Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.12.2011., 22:24   #1
sapunko_HR
Banned
Moj komp

Datum registracije: Oct 2011
Problem nakon zamjene grafičke

Ugradio sam novu Ati HD 5450(512MB GDDR3 650MHz i 400MHz) u računalo i pojavio mi se novi okvir prilikom podizanja windowsa 7.
Ovako nešto piše: Gigabyte tech. Corp.,PCI Expres to SATAII HOST Controler ROM v1.07...
Detecting drivers:done,no driver found
Pretpostavljam da je povezano sa matičnom Gigabyte.

DeviceManager ne prijavljuje problem a instalirani su najnoviji 11.12 driveri za hd5XXX seriju.

Glavni problem je da mi video u 1080p rezoluciji jako zastajkuje i pojavljuju se artefakti. Također je usporeno i surfanje.
Video manje razolucije ide solidno.

Da li je jednostavno grafička preslaba ili postoji problem?
Možda da procesor preuzme izvođenje.
sapunko_HR je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2011., 23:41   #2
xtreme96
OC addict
Moj komp

xtreme96's Avatar

Datum registracije: Apr 2009
Koji je ostatak konfiguracije? Popuni "Moj komp" opciju.
Najnoviji driveri nisu uvijek i najbolji, probaj neke druge,naprimjer 11.10 Preview 3 su dosta dobri.

Artefakti se nebi smjeli pojavit pri reproduciranju videa u fullHD, nisam imao tu grafu pa nemogu tocno rec al mislim da bi ona trebala vrtit fullHD bez problema,al opet - artefakti upucuju na neispravnu grafu ili mozebitno pregrijavanje.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.12.2011., 09:09   #3
sapunko_HR
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor xtreme96 Pregled postova
Koji je ostatak konfiguracije? Popuni "Moj komp" opciju.
Najnoviji driveri nisu uvijek i najbolji, probaj neke druge,naprimjer 11.10 Preview 3 su dosta dobri.

Artefakti se nebi smjeli pojavit pri reproduciranju videa u fullHD, nisam imao tu grafu pa nemogu tocno rec al mislim da bi ona trebala vrtit fullHD bez problema,al opet - artefakti upucuju na neispravnu grafu ili mozebitno pregrijavanje.
i5 750 procesor i gigabyte P55-UD3
Ja neznam da li su to pravi artefakti,to je više ono da nestane dio slike videa(dok se opet ne spoji u gotovo sliku) i užasno zastajkivanje
Staro 17.12.2011., 09:17   #4
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Dali si prije imao nvidiu u racunalu? Meni se maknuo taj " dodatni" prozor nakon sto sam stavio nvidiu poslje atice u racunalo. Sto se tice artefakata, pocisti drivere s driver sweeperom, pregledaj karticu, ispusi je, promjeni i pastu ako treba i stavi friske drivere.Zadnja solucija je da stavis nove winse a poslje tog nosis grafu kod nekog drugog i probas.
Staro 17.12.2011., 09:55   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Koji video player koristiš? Ovdje bi mogao naći neke odgovore zašto video trza.
Staro 17.12.2011., 10:09   #6
sapunko_HR
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
Dali si prije imao nvidiu u racunalu? Meni se maknuo taj " dodatni" prozor nakon sto sam stavio nvidiu poslje atice u racunalo. Sto se tice artefakata, pocisti drivere s driver sweeperom, pregledaj karticu, ispusi je, promjeni i pastu ako treba i stavi friske drivere.Zadnja solucija je da stavis nove winse a poslje tog nosis grafu kod nekog drugog i probas.
Nisam,ati isto
Temperature su dobre,35 sam najviše vidio,to je grafička sa pasivnim hladnjakom

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Koji video player koristiš? Ovdje bi mogao naći neke odgovore zašto video trza.
Koristim MPC home cinema,stavio sam starije drivere 10.5,gpu load je oko 50% u 1080p full screen videu ali opet užasno trza i artefakti,vidim i plave
Staro 17.12.2011., 10:12   #7
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
2. Budući da je ovo podforum Problemi, jako je važno imati uključenu i popunjenu opciju Moj komp ili potpis (signature) koji će u sebi sadržavati detaljan opis vaše konfiguracije s kojom imate problema, koji operativni sustav koristite i koji Service Pack imate instaliran za njega te po mogućnosti što ste instalirali od softvera jer to može biti uzrok pojave problema. Ako se radi o nekoj drugoj konfiguraciji, molim da to napišete u prvom postu. Tako ćete sami sebi olakšati i ubrzati rješavanje problema, a ostalima očuvati živce. Nastojte biti što detaljniji u opisu problema.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2011., 17:20   #8
sapunko_HR
Banned
Moj komp

Pokrenuo sam 3D mark 11 i dobio sam 246 bodova šta je premalo za tu grafičku,moj score je premalen za tu grafičku u usporedbi sa drugima,trebao bih dobit oko 400(FPS je uvijek bio oko 1 ili manji)
U AMD Overdrive Test Custom Clocs prolazi.
Pobrisao sam neke programe koje smatram da bi smetali(intel rapid storage,gigabyte usb tv kartica...) ali opet ništa.
Onaj okvir u Biosu također stalno postoji,procesor mi je na 3.5GHz

Video od 720p pokrene ali kad pokrenem 1080p odmah zastajkivanje i artefakti a često sada i potpuno blokiranje ekrana,smrzavanje i odlazak monitora u sleep
Spojeno je preko DVI kabela.
Staro 17.12.2011., 17:28   #9
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Ubaci CD koji si dobio s matičnom pločom i ponovo instaliraj drajver za chipset, vjerojatno imaš Intel Chipset Install ili nešto takvo u popisu ponuđenih drajvera.
Sinac je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2011., 17:36   #10
sapunko_HR
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Ubaci CD koji si dobio s matičnom pločom i ponovo instaliraj drajver za chipset, vjerojatno imaš Intel Chipset Install ili nešto takvo u popisu ponuđenih drajvera.
Jesam,već više puta friško skinuto i instalirano sa gigabyte stranice
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno