|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Napajanje?? Help!!!
htio bi uzet neko napajanje, a nisam baš pri novcu a želim tišinu. zanimam me ima li tko iskutsva s CoolerMasterovim RS-430 PSMP Super Silent napajanjem... kakva je buka? možete li mi preporučiti još neko napajanje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
chieftek 420 ili fortron 350 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
tagan 380W - tisina... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Archangel Of Light
|
Potpisujem za Tagana....
![]() |
#8 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ako se sad kupuje novo napajanje-onda je poželjno da je jače i da je obavezno 24-pinsko. Dakle-preko 400W kvalitetnog proizvođaća i mora imati 24-pinski konektor. Da ne bi bilo nismo-znali kad se ubode nova ploča za koju ti u manualu piše da je poželjno imati 400-450W napajanje za stabilni rad... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Tagan 420 X eye, Antec neo 480, ENhance 520, Fortron 550. Imao sam Tagan i dobar je, imam Enhance 520 i čak ni mental uz pomoć BFG 6800Ultra ga niej uspio iscjedit do karaja.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
fala bogu da nekad neko napise nekej pametnije od fortron AL da je 350W i ostala vudu nabrajanja... ![]() Citiraj:
__________________ |
![]() |
#12 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Istina je da sam gledao površno ali mislim da nisam pogriješio.. Komparirajući struje koje napajanja daju, ispada da ono kaj fortron naziva 550W, je nesto malko slabije of onog kaj ENERMAX naziva 485 W, Govorim kaj pise na papiru. Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
Sad će čika Sky sve pobjašnjavati. Tagan - 380 - ako ti ne smeta zagrijavanje, loše provjetravanje kućišta i (eventualno) cvrčanje trafoa - go for it. Iako bi radije 420W model (obični, ako ti ledice nisu zanimljive) Fortron - 350 - tih, jak, pogonit će konfu, ali možda ipak mu fali snage ako ideš na OC. Ali za tišinu, hlađenje i pouzdanost je dušu dao. 550 w model je jak kao mazga, ali je bučan u tri ćoška nakon nekog vremena, a i ima malo premalo molexa za tu snagu (6 komada, ako se ne varam) i preduge kabele (120 cm!). Inače, to je pravo serversko napajanje. Eh, i kad se temperatura popne iznad 40 stupnjeva, to napajanje daje 500W. Chieftec 420 - ok napajanje, ali opet, Isusa bi trebali pitati, on ga je imao, ja ga nisam imao na testu. Coolermaster - vidio sam 450 model i meni se čini ok, s ovim novim nemam iskustava. Enermax Noisetaker/Sharkoon SilentStorm - bila bi savršenba napajanja da nemaju donjeg prozirnog venta koji se čuje. Antec N eo - fora, dobro napajanje, ali preskupo. Ako te hića modabilnost, OCZ ModStream. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Chieftech 420W ima dobre napone, ali nije baš jako tiho |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
JDM
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
DFI npr. za nove modele NF4 preporuča 480W 24-pinsko napajanje. Normalno da će ploča raditi i sa slabijima, ali to je njihova preporuka i garancija da će ploča moći svim uređajima davati stabilne napone kako su oni to i zamislili. Nekom će delati dobro i sa slabijim 20-pinskim, nekima neće, takva su bar iskustva korisnika koliko sam ja bar vidio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Njemu je 17" LG glasan... Aaaaaargh! Neznam je li bolje ovo "LG" ili "17inch"! Reci, sigurno nikada nisi vidio neki bolji 21"< CRT by Eizo, LaCie, Barco, Bosch, Iiyama itd.? ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
JDM
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
Promjeni frekvenciju osvježavanja. Tu kod mene neki monitori pište kao ludi na 85 Hz (ultra iritirajući visoki zvuk, neopisivo iritirajući da boli glava nakon 10 sekundi), na 100 su tihi kao bubice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Moj Samsung cijelo vrijeme be obzira na refresh rate proizvodi nekakav zvuk, ali nije strašno. Neću se žaliti buduću da ga nisam platio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Guest
|
dečki, havla vam...pomogli ste mi!!! sad samo da skupim još neke pare i mislim da će uletit neki fortron... hvala još jednom! |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Kod mene Chieftec 420W radi ko urica. Dosta stabilni naponi i ne dere se (bar ga ja ne čujem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Imao sam starog Chiefteka 360W (1x80mm) i bio je dosta tih, a sad imam ovaj novi model Enhance (dual fan) i vristi ko vrag kad ga se malo optereti tak da cu ga morat malo primirit s potenciometrima ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
JDM
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Cuj jedan vent (onaj sto vuce sa proca zrak) mi samo buci jako pa sam mislio samo njega za nijansu utisat cisto da neide na zivce a ova ideja da ga prepravljam na 120mm nije losa samo kosta ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|