|
![]() |
#17882 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Rivju SLXica na Pinkbajku Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17887 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Napravio bi uslugu Enduru a ne meni ![]() Zaebavam, uff kako se palim na vikend, tek je utorak a luuuuud sam već. Možda sutra ranije ustanem pa zapalim negdje, ima zainteresiranih za ranojutarnje Sljeme?
![]() |
#17892 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Nego Mmax i Cuks, nešto se slabo hvalite sa svojim kočnicama, ajde dajte neke usporedbe!!! I ti Nik, kaj jesi ti to namontirao već ili nisi, zanima me konkretno tvoje mišljenje i usporedba sa starim XT-jkama!
![]() |
#17893 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Danas sam otpeljao Strmopeć i onda sam malo istraživao tamo oko Vile Rebar (mislim da je to to). 30km napravio, velika većina (osim Strmopeći je bila) XC vožnja. Po Bikči sam uspio sve otpeljati osim onog djela gdje je korijenje pored drveta (odmah nakon prve prepreke - povećeg kamenja). Ne ide nikako, barem na HT-u. Probao valjda 5x. Uspon ravni skoro došao do drveta koje stoji poprek. Iako se sa ovim bajkom i 140mm hoda napred puno teže penjem, ovaj puta nije bilo mokro i sklizavo. Oprez tamo kad se popnete pa kreće kao lagani spust i prije vrha Strmopeći. Na jednom mjestu je palo omanje drvo, jedna grana ide u zrak, a druga taman pod 45° presjeca stazu i tak jasno - pod lišćem. Da nisam pomislio da bi moglo biti ispod granja i usporio, razbio bi se ko mali majmun. Spust, posebno sam bio ponosan na sebe. Sve gore sam uspio iz prve (ne znam niti sam kako). Čak i onaj drugi zavoj za 180 kojega je Nik zadnji put uspio. Njega sam još najlakše nekako sredio. I onda zapnem na najlakšem zavoju (najširem) za 180° i 5. put ga prodem ![]() ![]() Zadnja kako se sve više troši, tako se sve više vidi da fali ulja. Morat ću to ovaj vikend složiti. Buraz je prodao bajk 99%, tako da neću niti ramu imati ![]() ![]()
![]() |
#17894 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
@2 die 4 Nemam se s cime hvaliti kad su moje jos zapakirane. Fali mi zadnji adapter za Jekylla, narucit cu ga preko ebaya, samo moram vidjeti hoce li mi ga poslati kao poklon ili ne jer mi se ne placa carina i PDV na ionako turbo skup komada metala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17895 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
@2die4 Pa kocnice su mi odlicne ![]() Koce cijelo vrijeme isto nema nekog propadanja ak se pregriju, a brijem da se i ne mogu pregrijati radi onih radijatora na paknama. Mislim da ih trebam odzracit ponovo jer mi je osjecaj nekak cudan, jer kada malo napumpam rucice onda mi je malo tvrdji osjecaj na rucicama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17896 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Ljudi moji, taj osjećaj kad napumpaš je servo wave. Isto mi se i jed2i požalio na to. ![]() Uglavnom, servo wave vraća klipove više natrag u čeljust pa ti pri prvom stisku ručica treba više ulja potjerati prema rotoru. Ako se konstantno koči klipovi se ne stignu vratiti na normalnu početnu poziciju. I na sadašnjim xtima je tako. Probajte pimplat sa odzračivanjem, al sumnjam da ćete riješiti taj problem.
![]() |
#17898 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Eh... nije tehnologija za seljaka ![]() Ma meni to ne smeta, ali sam kazem da mi je cudan osjecaj malo na rucici. Al da sam prezadovoljan kocnicama za 1300kn (sa XT rotorima i adapterima), jesam i mislim da su bestbuy za tu lovu. Namjestanje kalipera je kao za idiote, zasarafi se kaliper ali ne do kraja i par puta se zavrti kotac i stisne kocnica i zadnji put se samo onda zasarafi kaliper do kraja i to je to, nema nikakvih struganja pakni po rotorima. Jedino se meni koji put javlja kada je rotor mokar onaj karakteristican cvilez ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17900 |
Moderator
|
LOL, propadanje kočnice servo-wave ![]() Nije normalno i toga ne smije bit. Kod mene isti slučaj, a kako se pakne više troše, to je ručica sve bliže gripu kad se stisne. Fali ulja hiljade...
![]() |
#17902 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Evo da svoje iskustvo podijelim s vama.... Pročitao sam sve žive tekstove na netu za taj servo wave, ugl imao sam osjećaj da nije to u mom slučaju Npr. ne kočim pol minute, minutu i ručica mi propadne do te mjere da se zaserem na spustu kak mi ne koči, onda ju na brzaka napumpam 10-ak puta i sve bude ok, dok kočim....Prednja se ne ponaša tako Nije mi vrag dao mira i danas u 8 navečer sam trčao do ljekarne po špricu i kit za infuziju ![]() Slučajno sam na benzinskoj naletio na lhm+ ulje koje dosta ljudi koristi za kočnice pa sam ga kupio (a sutra mi dolazi još jedna naručena litra ulja) nije neka vau cijena, 60kn za litru Ugl napravio sam odzračivanje prije 20 ak minuta, nema više propadanja, kočnica koči savršeno. I da, nemojte ni pod razno pitat za "mineralno ulje za hidrauliku", ili nedajbože lhm+ ulje u Molydonu ili Tokiću jer će vas uvjeravat : da to ne postoji, da vam zapravo treba dot 4 ili 5 ulje ili će vas pitat za koju marku auta vam treba mineralno ulje za motor ![]() Zadnje izmijenjeno od: jed2i. 18.01.2012. u 21:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17903 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
To sto su krivo odzracili kocnicu nema veze sa mojim videnjem servo wavea.
![]() |
![]() |
#17905 |
Truth is out there!
Datum registracije: Aug 2003
|
http://imageshack.us/photo/my-images/20/img0294q.jpg/ Da li tu fali kakva plastika(poklopac) na srednjoj glavi,jer mi se cini da tako ne bi smjelo biti?sry na losoj kvaliteti slike
![]() |
#17907 | ||
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Uglavnom, sa jednim prstom se koci, nema potrebe za 2 prsta. Fino zaustavlja. Prednja mi savrseno koci, dok mi zadnja ne koci najbolje jer ju ovi iz Bajkmanije nisu najbolje odzracili kad su kratili buzire. Morat cu ju odzracit cim prije. Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17908 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17909 |
Why So Serious?
Datum registracije: May 2005
|
Srećom pa nije bila fulka ![]()
![]() |
#17910 | ||
Moderator
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Nemaš ti kaj pumpati da se ručica stvrdne, na bilo kojoj kočnici. Servowave je varijabilni prijenosni omjer u ručici. Ništa manje, ništa više. Bilo je tako na starom Vbrake-u, a tako je i kod hidraulike. Pumpanje nema logike, ama baš nikakve.
![]() |
![]() |
|
|