|
![]() |
#271 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Bacio sve u smeće, nemogu ni racun nać, radio pred malo veliko pospremanje i pobacao hrpu stvari koje mi "ne trebaju više sigurno" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Uzmeš neka 2 92mm venta sličnih specifikacija (RPM, MTBF, može neki ball bearing vent da ne trošiš na one s FDB ležajevima...), makneš tu stock plastiku s ventovima, plastične vezice (riblja kost) provučeš kroz aluminijske rešetke i stegneš nove ventove.
![]() |
#273 |
Guest
|
zasto su razlicite slike kame flow2 u linksu i admu http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.908.187 , http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=9186 kad kupujes par komada razlika 10kn/kom se osjeti... i jel se taj vent spaja na molex ili 3pin maticnu i jel mi ok rjesenje za smanjivanje vibracija ventilatora - prije zasarafljivanja pored svakog sarafa samo umetnuti komadic gume da bude stisnut izmedju ventilatora i kucista i jel mi dosta u centurion 5 kucistu http://www.overclock.net/attachments...5-dscf0004.jpg za dobar propuh imati 120mm upuh ispod optike, isti 120mm ispuh, freezer 64pro, i seasonic 520, na bocnoj stranici nije potrebno nista da dodatno puse u grafu? i jedno pitanje za adm jel to web shop moram narucivati robu pa oni donesu u shop, ili obican ducan dodjem tamo i kupim Zadnje izmijenjeno od: trpi. 28.10.2011. u 07:42. |
![]() |
![]() |
#274 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Vent se može spojiti preko 3pin i preko molexa,kako god hoćeš. Ako možeš stavit nekakve gumice pod ventilator, svakako stavi, može bit samo bolje. Dosta ti je 2x120mm + vent u napajanju. U ADM možeš doći po robu ili naručiti dostavu,kako hoćeš. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
zahvaljujem na odgovoru, jel postoji neki nacin da ih spojim zajedno na Graficku (kabel; tj. da su regulirani od strane graficke ako kuzis sta mislim)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Zanimaju me PWM 92mm ventovi (univerzalni za uvlačenje i izvlačenje zraka u kućište) pa neki orijentir gdje, što, kako... Ne trebam nešto turbomegacool najbolje već neki bestbuy po mogućnosti sa žnjrom za produživanje PWM signala jer mislim tri komada spojiti jedan za drugim na napajanje za CPU cooler (CPU + 2 Case fan)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Guest
|
ako ja cujem kamu od 900rpm i 11db, taj typhoon 1150 bi itekako cuo ![]() ako ciljas na uber tisinu uzmi od 800, i sasvim dovoljan protok ima |
![]() |
![]() |
#282 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Na temelju iskustva imaš samo jedan vent jednog proizvođaća. Nije isto usporediti okretaje sa 80, 92 i 120mm ventilatorom. Ja imam GT 120mm na 800rpm i protok je gotovo praktički preslab. Za nekoga tko drži na stock vrijednosti bez overlockiranja komponentama može ići.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Guest
|
dobro sinko. gism njega poslusaj ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
DBS
Datum registracije: Nov 2010
|
Sex od venta!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Tražim jedan vent za hlađenje coolera od proca...budžet oko 100 kn...za oko mi je zapeo Sytche GT 1450 Rpm...ima neka ozbiljna konkurancija dotičnom ventu za tu namjenu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Coolermaster Excalibur - jako dobar fan, dosta tih do otprilike 1200 rpm a kad ga nagazis (za testiranje cpu-a npr) ima odlican staticki pritisak i dobar cfm... |
![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#290 | |
Premium
|
Citiraj:
Ma vjerojatno neće bit na punoj brzini...ovisno o potrebi...vjerojatno na oko 1200 Rpm-a...sve ovisi koliko će bit glasan na 1450 rpm-a..nisam ga čuo u radu tako da ne znam..al sudeći po komentarima dosta je tih i na toj brzini... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Premium
|
Za Excalibur neznam, ali GT svakako predstavlja vrhunski ventilator, sto se tiče lezaja, servo sistema, starta na niskim voltazama, tu mu nema premca. Sto se tiče buke, svaki vent se na 1000 okr čuje, odnosno ne postoji onaj koji se ne cuje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Premium
