|
![]() |
#3422 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Sa MDPC-X, ekipa je zakon. Nakon kupnje dobijes pristup "tajnom" forumu ![]() I opcepoznata njihova stranica : http://www.million-dollar-pc.com/ Psychosleeve gallery... ovako simetricni kablovi nikad neće bit sa kablovima od napajanja, jer su kod napjanja zice cik/cak od konektora na napajanju do maticne. Ovo su produzetci i koristeni su heatshrinkovi. Ja heatshrinkove nisam stavlja, ljepse mi je bez njih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3423 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3424 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
ekstra izgleda, sve pohvale. Ja se nadam jednog dana da ću isto naručit robu od nilsa, al nikako da i to dođe na red. PS Di je karikatura?
![]() |
#3426 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3431 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Jako lijepo, da sad nekoristim neke druge izraze ![]() Koliko para te koštalo sveukupno dok je došlo do tebe ako se smije znati?
![]() |
#3432 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
![]() |
#3433 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() |
#3435 | |
Premium
|
Prvo hvala svima ![]() A kostalo me oko 700 kn, nakupova sam svega i svacega a pola toga nisam iskoristija... 10m tankog sleevea kosta 5-7€, ja sam uzea po 20 svakog. Ostalo mi je po ~5m plavog i modrog. Citiraj:
![]() Malo je praznjikavo da, ali kad sam ja kupova kuciste prije 2 godine, corsair jos nije imao mid tower u ponudi, tj. imao je samo 800D. Da je pao bi jedan 650D. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3436 |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3437 |
vucibatina
Datum registracije: Jul 2007
|
Bravo majstore! Pohvale za trud glede home-made slejvanja... Nakon duuugo vremena nešto konačno iskače iz gomile. Usput, želio bih podsjetit sve i svakoga, a ako je moguće da mi ne zamjere (iako znam da nije), kako bi bilo dobor da bacite oko na barem dvije "stvari" prije nego objavljujete svoj post ovdje, a to su (po mome skromnom mišljenju): 1. prvu stranicu ovog thread-a. Tamo autor kaže: "...ajmo vidjet tko ima najbolje kablove..." misleći na to tko si je dao truda, al stvarno truda i pokušao ih što ljepše složit, sakrit, poravnat, bla, bla.... 2. http://www.million-dollar-pc.com/ Ovo pišem iz 115 razloga. Toliko naime ova uspješna tema ima stranica. A mogla je imat puno manje, ali puno kvalitetnijih, da nisu dolazila djeca (ne mislim na starosnu dob) i lijepila slike razno-raznih "cirkus kolorado" šarenim konfiguracija. Ili da nije dolazila ekipa sa spikom "našao sam pola sata za kablove... kaj mislite?" Pa ništa ne mislimo prijatelju... jer toliko si vremena trebao ionako potrošit da imaš bolji air-flow u kučištu. To ti nije razlog da zaljepiš sliku ovdje. Ili recimo "evo novog kučišta za torent... onako nabrzaka". A tamo šuma šerenih kablova i 3 jebene vezice. Pa frende svi koji smo ovdje imamo internet i više manje znamo kad izađe neki novi case. Ne treba nam tvoja i takva obavijest. Ili ekipa sa CM 690 II... Pa taj case NE MOŽEŠ loše složit... Pa nije više 2006. godina kad je vent sa 3 LED-ice bio domet, a kablovi su se skrivali u bužiru za strujne instalacije.... Nije.. Sad se treba malo više potrudit za bit "zapažen". Čak i u tom kučištu treba truda. Mišljenja sam da nam treba DadMan. Čovjek koji od plastike napravi poklopac za PCB grafičke kartice, obljepi ga u crnu tapetu, stavi 2 bijele naljke, a sve izgleda toliko dobro da se pitaš - koja je to grafa? Koja je to grafa... a na 30 cm od sebe skužiš da imaš istu takvu u kompu. St-M... čovjek uzme modularno napajanje od 1000 kuna (+/- u ono vrijeme) i rastepe ga u komade, potroši 700 kuna na jebene "zmijske kože". Na krpene presvlake za žice. Nije potrošio na novu grafu koju je spojio na šrot napajanje, usput je stavio 2 komada MOLEX-6PIN adaptera, to poslikao sa mobitelom u polumraku i zaljepio ovdje. Ne... nije. Puno drugih članova koji su se potrudili više od pola sata, koji su danima rastavljali i ponovno sastavljali cijeli case samo zbog jedne žice, a kako bi prošla ispod matične ploče. A mogli su veselo klikat i nabacat u web košaricu 5+ ventilatora, po mogućnosti 2 smeđa, 3 crna i jedan bijeli. Jer te boje odlično pašu jedna uz drugu. Eto, već neko vrijeme želim, a za dobrobit ove teme, napisat ovakvo nešto. Možda nisam trebao, možda sam na krivom mjestu... možda... ali jesam. Neka vam u 2012. godini kablovi budu slejvani i ravno posloženi. Neka vam budu niske temperature na svemu što se grije. Neka svi imali barem 4 SSD-a u RAID-u i kukali da nam je SATA3 konektor usko grlo... Sretna vam ta godina.
