|
|||||||||||
|
|
#16953 |
|
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
bit je kod gume kad dodes kod zadnjih 20cm suprotnu stranu probaj sto vise nagurat prema sredini obruca i tak ces dobit na duzini gume..barem je kod mene tak islo.. |
|
|
|
|
|
#16954 | |
|
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Mada, ponekad jednostavno (najčešće radi obruča) ne ide gura lagano gore-dolje. To je buraz imao na prvim obručima, guma nije išla dolje sa 3 šarafcigera, a plastične one skidače je lomilo kao od šale. Sad to opet ima na doubletrack obruču naprijed. Ja stare Mavic nisam mogao lagano s rukama (1 od 10 puta sam uspio rukom, inače sa skidačima) staviti niti maknuti. Na novim obručima sve ide s rukom kao od šale. To je taj duh. Dokle god se blato ne ljepi za gume - sve se može !
|
|
|
|
#16955 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Ja na zalost ne mogu sutra na voznju jer me ceka jos jedan dan zderila, ali zato mogu citav iduci tjedan .U utorak idem na Strmopec pa ako ima zainteresiranih nek se jave - vrijeme polaska kad se dogovorimo. |
|
|
|
|
|
#16956 |
|
Moderator
|
Sutra ako ćemo lagano (znači, Danijel ide zadnji ), onda bih htio probati tu Strmopeć u utorak. Mada, sad kad mi bicikl nije balansiran jer mi je prednja vilica jako napumpana pa vozim sa 40% SAG-a, stalno zapinjem pedalama i na usponu nema šanse da veći komad ispeljam. Bit će zabavan ako niš drugo nizbrdo.Ti si mislio odma na Bikču ili 2 grebena ?
|
|
|
#16960 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
Prvi greben dodje kao zagrijavanje, i lijep je za odvoziti, a nakon njega ide prava stvar. Imam neke zamisli kako proci pojedine detalje, treba malo vjezbati balans i tehniku a ne samo na najjace ![]() |
|
|
|
|
|
|
#16961 |
|
Moderator
|
Ajmo na 2 grebena, ali hoćemo onaj prvi dio kak smo zadnji put kad nam je Danijel pokazao ? Ono kod straćare lijevo pa se zaletiti na prvi strmiji dio i onda klasika ? Tako da napravim GPS log i trasiram na OpenStreetMap kartu.
|
|
|
#16964 |
|
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
|
|
|
|
#16965 |
|
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Ništa, sad je red da treći put idem skidat i stavljat gumu sprijeda jer sam uspio pri montiranju zbušit zračnicu. Hell YEAH. -.- EDIT: evo u 30 sekundi sam ovaj put vratio gumu gore bez ikakvih pomagala, samo prsti. A ono prvi put ni za lijeka. Valjda sam poludeo ili neki vrag ![]()
Spoiler alert! Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 25.12.2011. u 22:10. |
|
|
|
|
|
#16966 |
|
SCSI Freak, deda :P
|
|
|
|
|
#16975 | |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
ja dolazim...11 tunel Citiraj:
na kraju sam kupio metalne montirače u dsgu, super su, uz sapun i te montirače sam postavio gumu bez problema, oni plastični su pucali ko kuk stare babe na ledu Zadnje izmijenjeno od: jed2i. 25.12.2011. u 23:15. |
|
|
|
|
|
|
#16976 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Sile ima dobre montirače na alatu. Nekidan nas je spasio u jednoj kombinaciji koja je slomila 3 montirača. Ovaj njegov je obavio posao prelagano. Mislim da je cannondale alat. A Sile? Moja kombinacija radi lagano, samo ruke, bez alata |
|
|
|
|
|
#16977 |
|
Avocado
|
Ja dosad nisam nikad imao problema sa montiranjem guma. A kako sam ovu isprve stavio bez alata nemam pojma. Nadam se da sam skužio bar taj potez, vidjet ćemo ![]() Tko je dakle sutra: daniel, đedaj, distro, čuks, vuco... Joj al će nam zabavno biti ![]() Vijećamo u Lugarnici što ćemo vozit, a ja hoću nešto tehnički + brzo. Moram isprobat pitcha kako treba sa ovim gumama sad. Nestrpljiv sam ![]()
|
|
|
#16979 |
|
Avocado
|
Ma ti se podrazumijevaš. Ponijet ću, premda sa ovom nećeš baš precizno moći pumpati jer ima manometar sa minimalnom podjelom 25PSI, a i to je li-la. Iako sam ja danas napumpao po želji dual air vilju bez beda. Drugim riječima, radije kupiš "tešku" 200+g pumpu i imaš pravi manometar neg ovo ![]()
|
|
|
#16980 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
|
ma nije frka ![]() bitno mi je samo da otprilike vidim na koliko sam napumpan ![]() EDIT: koje gripove uzeti? ove koje sada imam su izlizani i treba ih zamijenit pa gledam malo ergon al mi se neda dat 200kn za gripove. Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 26.12.2011. u 00:26. |
|
|
|
![]() |
|
|