|
Ako gledamo čisto buku na određenom cfm-u, GT je bez sumnje za klasu bolji do ostalih ventova dostupnih kod nas...zanimljivo je i koliko manje troši od npr. Noctue NF-P12... To je zapravo važno u ovom mom slučaju, što bolji cfm i static pressure uz manju buku...a tu vidim gt nema konkurencije...na bilo kojem broju okretaja... A sad upravo vidim da nema u Linksu GT-a AP-14 (neki dan je bio)...dosta popularni ventovi..i s razlogom... Zadnje izmijenjeno od: skyman. 06.01.2012. u 04:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Premium
|
Skuplji i jeftiniji, po statičkom tlaku su bolji od Gentle Typhoon i još usto su PWM Coolermaster Excalibur Cooler Master Blade Master Edit: Coolermaster Excalibur vs Gentle Typhoon review @Pupo Mogu ga usporediti sa par ventova (Venomous X) točne temperaturu u C ne mogu reći jer nisam testirao ali je osjetna: temperatura (manje prema većem): Excalibur NF-S12B FLX NF-P14 FLX glasnoća (glasnije prema tišem): Excalibur NF-P14 FLX NF-S12B FLX ali to ne igra neku ulogu pošto je Excalibur PWM, a meni osobno je najbitnija tišina u idle-u Zadnje izmijenjeno od: iggi. 06.01.2012. u 15:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |
Premium
|
Citiraj:
Da staviš Excalibura na 1450 rpm-a, bio bi "glasniji" od gt-a, a razlika bi bila možda u 1 stupanj što se tiče performansi...pa ne pada mi na pamet držat vent na 2000 rpm-a...1400 maksimalno...znači to se traži, najbolji omjer buka/performanse...koje je svrha uspoređivat ventove od 2000 rpm-a i 1400?? A i imam fobiju od cm ventova, na npr. SickleFlow i još par modela se čuje klik zvuk s elektromotora... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Premium
|
Nikakav klik zvuk se ne čuje, a o glasnoći ventova mi ne trebaš pričati jer sam ja sa Noctue prešao na Excalibur-a. Ne znam kakve imaš potrebe ali meni je bitno da mi je vent u idle-u tih. Znači kada gledam filmove, slušam muziku, skidam torrente... Tada on u mojoj mašini radi 1100-1200 rpm što je stvarno nečujno(trenutno mi je u stanu 27C). Kada nešto haklam ili testiram komponente glasnoća mi je nebitna! A' pošto je ovo PWM vent, kada je potrebna veća brzina to je vrlo elegantno izvedeno, tako da s njim vent od 1450rpm stvarno ne možeš uspoređivati jer je za hlađenje proca osjetno bolji (to mu je prvenstveno namjena - što kod GT nije slučaj). Koliko sam vidio cijea im je identična a garancija je na strani Excalibur-a (2g). Ja se sa tvojim fobijama ne bih borio samo ti pokušavam prenijeti svoje iskustvo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Extrema Thule
|
Citiraj:
![]() Koliko ja vidim, nije baš vrijedan test. Da si imao svaku istu konfiguraciju onda bi logičnije testirao od ta sva tri. Ovako jedan vent testiraš ( tada je hladniji ) pa drugi vent staviš jer logično da je konfiguracija zagrijala nego na prvom testu. Ono što si spomenuo je ravna lovačkim pričama. Excabur je skuplji ali kraće traje.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Premium
|
Citiraj:
Nakon toga nabavio NF-P14 FLX i vidio da su temperature s njom veće i ona je otišla na ispuh kućišta. Nakon toga nabavio Excalibur i sa njime sam najzadovoljniji (on je trenutno na procu). Da li je temperatura između njih 2-5C, više se točno ne sjećam jer je prošlo previše vremena. Nisam ih testirao na način da sam radio test sva tri odjednom jer mi taj način testiranja nije niti potreban. Alo ti smatraš da je to lovačka priča; to je tvoje pravo i slobodno preskočiš ovaj post. Excabur je skuplji od čega?! Gentle Typhoon i Excabur su identične cijene (Links). Excabur kraće traje ... Da li Excabur kraće traje ne bih znao. Imam ga cca 3-4mj i radi OK (garancija je 2g.). Garancija kod Gentle Typhoon je 1g. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |||
Extrema Thule
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
Nije bitno, ipak tvoje hvaljeni trud za Excalibur koju si naveo apsolutno nije važan. Temperature 1-5 stupnja uopće ne igra ulogu. Sretno.
__________________ |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|