|
![]() |
#631 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2011
|
Citiraj:
Kakva je po pitanju otključavanja u HD 6970?
![]() |
![]() |
#632 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#633 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Je to je ta grafa. Nisam ju pokušavao otključat ali sam se malo interesiro i največi je problem što se ne može flashat bios sa drugim nego treba kratko spojit određene pinovejer tako XFX zaštičuje svoje grafike. Sad radi na stocku jer nemam potrebe za ničim drugim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#635 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2011
|
Citiraj:
Ima netko prijedlog dotične grafulje koja se bude otključala, pretpostavljam da bi najprije to uspio sa Sapphire-om, dual fan i 2GB memorije..gdje kupiti takvu grafulju? U Protisu imaju nešt takvog, ali nije raspoloživa, u Portiu imaju sa jednim ventom.. Drugim riječima, vi koji ste otključali svoje grafe molim link koja trgovina i koji model.. Zahvaljujem! ![]()
![]() |
![]() |
#636 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Može se i ta otključati... http://hardforum.com/showthread.php?t=1621938 Samo treba skidat kuler. Jel se onda gubi garancija? Kako će netko znati je kuler bio skinut? |
![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Guest
|
ak se netko odluci danas ic kupit grafu recimo, koja se provereno 100% moze otkljucat? fala ![]() |
![]() |
![]() |
#641 |
Guest
|
99%? ![]() ma ne racunam na to da ce shaderi i clockovi biti 100%, vec samo mogucnost da se proba Zadnje izmijenjeno od: vorda22. 13.01.2012. u 10:31. |
![]() |
![]() |
#642 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Pa pročitaj fakin' temu zadnjih pet stranica, a ne svi ko padobranci padnu u temu i na ama baš svakoj stranici jedno te isto pitanje se ponavlja.....
![]() |
#643 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#644 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Pa bi bilo zgodno čuti odgovor, ako ga netko zna... Mislim pitanje se ponavlja, ali odgovora nikako... Ovo s googla je godinu dana staro... više ne ide tako lako. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Pa imaš postove svih ljudi koji se se javili koji su model i gdje kupili i jesu li otključali ![]() Al ako mene pitaš, puno truda za ništa. Dobitak (mislim da je baš na ovoj temi test napravljen par puta) samo otključavanjem, nije ni pribižno toliko da bi se zamara s traženjem verzije koja se može otključat. Klokanjem se već dobije ponešto, ali klokat možeš svaku verziju, više-manje ![]() Iako da sad kupujem novu, bacio bi oko jer me ništa ne košta, ali ne bi se trudio i sekirao previše, pogotovo ne bi kupovao skuplje kartice jer se kao možda mogu otključat i sl.
![]() |
#646 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Već je napisano da samim otključavanjem ne dobiješ gotovo ništa. Ako otključavanje ne uspije, nije neki gubitak, jer je to razlika od nekoliko fps. Oni što se primjeti je OC. Traži kartice koje imaju dobar hladnjak i po mogućnosti hlađenu memoriju. Nereferentni hladnajci možda hlade bolje, ali većina hladi samo GPU. I provjeri da nemaju nizak overdrive limit. Moja ima limit na 840/1325, tako da ju bez nekih modifikacija ne mogu dići na 6970 frekvencije. Nije neki problem to zaobići, ali ako malo pripaziš, ne moraš se gnjaviti kasnije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#647 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
Znaci, slika na portiu ne odgovara produktu...barem u mom slucaju, kupio grafu prije par dana za 1869,15 kn |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#648 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2005
|
Budem večeras vratio prekidač na bazni bios i pokrenuo 3dmark11, i opet isto učinio sa drugim biosom i otključanim shaderima. nisam to još probao. Zadnje izmijenjeno od: Prako. 14.01.2012. u 13:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Registered User
|
Evo večeras isprobao sa defaultnim biosom i sa otključanim biosom, razlika je zanemariva. Ipak taktovi u pitanju više nego shaderi. 1. BIOS 1, 6950 default taktovi, catalyst na defaultu. score 5230 ![]() 2 BIOS 1, OC@ 920/1400, catalyst na default. score 5826 ![]() 3. BIOS 2, default taktovi, catalyst default. score 5351 ![]() 4. BIOS 2, taktovi od 6970, catalyst default, score 5796 ![]() 5. BIOS 2 OC@920/1400, catalyst default. score 5850 ![]() Dakle po meni malte-ne i zanemariva razlika od otključavanja. 6. BIOS 2 OC920/1400/1,18V mod score 6566 ![]() Zadnje izmijenjeno od: Prako. 14.01.2012. u 23:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#651 |
Registered User
|
Ove Dual fan varijante definitivno nisu za CF, ova donje kad se zagrije puše vruć zrak na gornju i ova gornja se prži. A dodatni i modificirani ventilatori za to me ne zanimaju, Tako da su sad obje na prodaju. Ako nekog zanima, nek se javi na pm, jedna skros nova a druga stara 2 mj sve sa garancijom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
A cuj, em su blizu jedna drugoj, moraju se grijati. Nije mi samo jasno kako mislis da ova dolje puse na ovu gore? Odakle? Dva venta pusu na hladnjak na ovoj, ali ne prodje taj zrak kroz PCB pa da ode na tu gore. Vjerovatno se ova gore vise grije jer nema odakle uzeti hladan zrak a ova ispod nje 5 cm je vruca. Imas li vent na upuhu?
![]() |
#654 |
freak
|
A cuj, to je uvijek kod SLI-ja i CF-A da gornja grafa "pati". A nista, ako ti nije problem staviti vent na stranicu da taman negdje izmedju njih dvije upuhuje zrak, makar na 5V. Mislim da bi to ovu gornju "spasilo".
![]() |
#656 |
freak
|
![]() |
#659 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
@Prako to se XFX-ica grije ili Sapphirka ili oćeš reći bilo koju od njh da iznad staviš ganja 100c? edit: A i u tom Čifu nije baš bajni protok zraka |
![]() |
![]() |
![]() |
#660 |
Registered User
|
Svejedno, koja je gornja ta se prži, ova dual fan verzija nije baš bajna za CF da su referentne onda bi obje toplinu izbacivale van, ovako donja gura toplinu na gornju, oko kartise prolazi vrući zrak i sve nanosi na gornju. A i da stavljam ventove nebi se puno dobilo zbog koncepcije ovih hladnjaka na samim grafičkim karticama. A inače u single sapphirka je hladnija za 4-5 stupnjeva C. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|