|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2010
|
(riješeno) Racunalo se gasi
Pozdrav svima, nanio sam termalnu pastu(Spire) na proc. po prvi puta odkada sam kupio komp. nazad sve spojio, upalio komp krenio plest WoT, nisam ni krenio u borbu i ugasio se, kasnije sam bio samo na netu ali opet i tak cijelo vrijeme. Ponovno sam ga otvorio, maknio "višak" paste (mozda je to bilo previse) ponovno sve spojio, upalio i za sada radi ali kao da se vent. na procesoru jace cuje, stalno ga jako vrti, nisam baš siguran da je tak bilo prije. U čemu je problem?Cpu je na 83 stupnja a samo sam na netu, kad upalim igricu dolazi i do 100. Molim za neku pomoć. Usput konfa: QUAD CORE Q6600 2.4 GTX 460 1G MATICNA ASUS P5KPL MS 550 ( ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Vjerojatno je problem u pregrijavanju temp su dosta visoke. Provjeri možda nije hladnjak nalegao na proc 100%. Očisti ostatke paste. (ja obično koristim medicinski benzin ili medicinski alkohol) Paste ide otprilike kao zrno riže ili malčice više pa se pod pritiskom ona rasporedi.
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
...estranged....
|
Imash sreca sto to josh uopce i radi ! Najvjerovatnije imash previse paste izmedju proca i coolera , pa dolazi do kontra efekta pa se josh vise zagrijava.... Dobro ocisti proc i cooler od stare paste i ovdije imash vise o tome kako se polira baza coolera i nanosi pravilno pasta : http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=94725 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=63469 Nisi naveo koji cooler imash , pa kontam da je stock....provjeri dal si nozice pravilno ucvrstio u plocu i dal ti je "sjeo" do kraja....
#4 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Nisi naveo ali pitam da li si vadio proc iz socketa? |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2010
|
Hladnjak je stock a proc nisam vadio iz socketa, popijem kavu kavu pa opet na otvaranje. Kad sam mjenjo pastu staru sam maknio, a što se tiče stavljanja nove mozda je moje zrno ipak bilo veliko.Probat ću skinit proc i ovaj put biti detaljniji ,pa se javim Pukla je neka plastikica na nozici koja je potrebna da bi se bolje ucvrstilo, tocnije na dvije, ukratko napravio sam zajeb, zato sam mislio ic u potragu za novim pa neki prijedlog bi bio poželjan,hvala vam na pomoći Zadnje izmijenjeno od: Scholes25. 05.01.2012. u 11:50. |
![]() |
![]() |
#7 |
...estranged....
|
Da to se zna desit na ucvrscivacima...moras ih prvo nabit u plocu , da ti samo procjepi izadju na drugu stranu , a tek onda pritisnit "nozice" i zakljucat ih... A stock cooler se da nac po 50kn , ili zicaj nekog poznanika dok ne nabavis drugi cooler...
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Da si stavio neznam koiko zrno paste nebi zbog toga imao 100°c u loadu. Temp su debelo previsoke i ne opterećuj komp dok ne riješiš problem. Sigurno ti cooler nije dobro legao jer se to često dogodi kad su oni pinovi u pitanju-ponovo namjesti cooler i pazi da sve sjedne kako treba. Vjerovatno 1 pin nije sjeo kako treba! |
![]() |
![]() |
#10 |
...estranged....
|
Rekao je covjek da je s*ebo dvije nozice od coolera , tako da nevjerujem da ce ga napravit da cvrsto sjedne , eventualno da ucvrstis dijagonalno dva pina da se mozes sluzit s kompom dok neuzmes novi cooler.... Vjerovatno nemash pristup trznici ovdije , ali probaj zamolit modove da ti dozvole , ili preporuce nekog tko prodaje cpu cooler , posto kupujes nebi trebao bit problem , osim u principu u koji ja nebi ulazio dalje...il procitaj sta su ljudi pisali ovdje na forumu koji je optimalno dobar cooler prema tvojim potrebama i kupis novi u nekom hardweraju.... ![]()
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
...estranged....
|
To sam mu i ja htio predlozit , ali nisam znao dal se moze...s obzirom da nema pristup...ali da , i moja preporuka za navedeni cooler...full bakren i sarafa se na plocu...po meni najbolji/sigurniji/cvrsci nacin ucvrscivanja coolera...!
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|