Potpis ![]() Zadnje izmijenjeno od: Mario_ZG. 02.01.2012. u 01:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3438 |
Premium
|
Hahahaha Mario koji izljev frustracije ![]() Hvala ti na komplimentu. Slazem se s tobom da bi se ljudi mogli malo vise potrudit s onim sta imaju prije nego stave slike u temu. Obojat bar kabele markerom crnim da nisu šareni, skinit koju ružnu naljepnicu koja narušava izgled, i te neke estetske sitnice koje ne zahtjevaju financijski trošak. Evo recimo nešto šta sam ja napravija prošle godine kad mi bužir i sve ovo nije bilo ni na kraj pameti: LINK Hvala bogu svi imamo doma neki marker, aceton itd... Ali ovo sta ja imam s financijske strane ne mogu svi jer je ipak ovo sve jebacki skupo. Kuciste, full modularno napajanje, bužir (mrzim ovu riječ) itd., ja imam sreću da radim (ne pusim, ne pijem, nemam potomaka) i eto mogu udovoljit svojim hirevima (kroz par mjeseci i ja moram razvuć nabavku). Stavija bi ja i full vodeno hlađenje, ali 90€ samo za full cover blok za graficku koju cu mijenjat za godinu dana => ne hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3440 |
Premium
|
Nema gumba, napravija sam dvi batch skripte (open/close), i pokrećem ih preko vbs skripte da bi se naredba izvršila bez pokazivanja cmd prozora. Shortcuti na vbs skripte su stavljeni u object dock i napravljene ikonice, kliknes i otvoris/zatvoris... ![]() ![]() Za one koji to žele: Prvo skinete NirCmd i stavite ga u windows folder. Ima dosta naredbi, eksperimentirajte. ![]() Download: 32bit, 64bit Napravite: - Batch za otvaranje: Code:
nircmd.exe cdrom open E: - VBS skripta za otvaranje: Code:
Set WshShell = CreateObject("WScript.Shell") WshShell.Run chr(34) & "D:\Batch skripte\Open&Close\open.bat" & Chr(34), 0 Set WshShell = Nothing Sad kad pokrenete open.vbs pržilica se otvori. Stvar je ista i za zatvaranje samo što ide naredba close u batch skriptu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3441 |
Magarac
Datum registracije: Aug 2007
|
ima li tko LIAN LI PC-A06F i da vidim kako je slozio kablove u njemu??? ja defnitivno moram poradit na kablovima...
