|
![]() |
#24241 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Evo da nadopunim @hammer_of_thor. Zapovijedni post je samo Pepelnica i Veliki Petak. Svaki petak je nemrs, a na Veliki petak je post i nemrs. Petkom nije nemrs, ako pada neki svetak. Neki vjernici utorkom u čast Sv. Anti ne piju mlijeko i ne jedu mliječne proizvode. Nemrs. Obvezuje one koji su navršili 14. godinu života da ne jedu meso, ali se može koristiti mast. Jedu se tri obroka, ali bez mesa. Ako je u takvoj situaciji da nemože imati obrok bez mesa, mora se odreći nečeg drugog (alkohol, cigarete...), više moliti ili napraviti neko dobro dijelo. Post Ne znači biti gladan ili biti na kruhu i vodi ili ne jesti po danu. Neki vjernici prakticiraju i kruh i vodu. Post je obavezan za vjernike od 18. do 60. godine života, mogu i mlađi, ali nije obavezno osim za bolesnike, trudnice i osobe koje bi time ugrozile svoje zdravlje. Post znači pojesti jedan obrok dnevno do sita, a ako je i nemrs onda je taj obrok bez mesa. Badnjak i uoči Velike Gospe se prakticiraju kao postovi ili nemrsi, ali nisu zapovjedni. Tako su mene učili i toga bih se trebao pridržavati.
![]() |
#24242 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Prase , sarma s mesom od kobasica, pecena kobasica, francuska salata i salata mimoza, punjene palacinke sa sirom i sunkom, 12 vrsta kolaca i 2 torte ![]()
![]() |
#24243 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Stara me jučer cijeli dan zajebavala da imamo samo puricu za ručak da nema janjetine. Kasnije sam joj toliko digao živac sa prigovorima kako nema janjetine da je nakon pola dana popustila i rekla, MA IMA SAMO ME PUSTI VIŠE NA MIRU!!! ![]()
![]() |
#24244 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Juha, pečeni picek, mlinci, tartar, cikla. Desert kolači ![]() A kasnije idemo kod mojih i mama rekla radit punjene palačinke, mmmmmljac
![]() |
#24246 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
pileća juha, piletina + paradajz sos ![]() ![]() sad papam kolačiće i natapam nekim finim dingačem ![]() ![]() ![]() jučer sam grilao lososa ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24247 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Danas klasika, zigorska purica, mlinci, šalata ![]()
![]() |
#24249 |
kenova?
Datum registracije: Aug 2007
|
nakon enormne kolicine % sinoc zelena menestra mi je sjela UF! Sad prezivat pola ure pa nastavit % ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24251 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#24252 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
domaća juhica sa maltene cijelim picekom i jetricama/želučekima, purica, mlinci (odlični k plus, žitoproizvod ih dela), zelena sa domaćim bučinim i limunom i nakon toga buteljirani leffe ruby. navečer repriza + francuska. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24253 |
Registered User
|
![]() |
#24254 |
Super Moderators
|
Mi nismo niš radili, samo orahnjaču i na istu foru sa rogačem...žena nije stigla a mrcina pobegla na breg ![]()
![]() |
#24255 |
i dida mi je bija Torcida
Datum registracije: Jan 2007
|
Badnji dan: Fritule + travarica Bakalar na bjanko Bakalar na brujet Hobotnica sa mladim bobom Viški plavac Rožada + prošek Božić: Pršut + sir + salate razne Goveđa juha sa cancarelama Pašticada sa njokima Viška Vugava Kolači razni + prošek Sad sam na čaju protiv nadimanja ![]()
![]() |
#24256 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Za postbožićni oporavak duha i tijela : Dinstano kiselo zelje na tri glavice luka i 5 režnjeva češnjaka s dodatkom zelenog papra i kimla. U to ubačeni otkošteni komadi purice od jučer. Zalijano s dva deci pradajz safta. Nemrem više jesti mesinu i francusku !
![]() |
#24257 |
Registered User
|
Danas nešto totalno drugačije. Planirali smo neku kinesku klopicu napravit cijeli tjedan ali nikako stić pa smo onda odlučili danas ![]() Sve nasjeckano + piletina na prutiće (zaboravila sam ju smjestit na sliku) ![]() Juhica. Ljutkasta je, fina. ![]() Rezanci i saftić. Puno bolje bi bilo sa rižom. Ovi rezanci su malo čudnog okusa jer su od rižinog brašna i dosta tog umaka popiju. Malo ružno izgleda (ja sam ta koja ne jede ružne stvari, ali ovo sam jela ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#24258 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
zemite si ukiseljeni kineski mix u mercatoru, ocijedite i u tavu sve sa ostalim povrćem, ali pred kraj... bambus, izdanci bambuca, sojine klice bla-bla-bla. pravi kineski okusi ![]() isto tako možete samo povrće umjesto gotovog fixa podlijevati teriyaki umakom, a kasnije rižu/rezance sa sojinim. mislim nisam probao ovaj fix, ali dobit ćete taj orijentalni okus definitivno sa teriyakijem. pravi kineski okusi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24259 |
Super Moderators
|
Ja delam domaću juhicu od junetine-komad ramsteka, malo mišića, koščoba i hrprtina grincajga ![]() Hitil sam i par želučeka unutra a pred kraj budem i par jetrica od ćiknšita. Dakle za predjelo srž iz kosti, posoljena na raženom a onda ubijanje u juhi. Večera bu dijetna-puretina od jučer, nema smisla da se baci ![]()
![]() |
#24260 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#24263 |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
Pošto sam zbog posla uskraćen za Božićnu kuhinju kopam po frižideru i izvučem paket mljevenog. Pa sad pitanje, jel bi išle pljeskavice samo od mljevene svinjetine? I ako ima neko kakav provjeren recept. Zadnje izmijenjeno od: samsung89. 26.12.2011. u 18:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24266 |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24267 |
Super Moderators
|
Danas klasika-junetina iz juhe, pire-krumpač i paradajz sos...ubil bum se ko zadnja njasvi ![]()
![]() |
#24269 |
mrzi zimu
Datum registracije: Dec 2004
|
Kako nisam vjernik nisam postila na Badnjak već sam večerala francusku, pečenog odojka, pohanu piletinu i grah salatu ![]() Na Božić sam bila kod mame gdj se jela purica s mlincima ![]() ![]() Danas sam gablala juhu a kad dođem doma kuham carbonaru (zaželjeli smo se tjestenine nakon ove silne mesine ![]()
![]() |
|
|