|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
(riješeno) ASRock H61M/U3S3 - ne radi zvuk
Poštovani, Pred mjesec dana instalirao sam Win7 x64 na gore navedenu ploču i sve je bilo ok. Zamijenio sam disk novim i uredno od nule instalirao dual boot XP (32) i na njega Win7 x64. Sada više nema šanse da dobijem zvuk, a pokušao sam sa svim mogućim i nemogućim driverima. Imam VGA monitor, te HDMI zvuk otpada. Jednostavno mi javlja da nema sound device. Isprobao sam s različitim kombinacijama u BIOS-u i opet ništa. S XP-om se nisam toliko gnjavio, ali ni tamo nema zvuka. Molim prijedloge... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Zar baš nitko nema nikakavu ideju? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Probaj slijedeće. Intaliraj neki live Linux (Knoppix, Ubuntu,...) i vidi ima li zvuka s njima. Ako nema, onda je u pitanju hardverski problem i mbo je zrela za reklamaciju. Ako ima zvuka, onda je do Winsa. Imaš li u Sound Device uopće ikakav izvor zvuka? Znalo se dogoditi da HDMI audio od grafe pregazio defaultni izvor zvuka pa nije bilo zvuka dok se u postavakama nije vratilo na default. I ispuni Moj komp.
![]() |
#4 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
1. Napisi cijelu konfiguraciju 2. Daj nam screenshotove Device managera i Sound panela iz Control panela
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Hvala za prijedloge i ideje, 1) Prvo sam napravio upgrade BIOS-a, 2) Nakon toga sam u BIOS-u podesio ONBOARD HD AUDIO - ENABLE (to bi trebalo biti uključeno) FRONT PANEL - (nije bitno jer nemam, pa sam ga stavio na) DISABLE 3) ONBOARD HDMI HD AUDIO - kada je DISABLE niti WinXP niti W7x64 ne prepoznaju zvučnu karticu. U Device manageru nema uopće sound, a u Suond panelu piše poruka "No audio output device is installed" 4) ONBOARD HDMI HD AUDIO ENABLE, omogućava nekakvu "na silu instalaciju" i Windowsi ga vide kao Intel display audio ili ako ga ručno podesim "High definition audio device" Pod XP-om sve izgleda kao da radi, ali nema zvuka (valjda ga šalje na HDMI, a ja imam VGA monitor) Pod Win7 se buni kao da nemam instalirane zvučnike i nudi mi 2 HDMI monitora za izlaz... 5) Probao sam i s BackTrack 5 i dobivam poruku "Waiting for sound system to respond" Iz svega zaključujem da mi ne preostaje niš drugo nego servis :-( E da još konfiguracija: - staro desktop kućište s ATX napajanjem 300W, APC Back UPS CS500, - Asrock H61M u3s3, - Celeron G530 (2,4 GHz), - 2x4 GB DDR1333, - 2,5" HDD WD5000BPVT, DVD RW - interni USB2.0/CARD reader, - NOKIA 447PRO 17" CRT VGA monitor - BTC 9001AH keyboard, PS2 Microsoft IntelliMouse |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Na kraju se ispostavilo da je krepala ploča i da ju treba vratiti u M-san na popravak/zamjenu. Prošlo je već tjedan dana, pa se još čeka na "popravak". Interesira me kakva su iskustva s vremenima trajanja popravaka u M-sanu. Ima li šanse da dobijem komp prije Božića ili Nove godine? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nema popravka već ti daju novu ploču. Valjda je nemaju na lageru pa čekaju da stigne.
![]() |
#8 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Ne bi rekao da je nema na lageru, ja jucer narucio sebi takvu ploču i danas dosla iz msana u protis i pokupio ju prije sat vremena. Jesi nosio bas u msan ili tamo gdje si kupio? Inace je minimum 2 tj ako se nosi u msan, ak preko posrednika onda jos i vise. Malo tko danas isprobava odmah i daje novu ploču.
![]() |
#10 |
Premium
|
Isprobao sam sve kombinacije sa i bez front audio connectora. Nakon što je PC bio nekoliko dana u Ventex-u da potvrde moju dijagnozu zaključili su da je riknula MBO i dogovorio sam da ju pošalju (prošli petak) u M-san... i od onda ništa, osim da se strpim. Pa kaj buju ovi iz M-sana sad slagali konfiguraciju i radili treću dijagnostiku da im treba još par tjedana?! Prije 15 godina reklamacija je bila na razini komponenta ne radi, frk u smeće i evo zamjenska - 5 minuta posla. Kad sam kupovao novu ploču stigla je unutar 24h, a sad im valjda treba 24 dana. Evo i na webu im piše isporuka unutar 48h. http://www.ajtikupi.hr/pd/0100603/pg...oc-1155.wshtml |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Zamijenili su mi MBO. Kako nisam kupio cijelu konfiguraciju nego samo (MBO+CPU+RAM) morao sam doplatiti 100 kn za preslagivanje kompa. Cijena je OK, ali bilo bi pohvalno kada bi se to sve obavilo za 3-5 dana, a ne 3 tjedna. p.s. Znam da je zakonski rok 45 dana, ali da mi treba komp za posao kupio bi prije drugi nego čekao 3 tjedna na popravak. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|