. Uglavnom volim svu riječnu ribu bez obzira na količinu kostiju. Fensi šmensi lososeke sa maslinovim uljićem ala Ana Ugarković ne jedem. To je hrana za picice.
![]() |
![]() |
#24563 |
Super Moderators
|
![]() |
#24564 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Očistiti ljuske, a ljuskese lako čiste. Očistiti utrobu i odrezati glave. Oprati ocjediti, dobro nasoliti, ubaciti u oštro brašno i potom uvruće ulje. Trebaju biti reš pečene da netreba čistiti sitne kosti. Na taj način su u podravini pripremili babuške samo kaj su bile u kukuruznom brašnu. Doslovce ih možeš metnut u dvije šnite kruha i jesti ko sendvić.
![]() |
![]() |
#24565 |
Moderator
|
đuka je ogledni primjerak poštenog izjelice koliko vidim ![]() nemam pojma, eto otvoren sam da probam nekog vrhunskog soma, ali dosad viđeno me nije ni najmanje zadovoljilo. možda netko komadić sutra donese pa me razuvjeri? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24567 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Nije baš da su bile male ko srdele ili papaline ![]() Ferenčica ![]()
![]() |
![]() |
#24570 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
|
|