|
![]() |
#1981 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citao sam o tom HHO potrosnja se moze smanjiti izmedju 10%-30% sto ljudi garantiraju (no neki cak su uspjeli i 60%)... Sto se tice Struje Citiraj:
EDIT: Link
![]() |
![]() |
#1982 | |
Neradnik
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1983 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Nespretno sam se izrazio u svom postu, a i kada malo razmislim ipak je ovo sa manjom potrošnjom moguće jer ako je više kiska u cilindru onda se energija za kompresiju ne troši uzaludno kao i inače dok je u njemu oko 70% tvari koje ne koriste ničemu... Može se dodati više benzina i eksplozija će biti jača. Uglavnom moje mišljenje je da može biti jači i to dosta, potrošnja može biti manja, ali ne tako puno kako se navodi. A o štetnosti toga s obzirom da u pravim omjerima vodika i kisika temperatura izgaranja doseže i 2700°C, što je mnogo manje nego u normalnim motorima, neću govoriti, ali po meni je upitna trajnost motora. Zadnje izmijenjeno od: Fantač. 03.01.2012. u 20:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1984 | |
Neradnik
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1985 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1986 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
To niti jednoručno, a ne objeručke, neće prihvatiti niti jedan fizičar. Laik sam za fiziku (laik u smislu da nisam dotičnu studirao). Teret na motoru nije jednak kad alternator radi u praznom hodu i kad je opterećen jer treba tjerat struju kroz krug za elektrolizu. Nuff said (I hope). |
![]() |
![]() |
![]() |
#1987 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Ima od frenda stari na golfu dvici, kaže da mu troši oko 30% manje i to je to. Ništa ekstra snage ni ekstra moći, al manja potrošnja. Tako on bar kaže, a nevidim razloga da kenja, jer da nema koristi, izbacio bi tu aparaturu odavno iz auta.
![]() |
#1989 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Hmmmm, samo uvodi smjesu u komoru za sagorijevanje nastalu elektrolizom vode? I u videu ne spominje dodatak elektrolita u tu vodu. Inače postoji (odavno) ubrizgavanju vode u cilindar, čime se povećava kompresija a elektroliza kao takva je pa naravno energetski nepovoljna, jer postoje gubitci u vidu aktivacijskog prenapona. Dovoljno o tome govori kako mi rijetko u laboratoriju vodik proizvodimo elektrolizom već pribjegavamo kemijskim metodama.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1990 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Dali ne netko susretao sa Insigniom OPC 2.8l V6 >>Ovako nešto<< Naime u traženju budućeg auta upala mi je u oko ta jurilica. Konkretno me zanima potrošnja. Benzinac je, 320 KS, mislim da u gradu ne ide ispod 15 l, što je poprilično neprihvatljivo ako je istina Cijenovni rang je otprilike tu. Vjerovatno je bolje pikirati BMW 3 coupe iz ~07', nešto je malo slabiji, ali je dizel i sigurno troši dosta manje. Nisu slični auti - da, al tako nešto tražim - Insignia, 508, Passat CC, A4 noviji, BMW 3 Coupe... Poželjno je da je malo jači, 150 KS pa nadalje, i visoki stupanj opreme.
![]() |
#1992 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
??? 320hp... ako ja sa oštrijom vožnjom 75hp napravim 8l grada, kaj misliš koliko ovo troši? 3xx dizel, passat cc, 508... jel ti imaš ikakvu stabilniju smjernicu kaj tražiš? ![]() imho za te pare 308 thp allure novi i još ti ostane 100k kn u odnosu na rabljeni opel za kurve, drogu, alkohol i kazne ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1993 | ||
|
Da je dizel vjerovatno bi mi bio prvi izbor, ovako nažalost, otpada. Kategorički odbijam točiti takav auto ![]() Syss, svjestan sam da troši dosta, ali ni potrošnja baš ne raste proporcionalno sa HP-om Benzinac je nažalost, dizeli od 270 ks troše gro manje po gradu. Tražim executive saloon ![]() Kako bi Clarkson rekao. Sportski po mogučnosti Tražim taj rang auta - limuzina tipa 508, Insignia, A4, Passat CC, BMW 320d, ta klasa auta. OK tu ova trojka coupe malo odstupa ali eto ipak neka se nađe. Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
Ma niti tražim 1.9 TDI niti želim super štedljivo ![]() Želim nešto normalne potrošnje. Jedan Audi A6 2,7 TDI sa 180 KS troši po gradu otprilike kao i benzinac od 100 KS
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 03.01.2012. u 23:02. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1994 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Daj se odluči il želiš točit il želiš štedljivo? A usporedba benzin i dizel u gradu je u najmanju ruku smiješna. Gledaj neki dizel, benzin zaboravi jer ga nećeš vidjet u istoj rečenici sa svojim zahtjevima.