Desktop: Gigabyte GA-EP43T-UD3L / Intel Core 2 Quad Q8400 @ 2.66GHz under Scythe Katana III / Corsair Dominator DDR3 1600GHz (2x2Gb kit) & Corsair Vengeance 1600GHz (2x4Gb kit) / Sapphire HD6750 512Mb GDDR5 / 3xSATA HDD (80Gb+120Gb+160Gb) / Aopen mid tower / Fortron Bluestorm 400W |
![]() |
![]() |
![]() |
#3443 |
OC addict
Datum registracije: Apr 2009
|
Jel ti namjerno spamaš ovdje ili? Ovo je šuma kablova,daj posloži to pa onda postaj,bez uvrede ali ovo ne spada u kejbljving đob! ![]() Prvo i osnovno okreni diskove tako da konektori budu iza,a onda se vec moze razgovarat o cable managementu. ![]() @St-M Preeeedobro napravljeno,svaka cast. ![]() Nakon sto si kupim novi kejs,kupit cu si i novo napajanje pa ti platim da ga sleeve-as ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3444 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
@xtreme96 ne spamam namjerno, a druga stvar diskove je nemoguca misija okrenut jer ima svega 1-2mm izmedu straznje stranice i vrha diska, kada bi ih i okrenuo nebi ih mogao spojit jer se stranica nebi mogla zatvorit. Ovaj kavez isto nemogu okrenut jer ima rupe za sarafe gdje se pricvrsti za lim! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3445 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
xTrim de malo lakše sa komentarima. Nemaju svi iste mogućnosti, znanje i iskustvo za složit kućište i izvući maksimum od njega. Naravno da ima mjesta za napredak, al nikako dečka nebi nazvao spamerom. Kako će steći neki feedback i dobit komentar nego da posta svoj kejbljving. Ovako mu možemo reći koji savjet i kako što napraviti. Uostalom, ni neizgleda to tako loše s obzirom na mogućnosti kućišta. @Mario_ZG Što je pisac htio reći sa svojim postom? Nema potrebe bezveze obeshrabrivat ljude već iste treba poticati na postanje. Kako će drugačije znati di su pogriješili il pitat nekog za savjet kako nešto rješiti. Valjda je jasno da nemamo svi iste mogućnosti (od financijskih pa do dostupnosti nekih komponenata) za slaganje savršenog kućišta. A i mislim da tvorcu ove teme nije bilo na pameti da se ovdje postaju samo konfiguracije u koje je utrošeno tko zna koliko sati vremena i novca, već da svi pokažu kako su složili svoje kućište, pa makar bilo to ono za 100kn. Bitno je izvući maksimum iz svog kućišta s onim što imamo oko sebe. Link na MDPC neću ni komentirat jer ova tema nema nekakve veze sa istim. Ono je potpuno drugi svijet i drugačiji pristup, a nažalost u većini slučajeva i drugačiji red veličine utrošenih para u sam izgled. Ova tema je kejbljving job na hrvatski način, sa hrvatskim mogućnostima i dostupnom robom.
![]() |
#3446 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Gdje se jede jedem,gdje se pije pijem,gdje se radi ne smetam! Zadnje izmijenjeno od: siloman. 06.01.2012. u 22:43. Razlog: promjene slika |
![]() |
![]() |
![]() |
#3447 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Silencio ne podržava vodeno hlađenje. But then, look again ![]() ps. prva slika je ujedno i posljednja slikana... znači krenite od kraja.
![]() |
#3448 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Jesi ga iscapario. Moglo se to i lijepše. Trebao si radijator staviti unutar kućišta a gore sam da se grill vidi. No pohvale za trud i hrabrost za rezanje novog kućišta. Citiraj:
Uuuuu, odlično. A čim je voda unutra ni nemože biti drugačije. Sviđa mi se ta ideja HTPCa i vodenog. Daj molim te još koju sliku vodenog kad budeš imao vremena. Kada će i grafa zaplivati? ![]()
![]() |
![]() |
#3449 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
prste sam rasjeko i mislim da kada bi iso sada rastavljat nikada nebi opet isto uspio,to vodeno me mucilo,di ga stavit? i onda sam ga smjestio na mjesto di ide vent u hdd slotu inace,vodeno je iz kine,250kn gotovo rjesenje,al mislim da cu ja to malo promjenit,promjenit cu blok ubrzo a pumpa i 80mm radijator ce ostat,performanse nisu nesto al jbg, drzi semprona 140 na 28C pod full loadom ![]() grafa ce pod vodu kada u main pc stavim vodu a za to mi treba puuuno para nisu moje slike: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Gdje se jede jedem,gdje se pije pijem,gdje se radi ne smetam! Zadnje izmijenjeno od: siloman. 07.01.2012. u 19:05. Razlog: zaboravio nesto dodati |
![]() |
![]() |
![]() |
#3450 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2012
|
Jucer sam uzeo novo kuciste pa malo odlucio srediti kablove ali ne znam sta da kazem ako se ovo uopste moze nazvati cabel managementom. ![]() Inace, strogi sam pocetnik oko samog uredivanja kucista ali ne i oko pravljenja racunara ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|