Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.12.2011., 08:56   #871
Mad_Duke
Guest

Nisam znao. Dodjem na topic pogledati slike da vidim ak ima kaj interesantno. Ali osobno sam odavno odustao i od big i od full towera jer ih nikad ne napunim. Da i hoću sa diskovima, opet ću za dvije godine rađe prodati diskove i kupiti većeg kapaciteta, ali manji broj. Tak da bi mi kod nečeg ovakvog bukvalno 4/5 kućišta bilo prazno. U svom
http://www.pohrani.com/f/10/X5/1majwAGp/kuciste.jpg
nemam ni optiku
  Reply With Quote
Staro 23.12.2011., 08:59   #872
mhadina
Premium
Moj komp

mhadina's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor mr Rockwell Pregled postova
Po meni naljepsi i najsuptilniji full tower case ikad. http://www.silverstonetek.com/produc...id=242&area=en

Cijena 1650 kn

Što nije to iznutra (prvi dojam) kao

RV02-E

Izvana svaka čast za dizajn
  • Ne ponizuj se pred budalom i ne budi pristran pred mogućnicima.
  • Ne budi silovit na jeziku a lijen i mlitav na djelu.
mhadina je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2011., 09:24   #873
mr Rockwell
Premium
Moj komp

mr Rockwell's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:
Autor mhadina Pregled postova
Što nije to iznutra (prvi dojam) kao

RV02-E

Izvana svaka čast za dizajn
Jep potpuno isto, samo sto je ovo rv kao gamersko a ovo ft "za odrasle".

Cijena u hrvata za rv je 1329 kn
mr Rockwell je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2011., 09:32   #874
lolofuxy
Premium

lolofuxy's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
uz obsidiana ovaj SS mi je jedan od najljepših full towera
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2011., 16:30   #875
demetrius
Premium
Moj komp

demetrius's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor mr Rockwell Pregled postova
Po meni naljepsi i najsuptilniji full tower case ikad. http://www.silverstonetek.com/produc...id=242&area=en

Cijena 1650 kn

meni se fućka,,koji je najljepši,meni je bitnije koji najbolje hladi,i nije 1650 nego vidim ođe 1250kn

je ovaj je.

http://www.nabava.net/trazilica.php?...lverstone+rv02

1250 kn plaćam 3 ventilatora na dnu.

Zadnje izmijenjeno od: demetrius. 23.12.2011. u 16:43.
demetrius je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2011., 18:13   #876
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Fortress je, kao i Temjin te Raven e E izvedbi, vjerojatno najbolje zračno hlađeno kućište.

I IMO dizajnom ispred svih Corsair, Antec, CM i Lian Li modela.

Btw, teško se Fortress može smatrati full tower kućištem.

Zadnje izmijenjeno od: listerstorm. 23.12.2011. u 18:23.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2011., 11:24   #877
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Šteta je šta nema modela s vratima prednjim, kao šta rade custom modele za Maingear:
http://www.maingear.com/custom/deskt...hift/index.php

S obzirom kako napajanje stoji tu se očito radi o starijem RV1.
Staro 25.12.2011., 17:54   #878
mr Rockwell
Premium
Moj komp

mr Rockwell's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:
Autor listerstorm Pregled postova
Fortress je, kao i Temjin te Raven e E izvedbi, vjerojatno najbolje zračno hlađeno kućište.

Po svim testivima je tako a ta full tower sam rekao tako posto tako piše u specifikacijama proizvođača.
mr Rockwell je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2011., 08:33   #879
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
CyberpowerPC Announces Third Generation 'Fang III' Desktop PC Series

Citiraj:
CyberpowerPC is taking no prisoners to close out the year. The company today announced the third generation of its Fang desktop gaming PC series - a meaner, faster, bolder way to experience immersive high definition gaming.

The Fang III series, which consists of the Rattler, Viper, Cobra, and top-of-the-line Black Mamba, have been re-armed with an arsenal of powerful new features to conquer all the latest games and give you the performance to dominate your opponents. Speed is the key and the Fang III have all been retooled with new 2nd Generation Intel Extreme Core I processors; the latest Intel Chipsets that support blazing fast dual channel and quad channel memory; PCIe 3.0 motherboard support; CyberpowerPC's Advanced hydro liquid cooling matched with feature-rich gaming cases, and an injection of Venom Boost overclocking.

CyberpowerPC's Fang III gaming PCs ranges from smart and efficient dual core CPUs to the massive hexa-core extreme edition to provide blistering performance and power. Users can enhance their Fang III systems with CyberpowerPC's Venom Boost technology which overclocks the processor up to an additional 30 percent to torch your opponents without frying your system. Venom Boost technology is a safe way to obtain maximum performance for gaming, multi-tasking and intense multimedia and business applications.

CyberpowerPC pairs every Fang III gaming rig with the most current video cards from NVIDIA and AMD to deliver cinematic visuals on the latest games. Combined with the power of Multi-GPU technology, which includes NVIDIA's SLI and AMD's CrossFireX, gamers get all the graphics horsepower needed to drive multiple monitors. The Fang III series also lets you enter your game with NVIDIA's immersive 3D Vision technology. The Fang III series can also be configured with NVIDIA 3D Vision in surround mode, which streams graphics across three HD displays.

Every Fang III features CyberpowerPC's Advance Hydro Liquid Cooling Kit to keep your Venom Boosted CPU and extreme gaming GPU cooled and running quiet. The Fang III introduces a new cooling option for the Black Mamba and Cobra gaming systems, a new 480 mm Advanced Hydro liquid cooling kit has been implemented for maximum heat dissipation.

All Fang III systems are housed in a gaming chassis designed to be feature rich and provide "visual candy" from top-tier chassis manufacturers.

The Black Mamba and the Cobra have been refitted with the new Azza Fusion 4000 gaming chassis, a revolutionary super tower with its ability to hold two systems in a single structure. CyberpowerPC's OC Media Server Station acts as that second independent system. It can be installed on top of the Black Mamba or Cobra gaming rigs. The OC Media Server Station can serve as a real time monitoring and tweaking machine in addition to a home server system dishing out and storing your digital media.

Base features in the new CyberpowerPC Fang III series include:

CyberpowerPC Fang III Black Mamba

The Black Mamba is CyberpowerPC's top-of-the line gaming rig. Performance is maxed with its 2nd Generation Intel Core i7 Extreme Edition processor that is overclocked an additional 30% with CyberpowerPC's Venom Boost technology and cooled by its Advanced Hydro Liquid Cooling Kit. A set of liquid cooled NVIDIA GTX 590 video cards in Quad-SLI mode provide a flawless and smooth gaming and multimedia experience. Other standard features include 16 GB DDR3 quad channel memory; 2 TB HDD; a pair of OCZ 120 GB SSD (solid state drives); HI-Def 7.1 audio; LG 12X Blu-Ray rewriter; and Razer Lycosa gaming keyboard and matching Razer Lachesis gaming mouse. Base price is $4,999.

CyberpowerPC Fang III Cobra

The CyberpowerPC FANG III Cobra, like all models in the series will leave your foes snake bit with its 2nd Generation Intel Core i7 processor that has been Venom Boosted 20%. The CPU is paired with a NVIDIA GTX 570 graphics card; 16 GB DDR3 quad channel memory; 1 TB HDD; Blu-Ray combo drive; liquid cooling; and AZZA Fusion 400 chassis. Base price starts under $1,999.

CyberpowerPC Fang III Viper

The Viper can beat any competitor's price-point without skimping on performance. It features a powerful 2nd Generation Core i7-2600K processor that has been overclocked 10%; DirectX 11-ready AMD ATI Radeon HD 6870 graphics for smooth Hi-Def gaming; 8 GB memory; 2 TB HDD; water cooling and Blu-Ray combo drive. Base price is $1,249.

CyberpowerPC Fang III Rattler

The newest member to the Fang Series has been completely retooled with a new Intel 2nd Generation Core i7 processor that get a 10% Venom Boost; DirectX 11-ready AMD ATI Radeon 6850 graphics for superb gaming and multimedia performance; 8 GB memory; 1 TB SATA II hard drive; 24X DVDRW and Asetek 240 mm water cooling. According to CyberpowerPC, the coolest feature may be the base price at under $999.

All CyberpowerPC's Fang III gaming systems can be customized with a number of performance hardware and components such as Solid State Drives, Blu-Ray drives, gaming memory, gaming peripherals, business and productivity software, and more at the company website.

The entire Fang III series is assembled in the US. Every system is meticulously built including precise cable routing to ensure optimal airflow and a clean aesthetic appearance. CyberpowerPC loads every system with Microsoft Windows 7 Home Premium Operating System for an enhanced gaming and multimedia experience. All CyberpowerPC Fang III gaming systems include a 3-year limited warranty and free lifetime phone support.

http://www.techpowerup.com/157570/Cy...PC-Series.html

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2011., 08:42   #880
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Katastrofa. Cijene su ludilo od povoljnosti i definitivno best buy. A ovo čudo od kućišta svijetli k'o Božićno drvce u Betlehemu, ružno je za pop**dit (opet neki Optimus Prime mutant), a sa svojih x ventilatora (vidim ih 9, a moguće da ima još koji) mora biti tiho k'o mlaznjak kad rula po pisti.
Staro 28.12.2011., 09:13   #881
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Megatron, odzvonilo ti je

Katastrofa, osjeti se da je tržište okrenuto dječacima koji čupaju novce starcima za ove nakarade...
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2011., 13:08   #882
Broken Arrow
The Man
Moj komp

Broken Arrow's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Katastrofa. Cijene su ludilo od povoljnosti i definitivno best buy. A ovo čudo od kućišta svijetli k'o Božićno drvce u Betlehemu, ružno je za pop**dit (opet neki Optimus Prime mutant), a sa svojih x ventilatora (vidim ih 9, a moguće da ima još koji) mora biti tiho k'o mlaznjak kad rula po pisti.
lol...
ja izbrojio 11... XD
3 na gornjioj stranici, 3 između donjeg i gornjeg dijela kućišta, 2 naprijed, 1 otraga, 2 na bočnoj stranici.
3+3+2+1+2=11

Ja to ne bi držao u istoj zgradi u kojoj se nalazi itko živ...
Staro 28.12.2011., 13:47   #883
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Imaš pravo, ima ih 11. Promakla su mi 2 na bočnoj stranici.
I onda stave vodeno hlađenje radi tišine. Koji će mu qrac tiho vodeno hlađenje kad ventovi za radijator buče? Epic fail.
Staro 28.12.2011., 13:49   #884
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
sa ovin kucisten "moras" kupit i kompresor da ga mos ispuvat svako par dana od prasine
Staro 28.12.2011., 14:26   #885
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
jedino što je mandatory sa ovim kejsom su naočale za promatranje pomrčine sunca.

syss je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2011., 14:29   #886
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
jedino što je mandatory sa ovim kejsom su naočale za promatranje pomrčine sunca.

Ili maska za varenje Uz slušalice ili ćepiće za uši naravno

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2011., 08:03   #887
mhadina
Premium
Moj komp

mhadina's Avatar

Odabire high/end kucista

U pravu ste donekle, neki ne bi odabrali ovakvo kuciste, ali slazemo se da je ovo cijela konfiguracija a kuciste bi valda bilo high/end
No, iz osobnog iskustva mogu tvrditi da se moze postici tihi rad jer ventilatore mozes slobodno pritegnuti da se vrte oko 1000 okretaja a ne na maks.... ja pretpostavljam da je sve puno radijatora / otud toliko ventilatora / jedna trostruki naprijed i gore, ostalo ne znam....

Zadnje izmijenjeno od: mhadina. 29.12.2011. u 08:12.
Staro 03.01.2012., 01:48   #888
Thundercool
Plebium
Moj komp

Thundercool's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Evo Coolermaster Cosmos II ako niste ulovili prvi review.

Kuciste je stvarno Epic...
Vratasca na prednjoj strani su mi "vrh"...

Thundercool je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2012., 02:23   #889
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Thundercool Pregled postova

Kako ga želim imati u kolekciji!
Čekam cijenu kod nas, možda nas iznenade prihvatljivom cifrom
Staro 03.01.2012., 02:37   #890
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Odlično kućiste, a review je jos bolji. Iako je kućiste preglasno za moj ukus.

Citiraj:
Čekam cijenu kod nas, možda nas iznenade prihvatljivom cifrom

Hahahahaha, mislim da ipak ne

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2012., 07:10   #891
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

'Cosmos' i 'prihvatljiva cijena' ne mogu ići u istu rečenicu.
Staro 03.01.2012., 07:33   #892
BojanZD
Premium
Moj komp

BojanZD's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor listerstorm Pregled postova

Ovo definitivno mogu potvrditi-od 3 venta, radi mi samo srednji koji,ajmo reći, puše po grafi i to na minimum okretaja.
Kad pokrenem neku igru onda uključujem još jedan vent dok je 3. skoro pa i nepotreban.
Nekad se dogodi da zaboravim uključit ventove i krenem igrat i tek onda skužim koliko zapravo GTX 470 generira topline-možeš ruku grijat na gornjoj strani kućišta, al uključivanjem srednjeg venta na kućištu, GTX-ica brzo spušta temperaturu i samo hladan zrak ide iz kućišta.
Grafa inače radi na nekih 52°cu loadu, dok bez uključenog ventilatora ide i iznad 60°c-baš probam danas da vidim točno.
Već me nekoliko članova pitalo za nekakvu sporedbu, al nisam imao neka bolja kućišta da mogu povuć paralelu, osim CM690 u kojem je bila sasvim druga konfa pa to opet nije baš neka poveznica.
Dakle, preporučam svakom, bilo RV02E ili Fortress..tiho i učinkovito.
Obavezno potencimetar za ventove, spustit ih na minimum i zaboravit.
Dok ne igram, sve pogasim, samo 14cm noctua vrti na CPU cooleru i to je to.
I nema povratka na standardni dizajn, iza ovoga može ići samo neki alu Fortress i sl.
BojanZD je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2012., 08:25   #893
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Tip je spomenuo da košta 350 funti... Što znači minimalno 3,5k kuna ako/kada dođe do nas...

A kućište je epic.
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2012., 08:50   #894
chief_wolfinjo
Guest

super izgleda ! čak me podsjeća na Thermaltake Xasier III
  Reply With Quote
Staro 03.01.2012., 12:22   #895
mhadina
Premium
Moj komp

mhadina's Avatar

Citiraj:
Autor Thundercool Pregled postova

Meni također, al pitam se koliko će potrajati klizni gizmo dok se ne "potroši", ili sam krivo shvatio - da li je i to magentsko ili samo držanje u gornjem položaju? Pitanje je čišćenja tih vratašca i ako se nakupi prašine i dr. otpada s ruku i sl. koliko će korisnici koji često korsite optiku i hot-swap ili kontolere ventova trebati ovakvu izvedbu i koliko će ona izdržati u prvobitnom stanju / kvaliteti...

Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Tip je spomenuo da košta 350 funti... Što znači minimalno 3,5k kuna ako/kada dođe do nas...
Naravno, odmah uzimamo. posebno kad za toliko nabaviš solidnu igraču konfiguraciju
Pretjerano, i cijena i veličina i dr.
Ne bih dao više od 1000-1200kn za to kućište.
Staro 03.01.2012., 12:40   #896
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Magneti drže vratašca u gornjem položaju, a o trajnosti mehanizma je sada preuranjeno govoriti. Ako je kvalitetno izveden, trajat će, ako nije, neće. Onima koji su testirali kućište mehanizam se čini solidan.

Što se tiče cijene, ovo je kućište za ljude kojima nije problem kupiti s2011/CFX-SLI/RAID konfu te ju hladiti vodom. A takvi za cijenu ne pitaju, traži se najbolje. Kvragu, u kućište možeš uvaliti SR-2 i još ima viška prostora. Nađi mi kućište za 1200 kuna koje se time može pohvaliti.
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2012., 12:53   #897
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
nije mi se dizajnom ni prvi sviđao, tako da me ovaj ostavlja poprilično flat + onaj bočni sistem otvaranja stranice je epic st00pid.

šta moraš imat lijevo od kejsa još 10m slobodnog prostora da otvoriš stranicu i da staneš pored kompa.

klizna vratašca su zabavna.

jednom.

za 350 funti uzmem jopet svoj kejs i ostane za droge i kurve.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2012., 12:57   #898
mhadina
Premium
Moj komp

mhadina's Avatar

Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Magneti drže vratašca u gornjem položaju, a o trajnosti mehanizma je sada preuranjeno govoriti. Ako je kvalitetno izveden, trajat će, ako nije, neće. Onima koji su testirali kućište mehanizam se čini solidan.

Što se tiče cijene, ovo je kućište za ljude kojima nije problem kupiti s2011/CFX-SLI/RAID konfu te ju hladiti vodom. A takvi za cijenu ne pitaju, traži se najbolje. Kvragu, u kućište možeš uvaliti SR-2 i još ima viška prostora. Nađi mi kućište za 1200 kuna koje se time može pohvaliti.
Slažem se. Upravo sam uzeo pauzu na 30-oj minuti recenzije pa mogu reći da bih ipak dao koliko i za Obsidana cca 2k kuna jer je ovo još bolje - 11 mjesta za diskove, 10 mjesta za kartice, hrpa ventova, kontroler ventova, bočne stranice na pante, provođenje kabela, općenito lego-slaganje/micanje modula, opcije za 140mm ventove, hrpa opcija, hlađenje HDD-a,,, mrakkkkkk
Sad si mislim - a što sa hlađenjem gornjih 5 diskova, mislim - prije ću gore stavit diskove ako dole ide vodena pumpa i sl. Jel ima vent - nisam još vidio da li se skida prednja stranica i što se skrivatamo?
Staro 03.01.2012., 13:00   #899
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Ja sam ostao nekak hladan na taj novi Cosmos, neznam. Jedino super su mi ova vratašca naprijed i gore ovi prekidači mi dobro izgledaju.
Ostalo neznam, bočni paneli od 2 kile plastike, toolless za diskove koji je debilan, mogli su i front panel stavit pod vratašca, još plastike i još nekih stvari al mi se neda sad pisat toliko

Meni je osobno ljepši 10 puta Shakin Cosmos S nego ovaj.

EDIT:

13 mjesta za diskove, lik je spomenuo na početku al je kasnije valjda zaboravio pribrojat. 11 unutar kućišta i 2 hot swap.
Staro 03.01.2012., 13:10   #900
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
nije mi se dizajnom ni prvi sviđao, tako da me ovaj ostavlja poprilično flat + onaj bočni sistem otvaranja stranice je epic st00pid.

šta moraš imat lijevo od kejsa još 10m slobodnog prostora da otvoriš stranicu i da staneš pored kompa.

klizna vratašca su zabavna.

jednom.

za 350 funti uzmem jopet svoj kejs i ostane za droge i kurve.

Meni takodjer nije nikakav hype oko ovog kucista.. Nema tu sumnje da je kvalitetno, da je nabacano hrpu mogucnosti te da podrzava sve zivo i nezivo,
no nemam onaj feeling kao npr. kad je 600T izasa.. Da ne pricam o astronomskoj cijeni, koja je naravno odabrana za odredjenu klijentelu .

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na