![]() |
#1995 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
To kaj manje potrosi je nista prema razlici koju ces platit na registraciji, osiguranju, servisu itd. Takve aute kupuju 90% firme i ljudi koji rade ogromnu kilometrazu i treba im komforan auto. A o potrosnji se da diskutirat. Stari 2.5 trosi debelu devetku po gradu i to ak se mazi. Nije ni ovak daleko tak da to nije nesto stednjivo, vjerojatno 10tka(automatik i litru vise) sa malo tezom nogom na gasu. S druge strane je na 10 A6tica 9 3.0 TDI tak da ce svi bit jaci od tvog, sala mala.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 03.01.2012. u 23:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1996 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
2.7TDI izbjegavaj ako ti je potrosnja na pameti, nas A6 u firmi skuri rezervar za 600-700km, BMW-ov dvolitreni dizel ti je apsolutno najstedljiviji u svojoj klasi. Oprosti ali auti koje si naveo su ista klasa samo po velicini. Insignija i Peugeot ni priblizno ne idu u kos s BMW i Audi-em. Sve je stvar tvoje preferencije kao vozaca, ako zelis udobnost, onda ces na Peugeot, izmedju udobnosti i voznje ti je VAG grupa, ako zelis uzivati u samoj voznji onda je BMW kralj bilo na autoputu, bilo u zavojima, ali je najmanji od svih navedenih pa je prakticnost vozila na minimumu. Sto se Opela tice, za njega osobno ne bih nikad dao novce, s Insignijom sam imao cast provesti preko 1000km od Njemacke do Italije i nazad, neudobno, pretesko i upitne kvalitete. Ako ti je namjera djirat se samo po gradu onda nijedan od tih...steta auta i love |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1997 |
Banned
Datum registracije: Jun 2007
|
hammer razmotri citroena ds4, nedavno sam vozio ovoga najaceg od 200 konja, auto ide bolesno, reko bi da ima 300+ konja a ne 200, mjenjac odlican, unutrasnjost meni fantazija ( jos unutra je bila habana koza ![]() EDIT: Ako pucas na limuzinu odnosno malo ozbiljniji auto gledaj C5, njih mozes nac polovne za razliku od DS serije sa ispod 50 000 km 2 godine stare za bitno manju cijenu, auto je isto odlican ali je nesto tipa insignia, krstarica sa dosta snage i francuskom udobnoscu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1998 | ||
|
Gle ga ![]() Kažem da nit želim nešto što troši 25 u leru, niti neki bluemotion koji se vuče kao krepan. Želim jači auto normalne potrošnje, 9 l u gradu na nekih 160-170 KS mi je sasvim OK, a to će večina tih dizela ispuniti. Citiraj:
Ovlašteni servis jednog Passata CC ili 508 je oko 1300 kn (ulje i filteri) Citiraj:
Insignia, 508, BMW 3, Audi A4 i Passat CC. Ne govorimo mi o peticama, sedmicama, A8 i sličnima Dobro ja znam da je BMWov 2.0 common rail najštedljiviji i da je BMW tu najbolji za voziti, no ove trojke od 2006-7 (E90) pa nadalje mi se izgledom baš ne sviđaju, a ni oprema im nije baš za pohvaliti se. No opet nebi imao ništa protiv jednoga ![]()
![]() |
![]() |
#2000 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Da par sto kn. Mozda ako imas 50% prodes sa 500,600kn vise ako nemas onda je to vec druga prica. Tehnicki je dosta skuplji jer ide po zapremnini i tu je 700 do 1000kn vise ovisno. Za te pare se rade kupe nova kola nego neki A6 i slicne mrcine na kojima se moze grdo opec. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2001 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() Redovno produženje rege za vozila 1001-1600ccm - 900kn, 1601-2000ccm - 1000kn, 2001-2500ccm - 1250kn, 2501-xxxx ccm - 1650kn. Di je tu 1000kn više od nekog 2.0d do 2.8 benzin, ja ne znam, a radim s tim svaki dan ![]() U osiguranju jako zavisi u kojoj je zoni, a pošto je ovaj freak u SB, to je daleko povoljnija zona osiguranja nego ZG, i cijene su npr 2000kn za auto od 150ks, 2400kn za auto od 200ks, 2750kn za auto od 300ks.
![]() |
![]() |
#2002 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Mozda kakav FORD mondeo 2.2? ima oko 175 HP . Vozio sam model 2010. oko 2500 km sto na autocesti sto po gradu i s obzirom na vrijednost,nije uopce los izbor.Udoban,ne premekan,ne pretvrd, dosta tih,stedljiv,jak. Doduse,vozio sam 2.0 140HP i bio jako zadovoljan potrosnjom. Po gradu max 8 litara ako sam ga navlacio po gasu,a po autocesti se kazaljka jako sporo spustala. Jedino sto bih preporucio puno opreme, potpuno drukciji auto iznutra kad ima puno opreme ![]() http://www.automotorisport.hr/test/F...ni_supertalent |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2003 | ||
|
Citiraj:
Da nemam sad Forda, sigurno bi ušao u izbor, ovako, mislim da ne, čisto zbog promjene ![]() Mondeo je vrhunski auto, vrlo vjerovatno bolji od konkurencije, ali ja bi nešto drugo. Tu o kvaliteti nema diskusije, od izrade do pouzdanosti, sve na nivou. Citiraj:
Neloša ponuda ![]() Samo 21k €? Al CC mi je nekako među zadnjima koje gledam, ne privlači me taj auto baš.
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 04.01.2012. u 05:07. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2007 | ||
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Post ![]() Auto ![]()
![]() |
![]() |
#2009 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
@hammer mercedesove limuzine te pretpostaljam uopce ne zanimaju ? http://www.njuskalo.hr/auti/mercedes...-oglas-2551640 dogovorimo se sve ![]() auto ide bez problema na 205 ks(500 eura čip) ja sam rijesio to ubacit ako ga ne prodam uskoro,ide a troši ko upaljač ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2010 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
@Rams imas na cepinskoj cesti, kad prodjes PSC 100-200m s desne strane (ako stignem danas pitam ti ja pa ti javim ![]()
![]() |
|
|